Restaurant Benihana (Sheraton Hotel)

Vizualizari 43.150 Vizualizari 
Comentarii 6 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Japoneza
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-08)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 57 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Situat in centrul Bucurestiului, la primul etaj al Hotelului Howard Johnson Grand Plaza, restaurantul Benihana va ofera bucatarie japoneza teppanyaki autentica, precum si un bar sushi.

Varianta bucuresteana a celebrului lant de restaurante japoneze Benihana recreeaza acel cadru oriental specific marcii. Atmosfera generala este data de cromatica inchisa a finisajelor, nuanta predominanta fiind cea a esentei africane de lemn Wenge care imbraca nu doar pardoseala, ci si peretii si se regaseste si in culoarea mobilierului de factura japoneza, marca Ligne Roset.

Spectacolul gastronomic teppan este atent incadrat de scenografia interiorului: colectia de vase de ceramica traditionale japoneze, realizate de artistul Aisaku Suzuki, kimono-urile autentice, caligrafia haiku-urilor scrise pe abajurul corpurilor de iluminat semnate Ingo Maurer, cele doua reproduceri semnate Gustav Klimt, vesela de Limoges. Iscusitii bucatari asiatici pregatesc mancarea chiar in fata dumneavoastra, la mesele hibachi, oferindu-va un veritabil spectacol teppan.

Benihana este un restaurant reprezentativ pentru ceea ce se numeste “experienta culinara”. O vizita la Benihana inseamna mult mai mult decat un pranz sau o cina, ea inseamna un spectacol interactiv, in care oaspetii interactioneaza cu bucatarii dar si cu comesenii (mesele teppan au 8 locuri).

Este un spectacol in care te poti astepta la cele mai variate giumbuslucuri: bucatarul prinde solnita in palarie, canta la borcanele de condimente, despica un ou in aer cu muchia paletei de gatit, straneste eruptii din vulcani de ceapa. Atmosfera in jurul meselor teppan este mereu foarte prietenoasa, se spun multe glume, se leaga prietenii.


Istoria Benihana

Despre Henrik Sebok

Pe scurt31785

Benihana e unul dintre cele doua restaurante de lux ale hotelului Howard Johnson, impreuna cu Avalon. De fapt, e un singur restaurant (mai bine spus o singura sala foarte mare) care e impartit in doua zone neseparate prin ceva anume. Nu e nevoie de multe comentarii aici. Benihana e un restaurant japonez care ar putea fi la fel de bine sta in orice mare capitala a lumii, cu acelasi succes. Clientii obisnuiti nu vor putea sustine cu argumente solide daca ceva nu e bine la Benihana, si ce anume. In materie de restaurante japoneze in Bucuresti, e greu de imaginat ce ar putea fi facut mai mult. Preturile sunt foarte mari - nicio surpriza din acest punct de vedere. E de mers neaparat la Benihana daca nu ati fost inca - de preferat in ziua in care ati incasat salariul. (GB)

Localizare Restaurant Benihana (Sheraton Hotel)

Calea Dorobantilor 5-7, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Mancare obisnuita de fast food. Preturi mult peste limita bunului simt. O experienta pe care nu vrei sa o repeti. Chelnerii nu sunt educati in spiritul unui restaurant cu pretentii.

Reply

Am fost la Benihana impreuna cu 3 colegi la o masa de pranz. Dezamagire totala. Bucatarii plictisiti, am asteptat 35 minute pana au iesit cu mancarea la masa teppan. Vita este ecsecrabila. Cred ca au inlocuit vita argentiniana cu ceva mai ieftin ptr. ca e foarte tare. Cand a venit nota a trebuit sa ne tinem de scaune. 735 ron 4 persoane.

Reply

AM MANCAT DE MULTE ORI LA BENIHANA IN BUCURESTI.
O SINGURA DATA SUSHI-UL A FOST INACCEPTABIL.

RECOMAND LOBSTERUL TEPPAN-YAKI.

MENIUL NU E ASA DE VARIAT CA IN ALTE ‘BENIHANE’ DAR E OK.

DACA AJUNGETI PE LA GOLD COAST IN AUSTRALIA (IN DRUM SPRE MAREA BARIERA DE CORALI) SA NU RATATI BENIHANA DE ACOLO. E SUPERB. DACA TIN BINE MINTE ESTE IN HOTEL VERSACE.

EU LE-AS RECOMANDA LUMINA UN PIC MAI … PUTINA.

Reply

Am sarbatorit vineri o aniversare in familie si a fost impecabil totul.

Reply

Foarte frumos design-ul. Din pacate insa, diversitatea si calitatea produselor sufera daca compari cu benihana new-york sau alte orase americane. Chiar si spectacolul facut de bucatari nu se compara cu cel din alte restaurante din retea. Tocmai de aceea raportul pret/calitate pot spune ca sufera. Ambianta e foarte placuta dar imi face impresia ca preturile le tin sus un pic fortat. Inteleg la sushi si sashimi dar altfel nu prea are logica comerciala. Am incercat un restaurant japonez la Viena chiar langa Oper si raportul pret calitate e mult mai bun. In concluzie restaurant f bun dar prea scump pentru ceea ce mananci.

Reply

Este absolut fabulos restaurantul. Preturile sunt occidentale este putin spus, daca vrei un pic din toate in jur de 1000 lei/2 persoane.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× seven = 28Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,