Restaurant Casa Oamenilor de Stiinta (COS)

Vizualizari 19.483 Vizualizari 
Comentarii 7 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Dec-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 23 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt29987

Casa Oamenilor de Stiinta (COS-ul) era cel mai cu staif restaurant de pe vremea lui Ceausescu, in primul rand prin prestanta cladirii, dar si prin meniu, intr-o buna masura. Nu stiu cui apartinea atunci somptuoasa casa, insa acum tine de Academia Romana. Cum departamentul de "Restaurante" al Academiei e prea ocupat cu altceva sau si-a pierdut, pur si simplu, interesul in Casa Oamenilor de Stiinta, fara sa mai faca nicio investitie acolo, aceasta a ajuns aproape o ruina. Nici restaurantul in sine - daca nu ne uitam decat in farfurie - nu mai e ce-a fost nici macar pe vremea lui Ceausescu, ca sa nu mai vorbim de pretentiile vremurilor. La Casa Oamenilor de Stiinta mai intri acum doar din nostalgie, de aceea media de varsta a rarefiatei clientele e o cifra nu prea intalnita in alte restaurante bucurestene. Poate vara sa mai salveze putin situatia, cand e deschisa terasa in Parcul Trandafirilor. (GB)

Recenzii & Articole

Restaurantele-strigoi ale Bucurestiului (partea a III-a: marile institutii)   
George Butunoiu (Jun 2011)

Prima mea revelatie legata de ce inseamna munca la stat, despre cine sunt oamenii aceia si despre cum fac ei lucrurile, e legata de un restaurant. Asta se intampla pe vremea lui Ceausescu. Auzisem povestiri despre vremurile in care inca mai ieseai binedispus si cu pofta de viata dintr-un restaurant ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Casa Oamenilor de Stiinta (COS)

Piata Lahovari, Bucuresti,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Marius STOENESCU June 12, 2014 at 3:07 pm

Are dreptate dl Toma am fost si eu acolo, acei ospatari sunt niste golani lipsiti de respect fara onoare care au un comportament de patroni de parca ei ar fi sefi acolo, dupa ce ca nu au clienti fac niste figuri mai ceva ca niste baroni locali.

Reply

Restaurantul in interior este vechi si nu este ingrijit, in schimb terasa gradia e o oaza de aer curat, liniste,muzica de relaxare in schimb lasa un gust amar orpatarii care au un comportament josnic inginfati cu nasul pe sus iar daca nu le lasi spaga sau spaga e mica esti injurat. Am facut sesizare la conducerea Academiei Romane pentru a se lua masurile ce se impun impotriva acestor impostori, golani si derbedei.

Reply

    Nu sunt deacord cu cele afirmate de dl Toma merg destul de frecvent mai ales la gradina si ospatarii sunt OK si incearca sa serveasca cu promptitudine pe toata lumea.

    Reply

Pingback: La masă în Micul Paris: Casa Assan sau Casa Oamenilor de Știință » Poveşti călătoare

Nedelescu Marian March 27, 2013 at 7:27 pm

va rog sa-mi spuneti daca intrarea (servirea) in restaurant este pe baza de legitimatie, si daca luni 1 aprilie la pranz se poate sevi masa ? Multumim!

Reply

Pe “vremea raposatului” se numea “Parcul Trandafirilor” si apartinea unuia din ICSAP-urile (Intreprinderea Comerciala de Stat de Alimentatie Publica) din Bucuresti.
Bi

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 9 = fifty fourTaguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,