Restaurant Capsa

Vizualizari 25.784 Vizualizari 
Comentarii 4 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 20 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt27922

Casa Capsa (de restaurant vorbesc, ca mai e si un hotel acolo, chiar daca nu e asociat automat cu "Casa") nu va putea reveni la viata cu meniul si cu mancarea pe care o au acum. Poate ca alte restaurante ar merge destul de bine cu asa ceva, insa dl Bucur trebuie sa plateasca scump pretul celebritatii stabilimentului, ceea ce nu ar fi o povara usoara pentru nimeni, fara indoiala. Ca sa revina lumea la Capsa, acest restaurant ar trebui sa iasa mult din "rand". Numai cu cladirea si cu decorurile somptuoase nu mai poti face fata in ziua de azi. Exemplele sunt multe. Mancarea de la Capsa e destul de banala, desi nu e rea, catusi de putin! dar nici vreo desfatare culinara nu cred ca va asteapta la Capsa. Prin urmare, cei cativa clienti (foarte putini, de fiecare data - si asta cand nu am fost singuri de-a binelea in tot restaurantul) cred ca vin acolo numai si numai din nostalgie, nu pentru altceva. Si serviciile sunt inutil ceremonioase, mecanice si distante, impersonale. Fara indoiala, dl Bucur le-a interzis cu desavarsire chelnerilor sa schiteze vreun zambet sau sa aiba vreo tresarire omeneasca. Evident, 9-le de la Ambianta se trage de la tristetea solitudinii, cu atat mai mult amplificata de somptuozitatea locului. Sigur ca trebuie negresit sa mergeti la Capsa daca nu ati fost deja! Sa decideti singur daca si cand o sa reveniti. Si, mai ales, pentru ce... (GB)

Pe larg

Casa Capsa a fost mai intai o cofetarie, in 1866, cand a fost deschisa, apoi i s-a alaturat si un restaurant, in 1881. Pe placuta de la intrare mi se pare ca am vazut ca scrie ca e din 1856, iar pe situl lor de Internet apare ca a fost fondata in 1852 de catre un anume Grigore Capsa, care a trait intre 1841 si 1902. Adica, dupa calculele mele, cand omu’ avea 11 ani. Un lucru cu totul si cu totul remarcabil, deci. Oricum, in scurt timp locul a ajuns cunoscut in multe tari din Europa, mai ales pentru niste bomboane de ciocolata facute dupa o reteta unica, dupa care unii bogati din marile capitale trimiteau curieri speciali ca sa le aduca. Dupa Primul Razboi, Capsa a devenit o cafenea exclusiv literara si unul dintre principalele centre ale vietii culturale din Bucuresti si chiar din Romania. Dintr-un foarte luxos restaurant la sfarsitul secolului al XIX-lea, in care toate... citeste tot
Recenzii & Articole

Marile restaurantele comuniste dupa 20 de ani   
George Butunoiu (May 2011)

Astazi scriu despre cum se simt in capitalism marile restaurante ale lui Ceausescu. Daca s-ar apuca niste sociologi sa prinda intr-un volum gros ce avem noi acum pe Restograf despre gastronomia post-Revolutie, si sa completeze apoi cu istoria comunista si cu cea antebelica a restaurantelor ...
........................................................................................................ citeste tot


Bucataria neoromaneasca   
George Butunoiu (Nov 2010)

Cine a fost chiar si o singura data la tara si a mancat acolo, mai ales de sarbatori, la Craciun sau la Paste, stie ca nu va gasi asa ceva in restaurantele bucurestene, si nici macar nu-si mai bate capul sa caute. De ce nu copiaza cineva pas cu pas ce se intampla la o astfel de masa taraneasca (e un...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Capsa

Calea Victoriei 36, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




INSIDER: „Stăteam azi la o parolă cu un domn din „vechea gardă” a şcolii de ospătari şi bucătari, fost angajat la Athene Palace (actualul Hilton), Capitol, Ambasador (pentru cine îşi mai aduce aminte!)… Şi din vorbă în vorbă îl întreb, ce mai e pe la Capşa că nu prea se mai vede mişcare?

Capşa este unul dintre cele mai vechi localuri din București, locul unde se strângeau pe vremuri artişti, poeţi, oameni de cultură, şi unde până nu demult, nu puteai pătrunde decât dacă aveai rezervare cu câteva zile înainte. Lucrurile s-au schimbat între timp şi cam bate vânt de faliment…
(…)
Am înţeles că numai restaurantul şi hotelul se intenţionează a fi scoase la vânzare, cofetăria merge încă foarte bine. Aici prestează trei maeştri care, deşi pensionaţi, au fost readuşi pentru că numai ei cunoşteau şi respectau reţetele originale. Excelente dulciurile de la Capşa, într-adevăr! Nu pot să nu îmi pun întrebarea, oare există undeva un interes să fie pusă Capşa pe butuci?!”

http://infoinsider.ro/2011/08/03/nostalgii-%E2%80%9Ecasa-capsa%E2%80%9D-scoasa-la-vanzare-orchestra-%E2%80%9Enasturica%E2%80%9D-interpreteaza-titanic-vals/

Reply

Am fost la Capsa, dupa mai mult de 30 de ani, cu musafiri americano-israelieni … Am facut rezervare prin telefon si cind am ajuns, am constatat cu inima strinsa ca restaurantul era rezervat pentru o nunta, iar noi am fost condusi la etaj, la Blue Saloon, care cred ca e sala de servire a micului dejun, pentru oaspetii hotelului. Pina aici nici o tragedie, doar o mica amaraciune. Chelnerii au fost spirt, zimbitori (or fi citit comentariile precedente), rabdatori si stiau si engleza mai mult decit multumitor. Ce pacat cu mincarea … Grea si meniul neexplicat cu ingredientele, cum e obisnuit americanul. Pacat. Si couverture-ul (piine prajita cu unt) pus in nota, la sfirsit. Nu se face, daca nu ai cerut explicit. Mai e mult pina la ce a fost acum 30 de ani (punctul meu de referinta).

Reply

Autorul comentariului, D-ul GB, pare sa aiba foarta multa dreptate cind spune ca revii la Capsa mai mult din nostalgie.
Localul are nevoie de o strategie clara de marketing pentru a fi revigorat.
Ramine un local cu mare potential, sub exploatat.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 − = five



Taguri: , , , , , , , , , , , ,