Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.403 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   911 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.464 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.946 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   693 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   796 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   738 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.715 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.706 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   698 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.360 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.481 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   954 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   669 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   499 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   890 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.113 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.359 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.667 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   914 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.073 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.824 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.028 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.025 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurant de lux pentru functionarii Primariei



George Butunoiu  (Mar 2014)
4.934 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii
5 placut 
5 displacut 

 

Rezervor de clienti pentru restaurantul Potcoava din RegieRestaurantul Potcoava din Regie, pe partea cealalta a Dambovitei fata de caminele studentesti, chiar in umbra turnului cu sediul Primariei, e al doilea restaurant cu numele Potcoava, dupa deja cunoscutul in cartierul Giulesti primul restaurant Potcoava, deschis in urma cu mai multi ani.

Primul Potcoava, cel din Giulesti, are o personalitate distincta, destul de bine conturata, ceea ce nu cred ca va fi cazul si cu acest Potcoava din Regie. Noul Potcoava a luat locul restaurantului Spazio, care a avut ambitii mari, nefiind in stare sa spun de ce au renuntat la ele.

Imprejurimile arata cam dezolant, a lucru neterminat, fara verdeata, fara niciun plan aparent de sistematizare, mult praf, strazi pe care fiecare face ce vrea si isi pune masina unde ii cade lui cu tronc, Bucurestiul provincial si pestrit. Cladirea e mare, construita dupa revolutie, aproape sigur, si pare sa fi fost proiectata de la inceput pentru a fi un mare restaurant, pe mai multe niveluri, si chiar cu cateva camere de lucru, de odihna sau pentru alte nevoi de oportunitate. Noul Potcoava are si o terasa in fata, spre rau, neamenajata inca, acum, cand scriu. Intre terasa si apa e o mica parcare, insa, cred ca tot a lor.

Arhitectul a gandit ca locul trebuie sa fie cam intunecos, si i-a iesit foarte bine. Totul e neregulat acolo, spatiile au diverse forme, trepte, coloane si nise, multe decoruri. Cel mai frumos la Potcoava sunt multele plante mari si acvariile cu pesti. Fara ele, nota de la ambianta ar fi fost mai mica. In rest pare cam sumbru, culori inchise, aranjamente, lumini si mobilier cam provinciale si demodate, cum nu se mai fac acum. Oricum, totul pare sa fi fost preluat de la fostul Spazio, ar fi costat o avere sa refaci totul acolo. Spre diferenta de Potcoava din Giulesti, acest al doilea restaurant Potcoava e un loc in care te simti in largul tau si in secolul 21 mai degraba cand esti nuntas sau petrecaret de orice fel, fiindca Potcoava din Regie e un restaurant de nunti, cumetrii, petreceri de orice fel, evenimente in grup.

Meniul de la Potcoava e “international” si e foarte lung, asa cum se cuvine unui astfel de local. Mai bine zis, are de toate, cam de-a valma. Mancare destul de comuna, facuta cam la repezeala, pe banda rulanta. Nu a fost rea, dar nici ceva ce ai vrea sa mai mananci si a doua oara din alt motiv decat foamea. Noroc ca preturile sunt rezonabile, mai mici decat la restaurantele din centru care iti pun cam acelasi lucru in farfurie.

In afara de atmosfera care imi amintea de vremurile in care eram mai saltaret si aveam burta mai mica, serviciile mi-ai ramas in minte de la Potcoava din Regie. De noi a avut grija un chelner foarte inimos, dezinvolt, rapid si vorbaret, foarte potrivit pentru o asemenea meserie. De ce l-or fi pus sa poarte manusi albe intr-un asemenea loc, in mijlocul maidanului din Regie, servindu-ne cu snitel, ciorba de vacuta si paste banale cu branza ieftina la niste mese cu presulete de plastic pe ele, asta numai ei stiu.

Restaurantul Potcoava din Regie este, deci, un local pentru nunti si petreceri, in primul rand. Chiar daca e ieftin, nu ai motiv sa mergi acolo decat daca esti functionar la primaria de sus si vrei sa mananci un meniu de lux, la un restaurant de lux si intr-un decor de lux in ziua respectiva. Nu cred ca se va schimba ceva in viitorul apropiat la Potcoava, nu imi inchipui ca s-ar putea justifica investitia cata vreme zona arata pe masura ilustrilor ei locatari din cunoscutul turn. Oricum, nicio legatura si asemanare cu primul lor restaurant, Potcoava din Giulesti.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Aceste impresii sunt de nota 2 spre 4. Sub 5 oricum. Ba spui ca e mancare oarecare, ba spui ca e restaurant de lux. Imi face impresia unui om care a mers pe role si ce-a apucat sa vada, a si scris. Se intampla sa fi fost la acest restaurant; zici ca e intunecat, dar daca te uiti (cand esti inauntru) deasupra capului o sa vezi o mare piramida de sticla de vreo 70-80 mp prin care vezi cerul. Cam ce lumina vrei tu-pe timp de zi-mai mult decat cea naturala si venita de deasupra capului ? Oricum mie imi pare ca au geamuri continue pe 3 parti +aceasta piramida/luminator. Asa ca beeeep ! Fail ! Mancarea mi s-a parut de 8 spre 9; dar aici gusturile sunt diferite asa ca ai dreptul sa spui ce vrei. Oricum remarcile tale sunt doar ale tale, bune sau rele. Daca vrei sa-ti faci o impresie mai putin subiectiva, du-te la orice restaurant vrei tu 2 zile CONSECUTIV. Ratiunea e simpla; majoritatea carciumilor au 2 schimburi dar bucatarul de azi nu prea gateste la fel cu bucatarul de maine ( decat daca lucreaza acelasi bucatar sef 2 sau mai multe zile consecutiv). Si daca sunt 2 ture diferite iar acelasi fel de mancare are 95% acelasi gust si azi si maine, apoi acea carciuma are un management bun, adica ii pasa de client. Altfel sunt doar barfe de salon. Oricum, imi pare ca scrii ca sa te bagi in seama si nicidecum ca sa fii un fel de Geo Bogza pentru clienti. Am vazut comentarii la carciumi facute de oameni care se pricep -in strainatate- iar ale tale sunt asa, cam de Mitica in gara la sueta in jurul unei beri.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 1 = zero