#Weekend‧Check‧In: Evenimente din București de interes pentru orice foodie (20-22 august)

19 august 2021 | Noutati

Rămâi în oraș weekendul acesta și nu ți-ai făcut încă planuri? Îți dăm noi câteva idei. Am făcut o listă de evenimente care au loc în București între 20 și 22 august. Uită-te ce e „în program” și vezi dacă îți face ceva cu ochiul.

Grup de prieteni, un baiat si doua fete, imbracati in haine de vara, cu ochelari de soare, care sugereaza o iesire in oras in weekend
Foto by halayalex / Freepick

Chiar dacă weekendul acesta nu se anunță niciun festival mai important de mâncare sau băutură, sunt totuși câteva lucruri interesante pe care le poți face dacă vrei să ieși din rutină.

Pentru că weekendul e despre timp liber, despre plimbări și ieșiri cu prietenii la masă, nu-i așa? 😊

Ce ne aduce weekendul ăsta? Evenimente din București pe la care merită să dai o tură

Dacă și ție îți place, ca și nouă, să găsești mereu idei interesante de activități în weekend și loc(al)uri noi pe care să le vizitezi, atunci lista asta e un bun punct de pornire. Ce zici?

Nice Cream Fest

afis eveniment nice cream fest, evenimente bucurești la care să ieșim în weekend

Anul acesta te răcorești și te topești de plăcere la cea de-a doua ediție 𝐧𝐈𝐂𝐄 𝐂𝐑𝐄𝐀𝐌 𝐅𝐞𝐬𝐭 | 𝐒𝐞𝐫𝐞𝐧𝐚𝐝𝐚 Î𝐧𝐠𝐡𝐞ț𝐚𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 #2021  Zeci de sortimente delicioase de înghețată îți vor cânta o serenadă pe margine de lac. Mai mult, organizatorii au pregătit seri cu muzică bună și stare de bine, plus multă mâncare delicioasă și băuturi pe alese!

Hai să te bucuri de înghețată artizanală și arome fel de fel, care de care mai interesante. Printre participanți s-au anunțat Gelateria Velluto, Puro&Bio Romania, Vice Cream, Delicii Pe Roti și GIOELIA Cremeria Italiana.

Restul e plăcere! (detalii găsești în pagina evenimentului a evenimentului)

Când? Între 19-22 august.

Unde? Pe terasa Berăriei H de pe malul Lacul Herăstrău.

Champagne and Oysters with Latino vibes

afisul evenimentului oysters and cocktails evenimente bucurești la care să ieșim în weekend

Roberto‘s (restaurantul hotelului Athenee Palace Hilton) ne invită la o nouă ediție de „Oysters and Champagne night with DJ Vibes”. Adică o seară dedicată mâncării bune, în care stridiile sunt preparatul vedetă, însoțite de o șampanie bună și savurate pe ritmuri de muzică – de data aceasta, latino, cu DJ Alx. Seria de evenimente a luat startul în luna mai și se repetă de fiecare dată în cea de-a treia zi de vineri a fiecărei luni, de la 18:00 la 23:00, pe terasa La Strada a restaurantului.

E ocazia perfectă de a te bucura de o seară special și de a mânca stridii proaspete și crabi preparați special de bucătarii restaurantului. Pentru a satisface și cele mai pretențioase gusturi, meniul de fructe de mare este completat de o listă de șampanii marca Billecart. Dacă vrei să vezi meniul și prețurile, intră pe pagina evenimentului.

Când? Vineri, 20 august, între 18:00 și 23:00

Unde? La restaurantul Roberto‘s (hotelul Athenee Palace Hilton), pe terasa La Strada

Lemonade Festival

afisul evenimentului lemonade festivaleekend

Dulce-acrișoară, limonada este numai bună de savurat la o terasă răcoroasă, unde să te relaxezi în voie și să te bucuri de vară. Pe căldurile astea, când nu prea ai cine știe ce poftă de mâncare în schimb simți nevoia să bei ceva răcoritor, este excelentă!

Și se pare că cei de la Food Hood sunt de acord cu noi, pentru că weekendul acesta o pun de-un festival al limonadei. Multe fructe de tot felul și o mulțime de variante de limonadă, care de care mai interesante. Și asta nu e tot – limonada vine „la pachet” cu live music și gourmet finger food. Detalii găsești în pagina evenimentului.

Cine sunt cei de la Food Hood? „The biggest streetfood market in Eastern Europe”, după cum se prezintă ei. Un loc care funcționează doar pe perioada verii și în care te simți ca la mare – bei o bere, stai în hamac, mănânci ceva rapid și bun.

Când? De vineri până duminică, între 20 și 22 august, de la 13:00 la 24:00

Unde? La Food Hood, pe Str. Griviței 15

Cocktails & Taraf la Grădină

afisul evnimentului cocktal & taraf

Mai exact la Grădina Sticlarilor, care devine și un loc al lăutarului, acest „jazzman” local, autohton, șaman al stilurilor și al ritmurilor, vrăjitor al meselor și mag al sentimentelor.

Iar când unul dintre ei se numește Ionică (de la Taraf de Caliu) și taraful se numește Taraful lui Ionică de la Clejani, devine limpede că avem de-a face cu tehnici subtile (dar pline de forță) și măiestrie indiscutabilă. Dacă adăugăm că va fi un „jam session”, la modul că va fi Ionică & friends, putem deja conchide că sub frunzișul Grădinii se vor auzi și înțelege lucruri de viață, de mulți știute, dar de mai toți uitate.

Între dogoarea cuptoarelor și sunetul acordeonului și între fierbințeala sticlei și cea a corzilor de țambal există o alianță secretă, cum numai între meșteșuguri care se cunosc de secole poate exista. Așadar, cocktail & taraf. Sau bere. Sau suc. Sau apă. Sau orice doriți.

Intrarea costă 30 lei / persoană iar mai multe afli din pagina evenimentului.

Când? Vineri și sâmbătă 20-21 august, de la ora 21:00

Unde? Grădina Sticlarilor, pe str. Vasile Lascăr 36

Masterclass TRENDY CAKES 2021

afis masterclass trendy cakes

Chiar dacă nu e vorba de o ieșire la restaurant, am zis totuși să-ți recomandăm și o activitate, care are totuși de-a face de-ale bucătăriei. Pastry-chef Nicoleta Labunet, ambasador ANBCT în Spania, câștigătoarea medaliei de bronz în 2018 pentru Cel Mai Bun Desert de Restaurant, este gazda unui masterclass dedicat torturilor extravagante.

Dacă îți place să gătești și în special să faci prăjituri, ai ocazia să înveți cum să faci tot felul de lucruri interesante: torturi pe nivele, decoruri trendy, teoria materiilor prime, diferite tipuri de blaturi, tipuri de coacere, umpluturi și combinații inedite, cum să faci sosuri, mousse-uri, ganache-uri și multe multe altele (delaii găsești în pagina evenimentului).

Cursul este 100% practic și este dedicat atât profesioniștilor, cât și începătorilor.

Când? 22-24 august, între 09:30 și 17:30

Unde? La Horeca Culinary School, str. Latină nr. 6


Citește și: