Restaurant Tirol

Vizualizari 4.815 Vizualizari 
Comentarii 5 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Austriaca; Germana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu:
Evaluarea Restograf
(neevaluat)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 10 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

"Nu exista dragoste mai sincera decit dragostea pentru mancare." George Bernard Shaw

Tirol este o zona geografica aparte, marginita de regiuni extrem de frumoase precum provinciile Salzburg si Carintia in partea estica, Elvetia si Voralberg in partea vestica si Germania in nord. Casute mici ascunse parca printre dealuri, asezari linistite intinse de-a lungul poalelor Alpilor si piscuri acoperite cu zapada sunt doar cateva elemente ce alcatuiesc peisajul Tirolului. Mozart, Christian Doppler, Cristalele Swarovski, valsul tirolez sau snapsul tirolez, sunt doar cateva exemple celebre din ansamblul cultural al zonei.

Gastronomia, element cultural si istoric al locului, este una extrem de variata.

Adi Werner, bucatar-sef la Saint Christophe Arlberg, un local din anul 1386, descria la acea vreme gastronomia Tirolului ca: "un tot indisociabil, care se compune din ambianta, servicii si specialitati tipice", caracteristici pe care si le-a pastrat pana in ziua de azi.

Restaurantul Tirol din Bucuresti, aduce linistea si eleganata Tirolului in centrul Bucurestiului, aproape de principalele atractii turistice ale capitalei. Intr-o atmosfera distinsa, specifica stilului austriac, imagini cu cele mai frumoase locuri din Bucuresti creeaza un decor impresionant. Astfel, ambianta restaurantului te poarta de la paradisul tirolez, la frumusetea autentica a Bucurestiului. Imaginile alese te invita sa redescoperi spiritului fermecator al orasului. Pentru cei sositi aici pentru prima oara, acestea ofera o amprenta artistica a capitalei, un oras de o frumusete complexa, uneori greu de descoperit intr-o vizita scurta.

Aici veti putea deslusi tainele Fondue-ului Bourguinnone, o specialitate din zona Tirolului elvetian, fondue-ului din branza, care are la baza o reteta veche de peste 600 de ani, va veti pregatii singuri muschiul de vita pe piatra incinsa, va veti delecta simtul gustativ cu celebrul schnitzel vienez, servit in stil tirolez cu dulceata de afine. De asemenea, specialitatea casei in restaurantul Tirol din Bucuresti este una greu de refuzat: supa de rasol de vita cu taitei, o adevarata delicatesa. Nu vor lipsi nici salatele, platourile vanatoresti si afumaturile atat de apreciate in tinutul Tirol.

Deoarece nicio masa nu are farmec fara un desert delicios, va invitam sa gustati Fondue de ciocolata, servit proaspat.

Spiritul elegant austriac si precizia elvetiana in ceea ce priveste calitatea, va vor face vizita la noi cu adevarat speciala. Amprenta Bucurestiului insa, o capitala europeana mereu surprinzatoare, va vor face vizita la Restaurantul Tirol cu adevarat de neuitat.

Meniu

Meniul nostru diversificat si savuros ne-a adus multe laude in toata tara. Cu preparate specificite austriece si retete speciale din toate colturile lumii, o masa la Restaurantul Tirol Bucuresti reprezinta o adevarata experienta gastronomica. Tafelspitz, fondue de branza, muschi de vita pe piatra incinsa, snitel vienez, inghetata tiroleza din branza fina sunt doar cateva exemple delicioase pe care le vei putea degusta la noi. Folosim numai ingrediente proaspete si de cea mai buna calitate pentru satisfactia clientilor nostri. “Tafelspitz” este un fel de mancare specific austriac. Este preparat din rasol de vita (“ossobucco”) tanara iar denumirea ii vine de la form ascutita a osului (German “Tafel”= masa, “spitz”= ascutit). Imparatul austriac Franz Joseph (1830-1916, simbol al monarhiei Austro-Ungare), a fost un mare iubitor al tafelspitz-ului . In cartile de bucate oficiale, din 1912, care au fost folosite in scolile cu profil peste tot in imperiul Austro-Ungar, se spunea: "Dintr-o masa buna la care Majestatea sa ia parte NU TREBUIE SA LIPSEASCA O BUCATA BUNA DE VITA FIARTA, care era una din mancarurile lui preferate."

Pranz
Vino la Restaurantul Tirol pentru a savura un pranz delicios si sanatos. Iti pregatim cele mai bune supe din oras, meniuri complete formate din fripturi suculente si garnituri gustoase si salate proaspete si racoritoare. Fie ca esti cu prietenii sau colaboratorii, te asteptam sa savurezi un pranz intr-o atmosfera extrem de placuta.

Cina
Acordam o atentie deosebita felurilor de mancare specifice pentru masa de seara, pentru a nu incarca si obosi organismul. Fie ca este vorba de o cina romantica, de familie sau business, la noi vei gasi mereu exact ce cauti, cele mai bune servicii si preparate delicioase. Incheie-ti ziua intr-o atmosfera destinsa alaturi de cei dragi tie.

Deserturi
Te asteptam la Tirol sa savurezi ceva dulce si iti promitem ca nu vei regreta aceasta mica placere. Fie ca este vorba de prajitura ta preferata sau o inghetata delicioasa, te vom servi la cele mai inalte standarde.

Bucataria

Bucataria tiroleza este un bun exemplu de bogatie multiculturala. Originalitatea consta in diversitatea retetelor, modul in care ei au stiut sa preia, sa mentina sau sa modifice unele elemente din celelalte bucatarii. In cadrul bucatariei tiroleze, gasim influente din Elvetia, Austria si Germania.

Faimoase in bucataria tiroleza sunt anumite preparate foarte apreciate, atat de catre gurmanzi cat si de catre cunoscatori, cum ar fi: fondue de branza, care se face cu binecunoscuta branza gruyere; schnitzel-ul vienez din carne de vitel; renumitele tocanite cu diverse sosuri si multe alte preparate.

Dulciurile joaca un rol important in cadrul bucatariei tiroleze acestea fiind renumite pentru cateva retete cum ar fi strudelul cu mere (apfelstrudel), sturdelul cu branza (topfenstrudel), fondue de ciocolata.

O alta reteta apreciata este Tortul Krantz, un tort cu nuca si crema de vanilie fiarta.

La Restaurant Tirol veti putea avea parte de toate acestea, intr-un ambient placut, servicii de inalte standarde si un personal a carui misiune principala va fi de a va satisface toate curiozitatile si poftele culinare.

Specific: International, Austriac, Elvetian, German

Date de contact

Email: [email protected]
Social: https://www.facebook.com/TirolBucuresti
Localizare Restaurant Tirol

Cauzasi 27 (Hotel International City Centre), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Grigore Dupaureche December 30, 2015 at 11:11 am

Snitelul tirolez nu se serveste sub nicio forma cu dulceata de afine, ci cu dulceata de coacaze. Iar desertul mentionat este situat la peste o suta de kilometri in directia vest. Cat despre Tirolul elvetian e chiar comic botezul.

Reply

Bucătărie rafinata! Organizare de excepție și un ambient cald,de suflet si pentru suflet!

Reply

For me as an austrian that felt like a romanian restaurant which accidentely had Tafelspitz on the menu.

Food:
The Alpen Gaumenschmaus was more chinese than something near austrian/swiss.
The tyrolean ice cream? Sorry, but you dont get that or something like it in Austria.
The Strudel looks like austrian, ok, but is way to sweet. And that yellow stuff was not a vanilla sauce, that was… I never had that in austria or seen that in a book about austrian cuisine.
The snitel was fine, but it is normally served with cranberries, not blackberries.

There was not a single austrian wine, which I would expect in an austrian restaurant.

Atmosphere:
No austrian music in more than two hours. The style could be austrian, so that was fine.

Service:
The service was good, the waiter nice and did a good job.

Reply

Am vizitat restaurantul in aceasta seara. Am servit o cina pe cinste, Tafelspitz e genial, trebuie sa il incercati, schnitzel-ul vienez de asemenea.

Ma voi mai intoarce cu drag

Reply
Bogdan Constantinescu March 11, 2013 at 6:16 pm

Excelenta mancare, atmosfera rafinata, servire ireprosabila.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four + 4 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,