Restaurant Satyricon (Casa Elisabeta) (inchis)

Vizualizari 12.855 Vizualizari 
Comentarii 6 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 22 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Ion Neculce 63, BUCURESTI


0720.007.008, 021.224.44.84

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt38672

Am revenit la Satyricon (fosta Casa Elisabeta) si am mancat bine, ca si data trecuta, in februarie; de fapt, cam tot ce am scris atunci ramane valabil, asa ca nu mai reiau decat ideile principale: mancare destul de buna, destul de diferita de ce gasesti in majoritatea restaurantelor bucurestene, serviciul bun si el, preturi destul de mari. Merita un drum pana acolo, fara indoiala! PS: vad ca si site-ul www.casa-elisabeta.ro e functional,nu stiu prea bine de ce. (GB)

Casa Elisabeta e un restaurant cu destule pretentii si cu preturi pe masura, pretentii justificate doar in parte, dupa parerea noastra. E intr-o casa destul de frumoasa, cu curte, in cartierul cu case vechi din stanga Cimitirului Israelit, in apropiere de bulevardul Ion Mihalache. Amenajarea e rezonabila, cu printuri de mari dimensiuni pe pereti cu personaje politice din Academia Catavencu. Vesela e neagra si cu forme ciudate, greu de manuit si nu chiar pe placul tuturor. Cheful de la Casa Elisabeta, un fost inginer fizician, cocheteaza cu gastronomia fina cu influente fusion si orientale. Unele ii ies rezonabil, altele nu prea. Am avut o problema cu nota de la mancare. Ce am mancat la Casa Elisabeta a fost mai bun decat ce ni s-a dat la Exile, Chez Marie, Mignon, Museum, Anturaj sau alte restaurante notate cu 8 la mancare, insa nu le fel ca la Aqua, Casa di David, Casa Vernescu sau altele carora le-am pus 9 la mancare. Pana la urma am pus si aici 9 pentru ca mi-a placut povestea cu inginerul fizician. Clienti am vazut putini la Casa Elisabeta, poate si din cauza preturilor care nu sunt mici deloc, mai ales daca le raportam la marimea portiilor. Serviciul e destul de bun, personal, probabil ca sunt obisnuiti cu cei cativa clienti fideli. Merita un drum pana la Casa Elisabeta, aveti sansa sa mancati ceva ce nu se mai gaseste in alta parte si sa fie chiar bun. (GB - Feb 2011)

Localizare Restaurant Satyricon (Casa Elisabeta) (inchis)

Ion Neculce 63, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Site-ul nu este mobile device (telefon mobil sau tableta) friendly. Daca vrei sa vezi pozele pe un mobil te chinui ca dracu.
Deasemenea site-ul nu-ti arata evenimentele principale ale orasului, carciumile de langa tine, etc.
Luati exemplu de la Yelp!

Reply

Am fost de curand la Satyricon. Mancarea buna, ca de obicei. Nu mai fusesm de mult – alta ambianta. Incep sa se vada progresele.

Reply

Remarca referitoare la marimea portiei nu este cu “doua taisuri”?
Din poze pare o gastronomie relativ elaborata servita in portii mici, cum se obisnuieste in restaurantele “high end”.
In alte poze se vad intr-adevar portii mari, dar abunda in grasimi, zaharuri si faina….. adica ce stiu restauratorii ca “average customer” vrea….. cantitate la pret mic fara prea mare preocupare pentru gastronomie.
Oare remarca precum preturile sint piperate mai ales la marimea portiilor nu a fost facuta cu gindul la portiile mari si ieftine?

Reply

  Portiile pe care le-am primit noi au fost toate mici, ca in restaurantele gastronomice, destul de mult sub standardul din restaurantele obisnuite. Bucata aceea de carne a fost pentru alta masa, pentru cineva care parea “de-al casei”, imi inchipui ca face parte dintr-un tratament privilegiat.

  GB

  Reply

   Original! A-ti fotografiat, in prim plan si “close up”, mincarea din farfuria unui necunoscut?

   Reply

    Lucrurile s-au desfasurat cam asa: un chelner a insistat sa ma convinga (bun vanzator, de altfel) sa iau o vita de nu stiu ce fel si o trilogie de homar (destul de scumpe). Am rezistat si am luat supa din coada de vitel (destul de mediocra, prea sarata), coada de vitel prajita (destul de buna, legumele prea sarate), calamari (destul de buni), ficat de gasca, orez cu sofran (foarte bune), ton (foarte bus si el), macarons (foarte bune), o inghetata de ciocolata cu chili (asa si asa) si un parfait cu nuci sau cu alune (foarte bun). Pe cel de la alta masa (singurul client din restaurant, in afara de mine) a reusit sa-l convinga si, cand chelnerul a trecut pe langa mine cu vita si cu homarii s-a oprit putin sa-mi arate: “vedeti, astea sunt cele despre care va spuneam”, si cu un zambet care sugera: “vezi, daca nu m-ai ascultat…”. Am profitat de ocazie, pentru cititorii Restograf: “Da, foarte apetisant, intr-adevar! Pot sa le fac o poza?” “Sigur! (zambet larg)”. Cam asta a fost…
    GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 × four =Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,