Restaurant Caffe Royal Express (inchis)

Vizualizari 3.487 Vizualizari 
Comentarii 1 Comentariu 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Urbana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Jul-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 4 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Pe larg

Cel mai computerizat restaurant din Bucuresti

Palatul BragadiruPalatul Bragadiru din Calea Rahovei, aproape de rondul George Cosbuc si de Piata Taranului, are mai multe restaurante la parter, cel putin trei, din cate stiu eu. Primul a fost deschis Palace Pub, in capatul din dreapta, din deal, spre Beraria Bragadiru. Spre vale au fost deschise doua alte localuri: Aida Bistro, in capat, ultimul intrat, in vara lui 2014, si Royal Express, bistroul cu trenulet, in primavara, despre care scriu acum. Toate trei au aceeasi atmosfera antebelica, semn ca li s-a impus sa nu schimbe nimic din arhitectura si amenajarea bucatelei de palat preluat, ceea ce e foarte bine, dupa pararea mea. Palatul Bragadiru a fost renovat si restaurat, aratand acum la fel ca inainte, presupun. Fara nichel, fara sticla, fara plastic, fara spoturi luminoase in tavan si cine mai stie pe unde. Royal Express Restaurant Caffe e mai spre vale, intre Aida Bistro si intrarea principala la Palat. E ceva mai mic decat celelalte restaurante din jurul lui. Are si o mica terasa in spate, in care fac si spectacole. Cand intri, ochii iti cad pe trenuletele electrice, si raman acolo multa vreme. Pentru ca, oriunde te-ai intoarce si te-ai uita, sunt acolo. La Royal Express au o cale ferata in miniatura cu doua si cu trei linii care strabate tot restaurantul si trece pe la fiecare masa in parte. De aici i se trage si numele restaurantului, Royal Express, evident. Si nu e doar de decor sau de jucarie, cum ai putea crede la inceput. In fapt, Royal Express e un restaurant fara chelneri, comenzile si mancarea sunt duse si aduse la masa ta de catre trenulete, printr-un sistem computerizat foarte ingenios, care il invata pe fiecare pe ce linie sa o ia si cum sa nu se ciocneasca cu celelalte. Dupa cum am spus, trenuletul trece prin fiecare coltisor al restaurantului. In dreptul fiecarei mese e un mic panou cu trei butoane: comanda, trimite comanda si eliberare trenulet. Pe masa gasesti meniul si un formular de comanda, pe care bifezi ce vrei de mancare si de baut si in ce cantitate. Dupa care apesi pe buton si... citeste tot
Localizare Restaurant Caffe Royal Express (inchis)

Calea Rahovei 173 (Palatul Bragadiru), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Multa lume stie ca Royal Expres a fost nu doar un restaurant cu trenulete, nu doar un restaurant copiat dupa La Trenulete… a fost un proiect comun cu La Trenulete.

Doar ca, in bunul spirit romanesc, cand lucrurile erau deja aranjate, cei care au deschis Royal Express s-au descotorosit de baietii care au creat La Trenulete.

Desigur, tot in bunul spirit romanesc, si-au asumat conceptul si creatia, nu au mai pomenit niciodata de cei de la La Trenulete, ba chiar au inventat o poveste siropoasa despre cum le-a venit lor ideea asta grozava, cu trenurile.
Doar ca, lucrurile nu au mers cum si-au imaginat ei, nu au avut clienti si nu o sa insir aici nenumaratele gafe pe care le-a facut ca sa intre cu succes in faliment dupa numai 6 luni de la deschidere. Asa se intampla cand esti atat de ingamfat incat iti maginezi ca poti deschide orice afacere, chiar si una despre care nu stii nimic. Poate i-a ajutat un pic si Doamne-Doamne sa plateasca nerusinarea cu care i-au escrocat pe cei de la La Trenulete.
Una peste alta, restaurantul a dat faliment si s-a inchis. Ca o ironie a sortii, La Trenulete se va redeschide in decembrie.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× five = 5Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,