Restaurant Casa Montefiore (fost Legenda) (inchis)

Vizualizari 8.832 Vizualizari 
Comentarii 6 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Israeliana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 360 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Radu Voda 280, BUCURESTI


021.212.21.13, 0728.302.431

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt38929

Casa Montefiore e singurul restaurant israelian din Bucuresti, din cate se pare. Cand a fost deschis prima data, pe Eminescu, se numea Legenda, apoi s-a mutat in locul in care e acum, sub acelasi nume (Legenda, adica), dupa care a aparut rebrandingul cu Casa Montefiore. Moses Montefiore (daca de aici vine numele) a fost un filantrop evreu, de origine italiana, care a trait in Anglia sec. al XIX-lea. Casa Montefiore de la Bucuresti ocupa o casa destul de mare, fara etaj, din cate am observat, cu o curte destul de mare si ea, pe Radu Voda, chiar langa Manastire.

Interiorul e destul de bine amenajat, aerisit, corect, curat, desi cu nimic iesit din comun, asa cum e moda in Bucuresti acum ca restaurantele sa se intreaca in decoruri si amenajari, pana nu le mai ramane niciun ban ca sa se ocupe si de mancare. Meniul de la Casa Montefiore e imens, noi am numarat cam 200 de feluri. Cele mai multe evreiesti, din bucataria israeliana orientala si mediteraneana, insa mai marii locului nu s-au abtinut sa puna si tot felul de gorgonzole si alte asemenea, la care multi bucuresteni deja au o incruntare din sprancene cand le vad in meniurile oricarui restaurant, indiferent ce bucatarie afiseaza acesta la intrare.

Noi am gasit cateva feluri bunicele – nimic iesit din comun – insa cele mai multe feluri au fost destul de comune si de banale. Pana la urma, dupa cateva ore, nu ne-am mai adus aminte de nimic de acolo pana nu ne-am uitat din nou la poze. Preturile sunt asa si asa la Casa Montefiore, clienti putini cand am fost noi. Serviciul a fost dintr-o extrema in alta, cu o duduita chelnerita adorabila, foarte dezinvolta si cu o privire complice, si cu un chelner sictirit si care facea grimase la orice auzea de la noi si la orice i-am fi cerut.

Asadar, Casa Montefiore, sau Legenda, cum il cunosc inca unii bucuresteni, e un restaurant israelian la care puteti merge doar ca sa va faceti o idee vaga despre ce inseamna bucataria evreiasca; insa, in niciun caz despre cea de inalt nivel – atat cat e si acela in mancarea israeliana, unde nu rafinamentul e primul epitet care iti vine in minte cand iti cere cineva detalii. Sunt sigur ca le-ar trebui foarte putin ca sa faca un salt semnificativ de calitate, si nici macar cu multe cheltuieli. Insa e putin probabil sa-l vedem, oamenii de la Casa Montefiore par sa stie una si buna: mancare multa si... (GB)

Localizare Restaurant Casa Montefiore (fost Legenda) (inchis)

Radu Voda 280, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Dragilor, eu cred ca voi nu stiti ce inseamna bucatarie israeliana…nu puteti lasa comentarii de acest gen “era plin de ulei in farfurii”- 90% din preparatele israeliene arata astfel domnul GB….recomand cu desavarsire acest restaurant, ATENIE, pentru cei ce stiu si celor ce le place bucataria israeliana!

Reply

sunteti rai totul este fffffffffff bun si de calitata

Reply

Mi se pare ca le faceti o nedreptate. Cunosc restaurantul, am fost si-am mancat acolo, da’ nici urma de mancare gretoasa, ba din contra !!! Totul a fost foarte bun si special/diferit… singura explicatie ar fi ca n-au “cotizat”, ma gandesc…. Fii corect nene Butunoiu !

Reply

“Omorat pe trotuar” era de “Bun venit”? Cica nu-i sanatos sa te uiti la televizor cand mananci. Sper ca volumul era regulamentar, la maximum.
Oricum, daca nu mori pe trotuar, se pare ca te poti ineca in ulei. Cel putin mancarea pare esuata in niste baltoace unsuroase.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 + six =Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,