Restaurant Chez Marie (inchis)

Vizualizari 13.716 Vizualizari 
Comentarii 5 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 18 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Dionisie Lupu 48, BUCURESTI


031.107.20.33, 0730.344.810

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt28001

Probabil ca ar trebui sa tratez Chez Marie cu mai multe menajamente, ca sa nu-mi ridic in cap pe numerosii mei cunoscuti si prieteni care mananca adesea acolo, insa nu reusesc cu niciun chip sa ma entuziasmez la fel de mult ca ei, oricat de numerosi ar fi. Oricum, e de admirat ce a reusit dna Popa sa faca acolo, insa eu tot as face lucrurile putin altfel acolo, daca restaurantul s-ar numi "Chez Georges". De pilda, daca as vedea ca unele feluri de mancare nu-mi ies foarte bune, as renunta la ele. Adica la cateva zeci dintre cele din meniu, si tot mi-ar ramane destule! De ce o fi convinsa dna Popa ca e mai bine sa serveasca si mancare buna si mancare mediocra in acelasi timp, cand ar putea sa ne-o dea numai pe prima, asta nu voi intelege in veci! Insa or sti dna Popa si fiul ceva ce nu stiu eu, de vreme ce au inca atatia clienti si restaurantul e mai tot timpul plin. Si nu cu oricine, ci cu multi oameni subtiri... Am scris si o recenzie despre Chez Marie, sunt mai multe detalii acolo pentru cine vrea sa stie de ce sunt eu "impotriva curentului". Oricum, e bine sa mergeti la Chez Marie ca sa va documentati cu propria limba. (GB)

Pe larg

Daca ar face cineva un sondaj extins printre toti patronii de restaurante din Bucuresti si i-ar intreba ce ar alege intre un mic restaurant mediocru si un bistrou bun, cred ca aproape toti ar raspunde in cor: “Vrem restaurant, oricat de prost ar fi, numai restaurant sa fie, si nu bistrou!” Pe de alta parte, toti cei pe care ii stiu eu (de clientii mancaciosi vorbesc, si cei cu multi bani, si cei mai stramtorati) ar prefera un bistrou mediocru unui restaurant mediocru, ca sa nu mai vorbim de un bistrou bun unui restaurant mediocru. Sa inteleaga fiecare ce vrea de aici. Doamna Maria Popa, despre care am auzit ca a lucrat (sau lucreaza inca) la ambasada Angliei, de peste drum, si despre care am citit pe Internet ca a fost bucatareasa, a deschis restaurantul acum vreo doi ani in locul unui Trocadero prafuit si insipid. Nu stiu daca si unde a fost bucatareasa doamna Popa, insa ambitia ei a fost sa aiba un restaurant “cu staif”. Vezi asta chiar inainte de a ajunge acolo, cand te uiti pe pozele cu cupe de sampanie fina de pe site, de iti vine sa duci instinctiv mana la portofel ca sa vezi daca o sa-ti poti permite: “Chez Marie este un restaurant elegant si intim situat in centrul Bucurestiului, un spatiu ideal atat pentru business cat si pentru relaxare, cu specialitati si bauturi din bucataria internationala. Va invitam sa ne pasiti pragul intr-o atmosfera deosebita, ce va imbie sa va bucurati de aroma fiecarui moment petrecut alaturi de noi.” – ne transmite doamna Popa in spatiul virtual. A vrut sa ne faca o surpriza, fara indoiala, cine s-ar fi gandit la asa ceva cand aude de un restaurant care se cheama ... citeste tot
Localizare Restaurant Chez Marie (inchis)

Dionisie Lupu 48, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Locul dragut. Mancarea dezastru.

Reply

Am fost saptamana trecuta pentru prima data. Si va fi si ultima! Un restaurant care se doreste a avea aere de “gourmet” dar nici nu poate fi vorba de asa ceva. Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul. Sa analizam putin produsele servite:
-Mohito: barmanul nu stie sa-l prepare, este clar. Rom nu prea avea iar lime-ul era vechi (stiti cum arata o lamaie tinuta prea mult in frigider si ce gust are, nu?);
-platouri cu somon si pastrav afumat. Peste de la Mega Image, cu putina maioneaza si niste ceapa pe acolo;
-platou de branzeturi. Decorat cu foarte multi crackersi! Una din feluri era un cascaval ordinar, ca un sapun, presupun ca si celelalte erau cele mai ieftine posibil dar puse la pret de Paris, ca doar suntem la “Chez Marie”;
-quesadilla: O oroare. O lipie amarata arsa (!) cu putina branza topita. Repet, o oroare!
-prajitura cu mere: am spart cu greu crusta de foietaj de deasupra ca sa ajung la mere. Se presupune ca a fost facuta atunci, era calda, cu ingehtata deasupra. Este destul de greu sa spargi foietajul intarit cu lingurita (de obicei prajitura de acest gen ar trebui sa se topeasca in gura). Si in acest restaurant, ca in multe altele, nu se stie de existenta furculitei speciale de desert. Si nu am inteles: prajitura cu mere cu inghetata de capsuni sau ce-o fi fost ea? Niciodata! Poate de vanilie…
-de nota exagerat de mare ce sa mai discutam? In nota intra de fapt “frantuzismele” false! De evitat!

Reply

Un restaurant de hoți de la patron pana la angajați.Tocmai ce au încercat sa îmi pună 3 beri în plus la nota.O mizerie.

Reply

am fost cu sotia acolo, eu am comandat tochitura (destul de buna, desi parea facuta cu ketchup in loc de rosii) iar sotia chilli con carne – care insa nu s-au putut manca, fiind extrem extrem de picant. noi am mai mancat chilli con carne (stim cu totii ca e un fel de mancare f popular, mai ales prin puburile din europa) dar nici pe departe sa nu poti lua o inghititura din cauza de piper in exces – nici macar de chilli :)

in fine, i-am rugat sa-l ia inapoi, ca nu se poate manca, iti ia gura foc. au fost destul de intepati si ne-au zis ca ni-l trec totusi pe nota de plata, ca asa e normal, ca trebuia sa stim ca e picant etc. i-am zis ca stim ca e picant, ca am mai mancat de cateva ori in locuri diferite, dar nu trebuie sa fie ATAT de picant :) si ca in mod normal nu ar trebui sa fie trecut pe nota de plata. dar degeaba, nu s-au lasat si au zis ca nu, trebuie sa-l platim. ok, n-am vrut sa ne certam, mai ales ca a venit un alt ospatar mai amabil si ne-a zis ca ni-l poate pune la pachet pentru acasa (“poate il serveste domnu’ diseara, ca dansul poate suporta mai picant”) deci in fine, am zis ok, fie, dar e ultima oara cand mai mergem acolo. mai fuseseram de 2 ori inainte, dar singura problema fusesera timpii de asteptare uriasi inclusiv pana venea sa-ti ia comanda, in rest mancarea fusese ok pana la acest mic incident.

altfel, ar fi mai multe de zis: fata care ne-a servit a uitat de cafea, nota de plata ne-a adus-o dupa jumatate de ora de cand am cerut-o, se fumeaza f mult sau sistemul de ventilatie e subdimensionat etc. etc.

deci, ca sa inchei: subscriu intrutotul observatiilor dvs., ati punctat f bine, mai ales cu felurile de mancare bune si cele mediocre.

Reply

Am fost zilele trecute la Chez Marie si regret:
1) Calamari pane: calamarii nu au fost curatiti inaite de a fi gatiti. M’am trezit cu membranele ca de plastic in gura si cat pe’aci sa ma inec cu ele. Pe urma “des vrais tricheurs”, rondele f.subtiri imbracate de un strat gros de pesmet;
2) Bibanul (Bar or See Bass)prost decupat deci plin de oase;
3) Rislingul (Uniqus??) deja busonat la limita buvabilitatii.
4) Apa gazoasa- sticle mici de 33CL, un alt scandal comercial (6roni/sticla)pt a’ti potoli setea costul apei poate deveni prohibitiv.
As adauga la lista restaurantelor de boicotat (pe langa cele care nu au vinuri romanesti pe lista sau le au, dar cu un adaos comercial > 3) cele care propun apa in doze farmaceutice pt a stoarce mai multi bani de la clienti.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two + 7 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , ,