Bistrot Escargot (inchis)

Vizualizari 39.080 Vizualizari 
Comentarii 25 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Frantuzeasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 60 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Strada Toamnei 101, BUCURESTI


021.201.71.33; 0746.795.029

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt28163

Mic bistrou frantuzesc boem al Bucurestiului

Am revenit la micul bistrou frantuzesc Escargot (inseamna "melc"), si l-am gasit exact asa cum il stiam, cu gradina lui foarte frumoasa, boema, atent neingrijita. Am venit tot vara, ca sa stau sub copac. De aceea am pus si nota maxima la ambianta. Peste cateva luni, la stat inauntru, aproape sigur ca nu as mai fi fost atat de darnic.

Mancarea de la Escargot mi s-a parut chiar mai buna o stiam de ultima data. Au un bucatar bun, cu imaginatie, care nu se fereste sa propuna combinatii indraznete, rar intalnite in alte parti. Portiile sunt destul de mari pentru un restaurant frantuzesc. Nici preturile nu sunt mici, o masa in doi la Escargot, cu un vin bun, te costa pe putin 3-400 de lei. Insa merita, daca facem o potrivire cu alte restaurante cu pretentii, la care de acesti bani mananci niste banalitati italienesti doar cu numele.

Escargot e, deci, unul dintre restaurantele serioase ale Bucurestiului, la care merita sa vii de mai departe daca vrei sa mananci ca intr-un bistrou frantuzesc adevarat. iar daca ajungeti cand e cald afara, si mai bine. (GB – septembrie 2014)

----------------------

Escargot e unul dintre bistrourile frantuzesti din Bucuresti care se apropie cel mai mult de imaginea idilica a micilor localuri despre care citim in carti sau pe care le vedem in filme. Mancare frantuzeasca buna mai fac si altii, insa o gradina cum au cei de la Escargot nu gasesti in multe alte locuri. Or, combinatia mancare buna + gradina frumoasa e foarte atractiva, mai ales pentru oamenii subtiri, despre care am auzit ca formeaza o buna parte a clientelei Escargotului. Casa e cocheta, in zona cu nostalgie a Bucurestiului, insa amenajarea nu pare cea mai inspirata, cred ca s-ar fi putut obtine mult mai mult din casa aceea cu aceiasi bani. Meniul frantuzesc de bistrou de la Escargot e asa cum il stiti de la restaurantele de acest fel din Franta, gusturile sunt la fel, ba chiar si preturile... Am auzit multe discutii aprinse si amuzante prin comunitatea franceza din Bucuresti legate de care are mancare mai buna: Escargot, ici et La, La Bonne Bouche, La Cantine de Nicolai etc. Atata vreme cat fiecare are aparatorii lui infocati, inseamna ca e de bine si castiga Bucurestenii. Serviciul e destul de bun, facut cu naturalete si personalitate. Preturile sunt ceva mai mari decat ar fi cazul - si asta nu o spun doar eu. Mergeti la Escargot daca vreti o mancare frantuzeasca adevarata si sa puteti compara singuri putinele restaurante frantuzesti adevarate din Bucuresti. (GB - mai 2011)

Recenzii & Articole

Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014   
Restograf (Jan 2015)

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie "Cea mai buna bucatarie ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Bistrot Escargot (inchis)

Strada Toamnei 101, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am fost aseara. Dezamagire mare! S-a inchis…

Reply

Gradina e f frumoasa, destul de modest aranjata totusi. Nu e suparator, insa e un contrast destul de mare intre preturi si pretentii si simplitatea locului. Ma gandesc ca e si o greseala de marketing, nu prea vad directori corporatisti la costum venind pt cina; poate ma insel.
Mancarea e buna, interesanta, trebuie sa stii insa de la inceput ca nu e un loc unde sa mananci cu burta. E scump, insa pt vinuri exista varianta sa vii cu vinul tau si sa platesti o taxa de dop de 20 lei. Asta e o chestie fantastica, pe care numai vreo 2 sau 3 restaurante o practica in Bucuresti.

Reply

Intr-adevar un loc special. Special mai ales prin faptul ca o carafa de limonada a costat 80 RON (??!!). Nu am nicio problema in a plati aceasta suma pentru 1 litru de apa cu o lamiae in el, doar ca mi-as dori sa fie o alegere constienta, nu sa apara pur si simplu pe nota. Ceea ce s-a si intamplat, explicatia fiind ca o carafa contine 4 pahare de limonada, fiecare pahar costand 20 RON. Matematica pura. In rest, mancarea nu a fost impresionanta. OK, corecta, dar departe de a fi spectaculoasa. Banuiesc ca pentru Bucuresti este in limitele normalului. Altceva n-ar mai fi de adaugat, decat ca gradina este intr-adevar draguta (nimic spectaculos, insa). Ah, si sa nu uitam de evaziunea fiscal care este in floare. Ma intreb cand oare o sa vad un bon fiscal la un restaurant din Bucuresti??!! Mai ales unul care sa contina o limonada de 80 RON :)

Reply

Am fost ieri 9.11.2013 la Escargot. Mai fusesem la iei anul trecut si de fiecare data am fost multumit si chiar placut impresionat pe alocuri.
Dar ieri mi-au lasat un gust amar. Mancarea a fost execrabila (nu am mancat niciodata un piept de rata asa – foarte prost facut si fara gust). De desertul cu malai dulce nu mai zic. Mai proasta combinatie nu am vazut. Desi eram 2 mese in tot restaurantul, mancarea a venit foarte greu (40 de minute pentru antreu) si inca 30-40 minute dupa antreu pentru felul principal, comandat odata cu antreurile. Pieptul de rata aproape rece, oribil. Pentru pretentiile pe care le are acest restaurant, ar trebui sa faca ceva sa si le merite. Daca ceri 85 de lei pe un piept de rata, pai tata sa fie piept de rata facut cum trebuie. O masa de 6 milioane dezamagitoare.

Reply

*borcan. Eram emotionata de comentariu.

Reply

Mai bine o cereai la un boran de zacusca. Economiseai si banii.

Reply

mancarea buna, serviciul prietenos dar mirosul de pipi de pisica…mai ales pe cadurile din serile vara…resingator..

Reply

Am fost sambata 11.05.2013 si am asteptat fix 1 ora pentru mancare, asta in conditiile in care am comandat din meniul deja anuntat cu zile inainte, prin e-mail, de proprietarul restaurantului.Angajatii erau cu totul depasiti de situatie mai ales ca in final au adus la masa altceva decat comandasem. Nu este suficient ca proprietarul sa fie prezent in bucatarie, langa angajati. Este desigur nevoie de organizare si atentie pentru ca lucrurile sa functioneze ca intr-un restaurant. Pacat de bucatarul care a fost invitat sa gatesca in acest we sau poate ca si dansul ar fi trebuit sa se implice mai mult in organizare.
Este bine de stiut: evitati latura stanga a terasei sau mesele care sa afla in apropierea canalului de scurgere, din cand in cand miroase a canal si este neplacut mai ales atunci cand mananci.

Reply

Am fost la Escargot duminica trecuta. E adevarat, gradina face toti banii. La fel servirea, amabila si rapida, neinvaziva. Si la fel si mancarea. Nu am gasit foie gras (motiv pentru a reveni) dar am avut preparate foarte bune. Imi aduc aminte cu deosebita placere de o supa crema cu spanac si leurda si somon afumat. Voi trece ca sa incerc si pieptul de rata cu spuma de wasabi, daca va mai fi in meniu. Over all, Escargot este un loc la care trebuie revenit.

Reply

Am fost sa gustam cel mai bun foie gras si nu aveau; motivul: nu avem momentan; oare ei stiu ca asta este un motiv pentru care clientii ar merge acolo?

Reply

    Suntem un bistro iar meniul nostru (scris pe tabla, cu creta) se schimba cam din doua in doua zile, in functie de ce ne inspira in piata. Suntem convinsi ca puteti gasi in lista noastra niste delicii comparabile cu un foie gras (pe care il gatim, e drept, foarte bine :). Lucram pe cat e posibil doar cu ingrediente proaspete si incercam sa extragem maximum de savoare din ce ofera fiecare anotimp. Promitem ca in weekend foie gras revine in menu. Va asteptam in gradina.

    Reply

am fost aseara la Escargot…mancare foarte buna, totul curat, atmosfera de vis. iar desertul ucigator …recomand

Reply

Draga Radu,

legatura dintre review, zacusca si cei 200 de lei cheltuiti o faceam si eu. Defapt citind textul ma gandeam ca 200 pentru o seara deosebita chiar nu-i un capat de lume. Plus povestea cu zacusca care suna intr-adevar neelegant, pe langa fructele de mare din grecia si vinurile fine. Dar ca te-ai “coborat”sa scrii raspunsul pe care l-ai scris, si ca te-ai chinuit sa il minimalizezi pe Dan atat de mult, defapt provoaca exact efectul opus. Am o oarecare duiosie pentru un Dan care a vrut sa faca un gest dragut, i s-a parut scump si putin si tot asa. Am in acelasi timp o repulsie fata de aroganta raspunsului tau si lipsa de eleganta din ton si cuvinte. Daca te-ai fi abtinut, review-ul lui Dan ar fi vorbit de la sine, mi-as fi dat seama de ce vede cum vede si ce vede. In schimb raspunsul tau ma face sa vreau sa evit Escargot. Nu de alta, dar nu stiu daca am calatorit suficient si daca nu cumva mai bine-mi iau niste zacusca.

Reply

În momentul în care am descoperit Escargot, asta se întampla cu vreo 2 ani în urmă, am fost extrem de încântat. Amenajare cochetă, meniu corect, personal prietenos (ne-au arătat cum se mănâncă melcii), etc.
Apoi, lucru neplăcut de firesc pe la noi, porţiile s-au micşorat, preţul a crescut, menta a dispărut din limonadă, timpii de aşteptare s-au lungit, gustul nu a mai fost acelaşi, etc.
PĂCAT!!!

Reply

da! probabil uita pana sa deschida locatia ca la restaurant se vinde mancare eventual si vinuri, daca ai cu ce sa le bei.
Design fac patronii in marea majoritate a locatiilor si se ajunge la un chich maxim! pe parte de concept am fost la chocolate si am stat langa masa la care sa facut prezentarea distrugerii locatiei!
m-am uitat pe restograf si-mi vine sa plang! e tragic!
ce am putut sa vad la collage e greu de imaginat.
moleculare pe mîna bucatarilor care nu au nici o treaba cu
bucataria normala nu ar trebuii sa existe!
pacat ca patroni in principal si bucatarii sa inteleaga ca mai bn faci 3 lucruri bune de cat 40 proaste!
heritage si casa vernescu nu intra in discutie pt ca sunt restaurante in pierdere fara profit, fara recuperare de investitie si cu cea mai scumpa marfa de pe planeta!
la bucatarii straini de la bucuresti ma asteptam cu totul
la altceva si din ce am vazut mi-am dat seama ca sunt numai de mana a doua sau a 3-a cautatori de aur in tari post comuniste!

Reply

    Dragos are dreptate, iar bucatari romanii nu mai au loc de toti Chefii straini…Eu cred ca noi Chefii romani suntem la fel de buni in meserie ca si ei poate si mai bine.

    Reply

ma intereseaza daca pe parte de design mai exista ceva ok
in bucuresti in afara de bonne bouche, gang sau madame pogany?
multumesc!

Reply

nu ! nu sunt suparat doar ca nu stiu cine a gatit in poza si nici nu comentez!
la escargot am avut o experienta minunata!
e singurul restaurant din ultimi ani unde am avut clienti minunati care sunt in stare sa deosebeasca o mancare buna
de una proasta si sa plateasca si tehnica si creatia nu doar
ingredientele scumpe tinute in congelatoare ani de zile!
ma bucura ca exista clienti pentru restaurant creativ in romania, pacat ca nu exista restaurante cu adevarat creative cu meniu modular si ingrediente ok.
multumesc!

Reply

nu mai sunt chef la escargot!!!!! mancarea aia mizerabila din poza nu este facuta de mine!!!!! multumesc!

Reply

Mie nu mi-au placut la Escargot preturile. Se duc undeva la dublul lui Bonne Bouche (diferenta din farfurie fiind de neidentificat) ceea ce amaraste putin mancarea. Bun, pe partea cealalta mancarea a fost foarte buna – cel mai bun foie gras (nu terina or pate) pe care mi-a fost dat sa pun gura. Si apoi va zic ca a costat 140lei.

Reply

Am fost la Escargot pe 8 martie anul trecut (2010) impreuna cu iubita (intentionam sa o cer de sotie in seara respectiva – si asta s-a si intamplat 😀 ). Am facut rezervare cu 2 saptamani inainte gandidu-ma ca va fi foarte aglomerat si sunt sanse mici sa mai prind o masa daca intarzii cu rezervarea. Pot sa spun ca a fost cel mai intim restaurant la care am fost vreodata. De ce? Deoarece intre orele ~19:00-20:00 in seara de 8 Martie am fost singurii clienti. Pe urma am inteles si de ce: am platit cam 200 ron pe mancare iar cand am ajuns acasa prietena/sotia mea a mancat jumatate de borcan de zacusca pentru a nu se culca flamanda (sa nu credeti ca am o sotie grasa care mananca mult, din contra). Mancarea a fost extrem de putina si de scumpa. Partea buna e ca datorita acestei intamplari o sa radem cu placere toata viata de momentul cand am cerut-o in casatorie. Recomandare: daca vreti sa va duceti la restaurant pentru a va da smecheri doar, mergeti la Escargot. Daca vreti sa mergeti la restaurant pentru a manca, cautati un restaurant serios. Nu sunt unul dintre cei care cred ca trebuie sa ai o portie de 2 kile in fata pentru a te satura dar nici sa ai o chestie minuscula in mijlocul farfuriei, care mai are si un pret astronmic. In plus, amenajarea lasa de dorit. In interior e o simpla incapere fara nimic deosebit.

Reply

    Draga Dan,
    Felicitari pentru alegerea ta si casa de piatra.
    Faptul ca tu pe 8 martie avei in frigider doar zacusca pentru satisfacerea sotiei spune totul despre review-ul tau. Sa nu mai vorbim de faptul ca sotia in seara cererii in casatorie se gandea la stomacul sau si nu la tine. Sper sa fi facut alegerea corecta si ca in urmatorii 10 ani sa mai calatoresti.. poate ti se va mai lumina orizontul si nu ti se mai parea mult ca ai dat 50 de euro in seara in care ti-ai cerut sotia in casatorie.
    Radu

    Reply

      Raducule, esti un mare bou! Si la propriu si la figurat, nu ma indoiesc si de aceea nu iti voi spune mai multe ca sunt sigur ca nu pricepi.

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six + 2 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,