Restaurant de lux pentru functionarii Primariei

28 martie 2014 | Noutati

Rezervor de clienti pentru restaurantul Potcoava din RegieRestaurantul Potcoava din Regie, pe partea cealalta a Dambovitei fata de caminele studentesti, chiar in umbra turnului cu sediul Primariei, e al doilea restaurant cu numele Potcoava, dupa deja cunoscutul in cartierul Giulesti primul restaurant Potcoava, deschis in urma cu mai multi ani.

Primul Potcoava, cel din Giulesti, are o personalitate distincta, destul de bine conturata, ceea ce nu cred ca va fi cazul si cu acest Potcoava din Regie. Noul Potcoava a luat locul restaurantului Spazio, care a avut ambitii mari, nefiind in stare sa spun de ce au renuntat la ele.

Imprejurimile arata cam dezolant, a lucru neterminat, fara verdeata, fara niciun plan aparent de sistematizare, mult praf, strazi pe care fiecare face ce vrea si isi pune masina unde ii cade lui cu tronc, Bucurestiul provincial si pestrit. Cladirea e mare, construita dupa revolutie, aproape sigur, si pare sa fi fost proiectata de la inceput pentru a fi un mare restaurant, pe mai multe niveluri, si chiar cu cateva camere de lucru, de odihna sau pentru alte nevoi de oportunitate. Noul Potcoava are si o terasa in fata, spre rau, neamenajata inca, acum, cand scriu. Intre terasa si apa e o mica parcare, insa, cred ca tot a lor.

Arhitectul a gandit ca locul trebuie sa fie cam intunecos, si i-a iesit foarte bine. Totul e neregulat acolo, spatiile au diverse forme, trepte, coloane si nise, multe decoruri. Cel mai frumos la Potcoava sunt multele plante mari si acvariile cu pesti. Fara ele, nota de la ambianta ar fi fost mai mica. In rest pare cam sumbru, culori inchise, aranjamente, lumini si mobilier cam provinciale si demodate, cum nu se mai fac acum. Oricum, totul pare sa fi fost preluat de la fostul Spazio, ar fi costat o avere sa refaci totul acolo. Spre diferenta de Potcoava din Giulesti, acest al doilea restaurant Potcoava e un loc in care te simti in largul tau si in secolul 21 mai degraba cand esti nuntas sau petrecaret de orice fel, fiindca Potcoava din Regie e un restaurant de nunti, cumetrii, petreceri de orice fel, evenimente in grup.

Meniul de la Potcoava e „international” si e foarte lung, asa cum se cuvine unui astfel de local. Mai bine zis, are de toate, cam de-a valma. Mancare destul de comuna, facuta cam la repezeala, pe banda rulanta. Nu a fost rea, dar nici ceva ce ai vrea sa mai mananci si a doua oara din alt motiv decat foamea. Noroc ca preturile sunt rezonabile, mai mici decat la restaurantele din centru care iti pun cam acelasi lucru in farfurie.

In afara de atmosfera care imi amintea de vremurile in care eram mai saltaret si aveam burta mai mica, serviciile mi-ai ramas in minte de la Potcoava din Regie. De noi a avut grija un chelner foarte inimos, dezinvolt, rapid si vorbaret, foarte potrivit pentru o asemenea meserie. De ce l-or fi pus sa poarte manusi albe intr-un asemenea loc, in mijlocul maidanului din Regie, servindu-ne cu snitel, ciorba de vacuta si paste banale cu branza ieftina la niste mese cu presulete de plastic pe ele, asta numai ei stiu.

Restaurantul Potcoava din Regie este, deci, un local pentru nunti si petreceri, in primul rand. Chiar daca e ieftin, nu ai motiv sa mergi acolo decat daca esti functionar la primaria de sus si vrei sa mananci un meniu de lux, la un restaurant de lux si intr-un decor de lux in ziua respectiva. Nu cred ca se va schimba ceva in viitorul apropiat la Potcoava, nu imi inchipui ca s-ar putea justifica investitia cata vreme zona arata pe masura ilustrilor ei locatari din cunoscutul turn. Oricum, nicio legatura si asemanare cu primul lor restaurant, Potcoava din Giulesti.