Restaurant Zorba The Greek (inchis)

Vizualizari 5.462 Vizualizari 
Comentarii 2 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Greceasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Mar-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 11 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Mendeleev 3, BUCURESTI


0724.873.339, 021.310.28.43

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt40035

Noi am avut o problema serioasa cu Zorba The Greek, de multa vreme nu ni s-a mai intamplat sa nu putem manca mai nimic dintr-un restaurant, mai ales cand e vorba despre meniu grecesc, cu multe mezze si cu fructe de mare. La restaurant se ajunge printr-un gang in Piata Amzei, acolo unde se termina Mendeleev in George Enescu. Pare sa fie o constructie detasabila, gen baraca. E destul de spatios, rezonabil amenajat in interior, cu mult lemn, gen taverna. E intunescos, sunt cateva geamuri pe o singura parte, si prin acelea nu se vede decat zidul unei cladiri aflate la mai putin de 2m distanta. Meniul e in grecesc, cu mult peste si cu fructe de mare. Mai nimic din ce am mancat nu parea proaspat. Din mezze am mai mancat cate ceva, insa din fructele de mare nu am putut. Cu unul dintre patroni, un cipriot (Stavros), am avut o discutie lunga despre mancarea lui de la Zorba The Greek. Ne-a spus ca e bucatar de multa vreme, mai intai in Canada, apoi la Palladium - restaurantul de langa Casa Poporului despre care am si scris, de altfel. A gustat din mancare si a spus ca e buna si ca asa trebuie sa fie, ca sunt retetele lui grecesti, "de la mama lor". Era un fel de a spune ca, asa cum europenii nu prea se pot atinge de mancarea asiatica atunci cand e facuta ca la ei, ca in China, Thailanda sau cine mai stie pe unde, la fel si cu mancarea lui. Vorbea foarte convins si convingator, poate ca ne-am fi abtinut sa facem o evaluare daca nu am fi fost doi, si amandoi sa fi spus exact acelasi lucru despre mancarea de la Zorba. Ne pare rau de toata intamplarea, mai ales ca cei de acolo au fost foarte politicosi si agreabili, in frunte cu cipriotul Stavros, dar nu avem cum scrie altfel. Localul era gol, nu mai era nimeni in afara de noi, si nici alta data cand am mai trecut sa vedem (fara sa mancam) nu am vazut pe nimeni. Preturile sunt mari, ar fi fost mari si daca ar fi fost buna mancarea. Pe ce se vede in poza am platit 165 de lei - nu face banii, nici macar pe jumatate. E de urmarit ce se intampla mai departe la Zorba The Greek, noi am ramas cu un mare semn de intrebare. (GB & AT)

Localizare Restaurant Zorba The Greek (inchis)

Mendeleev 3, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Buna tuturor,

Am fost la acest ‘restaurant’ cu pretentie de spelunca sau ‘bomba fara fitil’ intr-o vineri dupa-amiaza (22.07.2011, orele aproximative 18:00).

Cu o zi inainte am incercat pentru vreo 3 ore sa facem rezervare, da’ la numarul de fix n-a raspuns nimeni. Ne-am incercat norocul sa mergem fara rezervare si surpriza … AM AVUT UN ‘NOROC CHIOR’ ==> erau doar cateva muste in tot restaurantul. Prima senzatie pe care am avut-o inca de la inceput a fost de local modest, da’ in limitele rezonabilului (ex: noroc ca era cald ca altfel nu aveam cu ce sa ma sterg pe maini la baie).

D-aci-ncolo totul a fost mascarada penibila, un fel de mozaic ieftin … o combinatie de kitcsh grecesc si atmosfera autentic rRomhanesca: duduia de juca rolul secund de ospatarita, imbracata impecabil ‘de balci’ si asortata cu niste slapi atat de la moda in zonele de periferie ale capitalei a insistat sa ne convinga ca n-am sunat cu o zi inainte. Cum n-ai cum sa demonstrezi usor ca ai apelat un numar de fix, am trecut peste subiect … fiind inca impresionati de favor oferit de a ne primi fara rezervare. Am consultat repede meniul dupa o bautura rece la un pret de bun-simt si am bucurandu-ma de vedere impecabila am observat singura optiune de luat in calcul: o bere la 0.35l, la pretul pamantesc de 6.5 RON.

Am ales ca mancam ‘Calamar umplut cu creveti’. Am uitat ce optiune ni se mai oferea pentru ca … inca nu mi-am revenit psihic. ‘Fata de la balci’ ne-a adus tacamurile, iar dupa 2 minute … a trebuit sa returnam o furculita: era plina de ou uscat. Ne-a adus alta insa, a insistat iarasi ca … nu numai ca avem probleme cu memoria, dar suferim si de oaresce afectiuni grave ale vederii ==> nu era murdara furculita, ci era galbena de la ‘prea mult frecat’. Banuiesc ca de plictiseala si oaresce dezamagiri amoroase suferite probabil langa ‘bucatarul ei’ o fi identificat o sansa rara de a-si etala ambitiile.

Daca ar fi sa caracterizez mancarea … n-as avea cuvinte in romana (desi altminteri, suficient de bogata). Totusi, ‘Penibil, jenant … e prea putin spus!!!’. Arata oribil, iar experienta gastronomica o depasea cu mult pe cea vizuala: totul era fiert, calamarul prost curatat, totul intr-un sos cu tenta de alb si oregano. Am o tendinta de nestapanit de a incerca aproape orice, asa ca mi-am infrant rezervele si am gustat. Proasta decizie pentru ca … la doua imbucatura a trebuit sa scuip totul intr-un servetel: probabil, calamarul a suferit o moarte subita/spontana pentru ca nu a reusit sa elimine tot ce acumulase in sistemul excretor in ultimele momente de viata. Am tot scuipat fragmente de pietre si fire de nisip si … m-am avantat iarasi ‘in extrem’. Din interiorul calamarului am reusit sa recuperez … doi creveti prefierti ==> SINGURELE LUCRURI COMESTIBILE DIN TOATA TENTATIVA AIA LUGUBRA CU ALUZIE DE … MANCARE. In rest, nu se poate inghiti chiar si daca ar fi de fapt ULTIMA MASA.

In incheiere: am cerut repede nota, am asteptat un sfert de ora sa ne aduca restul (a trebuit ca bucatarul sa se duca sa schimbe … probabil in piata Amzei pentru ca-n jur nu-s decat cluburi de striptis), ‘duduia cu slapi’ si-a retinut 2 RON … pentru servicii banuiesc, ca alta explicatie n-ar fi avut (modesta, pentru ca socat cum eram … i-as fi lasat 7) si … am evadat.

In loc de erata: n-as recomanda nimanui sa calce p-acolo ==> totul e EXAGERAT DE SCUMP, ce ne-au servit in farfurii NU SE POATE NUMI MANCARE decat … poate la ei acasa (e putin probabil sa fiu singurul privilegiat al sortii care are o mama GOSPODINA, asta chiar daca bucataria romanesca n-o fi atat de BOGATA ca a altora), servirea e REPROBABILA, igiena e DOAR DE FATADA, locatia e JALNICA etc., etc., etc.

E posibil sa fiu nedrept cu proprietarul care si-a ingropat irecuperabil banii in ‘halta aia’, da’ … pana la urma, in afaceri iti mai trebuie si oaresce atentie, bun-gust, bun-simt, inspiratie si … UN MINIM RESPECT PENTRU POTENTIALII CLIENTI (bineinteles, daca nu sansa ireala de a face afaceri cu statu’ rRomhan :).

Am scris cam mult … da’ poate salvez pe cineva!!!

Florentin

Reply

Am fost de curand la acest restaurant. Ce pot sa spun !?! Pentru o taverna preturile sunt extraordinar de mari: o sticla de vin la 0.75 pe care in cel mai scump supermarket o gasesti la 20- maxim 25 RON la ei este 90 de RON, ca sa nu mai spun ca vinurile din meniu nu le au (grecesti) si ti se spune ca se duc sa vada ce mai au si iti vin cu vinuri romanesti, dar esti avertizat ca sunt la acelasi pret ca si cele de “marca” (grecesti).
Portiile sunt mici iar in meniu nici macar nu este specificat gramajul.
Am fost cu vouchere, aveam un meniu la alegere din 2, la care bautura era o sticla de coca-cola mica, la 0.25, nu era nici desertul inclus, iar portiile, cum am mai spus, mici.
Supa de pui a la grec iti este adusa intr-un mare bol (cred ca are vreo 400 ml) dar surpriza, nivelul supei abia atingea o treime din inaltimea bolului. Am mancat supe de pui a la grec mai bune decat asta, in case fara pretentii. Nimic special.
Salatele grecesti sunt aduse in farfurii de ciorba, nu in boluri. Nimic special si de data aceasta (rosii fara gust, castraveti, salata verde, ceapa rosie, ardei gras taiat rondele, niste cubulete mici de branza de la supermarket- nu era conform specificului restaurantului, si masline verzi 4 la numar, asezonate cu busuioc uscat, de la plic). Am mai avut si souvlaki: n-am inteles nimic din el. Era o pita (buna, de altfel, care la liber este 3 RON bucata, si abia iti ajunge pt un fel de mancare) cu 2 felii rotunde de rosii, o lingurita de sos (nu prea mi-am dat seama din ce era facut)si 100 de gr. de pui gatit in stil “frigaruie la gratar”.
Si a mai fost un fel de mancare care a fost bun, dar portia mica-mica. Coaste de porc, bine gatite si gustoase (cam grase pt gustul meu, adica aveau grasime bucatile de carne)cred ca tot 100 de grame cantareau, per total. 4 bucatele mici de coaste (initial a fost o singura coasta care a sfarsit portionata pentru a crea impresia de “coaste).
Macar daca tot le-au pus pe o farfurie mare, ar fi trebuit sa foloseasca niste salata sau alte legume de decor, sa para farfuria mai plina. Toata mancarea descrisa mai sus reprezinta 2 meniuri.
Vesela nu compune un set complet. Probabil ca s-au spart multe farfurii si au ramas cu seturile incomplete.
Ni s-a spus ca este seara de bouzouki si vine o formatie din Constanta, in componenta careia este si un cipriot.
Bineinteles ca asta a presupus consumatie suplimentara.
Astfel incat am ajuns in final sa cheltuim 4 persoane 3 milioane numai pt 3 sticle de vin. Daca am fi platit si mancarea, probabil ca am fi ajuns la 5 milioane.
Cum sa cheltui 5 milioane intr-o taverna care nu are un spatiu adecvat (9 mese inghesuite), un parchet flambant in centru (am facut greseala de a ne aseza la o masa care era in drumul ospatarilor catre alte 3 mese, dar cel putin era departe de caloriferele care ardeau, desi a venit primavara iar ziua respectiva nu a fost una friguroasa), care facea sa trepideze masa si scaunele ori de cate ori trecea cineva pe acolo cu un mers apasat ?
Cat despre formatia de la Constanta… au venit la ora 8 si s-au asezat la o masa, unde au mancat si au baut. La 9 am sperat ca va incepe cantarea. De unde, abia isi acordau instrumentele.
La 9 jumatate cand ne pregateam de plecare (venisem de la ora 6:30 pentru o early-dinner”) au inceput in sfarsit sa cante.
Nu am mai putut suporta oricum trepidatiile mesei si al scaunelor (mai erau si 3 copii care numai in spatele nostru au topait, pe parchetul jucaus). Daca ar fi fost un cutremur, noi nici nu ne-am fi dat seama, atat de tare eram zgaltaiti, si paharele de pe masa.
Per total acesta nu este un restaurant, ci o taverna, unde numai portiile si spatiul sunt mici, preturile in schimb……

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× one = 2



Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,