Razboi pe Tripadvisor: raspunsul unui patron de restaurant la impresiile unui client nemultumit

18 ianuarie 2016 | Noutati

TripAdvisor este una dintre cele mai credibile surse din lumea restaurantelor, barurilor, cafenelor si altor locuri de distractie si relaxare. Parerile de pe TripAdvisor despre locurile din toata lumea asta mare ajung cumva sa dicteze soarta locului respectiv, astfel ca impresiile negative lasate de clienti pot fi periculoase pentru subiectul in cauza. De obicei, proprietarii fac eforturi lignvistice pentru a-si convinge clientii nemultumiti ca nu e chiar asa, ca experienta proasta a fost o greseala care nu se va mai repeta.

Exista insa si cazuri complet diferite de cele in care proprietarul linguseste clientul nemultumit. Un astfel de episod in razboiul proprietari-clienti pe TripAdvisor este si cel intamplat recent in care o clienta a unei cafenele a avut urmatoarele obiectii:

bennetts-web

Pe scurt, clienta cafenelei din York, Anglia a fost nemultumita pentru ca un pahar de apa fierbinte cu o felie de lamaie a costat-o £2 si ea era la buget de austeritate la aceasta iesire.

Probabil ca se astepta ca acest review sa faca valva si sa primeasca ceva din partea cafenelei in urma deranjului la care a fost supusa. O mare surpriza, insa, a fost raspunsul proprietarului care a inceput sa-i explice exact cum se justifica suma de £2:

bennetts-reply-web

Proprietarul a ajuns sa adune simpatiile micilor detinatori de restaurante din lumea-ntreaga, dar si a tuturor oamenilor care inteleg ca o cafenea inseamna mai mult decat sa fierbi niste apa si sa arunci o felie de lamaie in pahar. Multumirile proprietarului catre toti sustinatorii lui au scos la iveala si mai multi fani, puteti vedea evolutia pe Facebook, aici.

Intre timp, clienta nemultumita pare sa-si fi sters contul de Tripadvisor. Si nici nu ne mira, subiectul a fost atat de viralizat, de comentat si de disputat incat ne putem imagina ca noua pozitia in care se situa nu era deloc placuta. Din anonimitate intr-o celebritate negativa de Internet – nu e tocmai usor sa faci fata haterilor si oricaror persoane care isi vor da cu parerea referitor la acest caz.

Chiar, voi ce credeti, cine a avut dreptate in acest razboi?