#RecomandareaDeVineri: Azi e despre pește

25 martie 2022 | Locuri cool

Azi e forfotă mare prin restaurantele pescărești. Pentru cei care respectă postul Paștelui, e dezlegare la pește. Așa că bucătăriile au turat motoarele, gata să satisfacă poftele (inclusiv pentru cei care nu țin neapărat la tradiții, dar aleg oricând o porție de fructe de mare sau un pește bun). Iată deci ce restaurante pescărești am selectat pentru #RecomandareaDeVineri.

#RecomandareaDeVineri: unde mergem să mâncăm pește și fructe de mare delicioase

 • Prima oprire, o cherhana: Ancora Restaurant. Chef Ivan Florin, unul dintre bucătarii foarte respectați de la noi, face o treabă excelentă iar meniul este foarte bogat și variat – au tot felul de preparate de cherhana, mediteraneene, dar și fructe de mare foarte bune.
  Rezervă o masă la Ancora Restaurant

 • Pește proaspăt și foarte bine gătit găsești și în Floreasca, la BistroMar. Un local micuț, cu preparate gândite de un bucătar super profi (Cătălin Jernoiu), cu mesele mereu pline și cu un renume de top. De la ei poți și cumpăra pește și să-l gătești acasă, sau comanda mâncare gata făcută.
  Rezervă o masă la BistroMar
 • La Casa Espana by Alioli au multe preparate pe bază de pește și fructe de mare (și o paella fix ca în Spania). Plus că vitrina de pește de la Pescaderia Alioli e aprovizionată cu cel mai proaspăt pește!
  Rezervă o masă la Casa Espana by Alioli

 • Raionul de Pește este iarăși un reper pe harta restaurantelor pescărești. Au pește și fructe de mare gătite în fel și chip – de la crudo sau sushi, la jar, la grătar, abur, în tigaie, în wok sau prăjit (fac și delivery)
 • Fructe de mare excelente găsești și la Dancing Lobster (restaurant portughez cu bucătărie autentică și produse aduse chiar din Portugalia), la Sardin te răsfeți cu tot felul de gusturi meditareneene, iar dacă ți-e dor de o tavernă, treci pe la Taverna Racilor.

Nu-ți mai rămâne decât să rezervi o masă prin Restograf și să savurezi delicioasele preparate cu pește sau fructe de mare. Iar dacă vrei să citești mai multe, aruncă un ochi e un articol mai vechi despre restaurante pescărești populare în București.


Citește și: