Restaurant Grenadine (libanez) (inchis)

Vizualizari 17.766 Vizualizari 
Comentarii 11 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Libaneza
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Mar-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 344 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt39266

E un alt restaurant, acum, acolo, Goccia (dec. 2013).

----------------

Desi Grenadine apare de doua ori in Restograf - o data ca restaurant libanez si o data ca restaurant international - e vorba despre acelasi restaurant care isi prezinta, insa, cele doua meniuri complet separate si care are cate un bucatar sef pentru fiecare dinttre aceste bucatarii. Grenadine a fost deschis la inceputul lui 2011 intr-o casa destul de mica de pe strada George Enescu, in dreapta blocului Eva, foarte aproape de Piata Amzei si de bulevardul Magheru, deci. Locul e destul de stramt, inghesuit intre constructiile vechi din zona. Amenajarea se vrea deosebita si originala, numai cu alb si rosu aprins, insa pare facuta de un elev de la Liceul de Arhitectura - si nu chiar de catre unul din lista cu premianti. Meniul libanez are toate felurile cu care bucurestenii s-au obisnuit deja de ani buni. Marea surpriza a venit, insa, atunci cand am inceput sa mancam din ele: cateva feluri, in special cele cu legume, ni s-au parut mai bune decat la toate celelalte restaurante cu bucatarie libaneza la care am mancat pana acum in Bucuresti (si nu numai aici), iar toata celelalte feluri au fost la fel de bune ca la celelalte restaurante libaneze pe care le-am pus in top pana acum, cu nota maxima. Restaurantul e mic, dupa cum am spus, mesele sunt inghesuite si astfel ai ocazia sa afli in detaliu tot ce au facut vecinii tai de masa in pasionantele lor vieti. Si ei despre ale tale, evident. As fi pus o nota mai mica la ambianta daca restaurantul nu ar fi fost plin-ochi si clientii veseli nevoie-mare... Serviciul a fost destul de prost, putinii chelneri nu faceau fata atator clienti si nici facuti pentru meseria aceasta nu pareau sa fie. As fi pus si aici o nota mai mica daca nu l-am fi vazut pe acolo pe unul dintre patroni, un jumatate libanez - jumatate roman, foarte dezinvolt si placut, cu un evident reflex de "hospitality" in el, si cu care ne-am bucurat sa stam de vorba. Pacat ca nu vede care e diferenta dintre el si ceilalti angajati! Preturile sunt rezonabile. Cu siguranta, Grenadine-ul libanez a intrat direct in topul restaurantelor cu aceasta bucatarie din Bucuresti si va deveni o destinatie de neocolit pentru oricine vrea sa manance bine aceasta mancare. Sper sa si "jumatatea internationala" a Grenadine-ului sa se ridice la aceeasi inaltime! (GB)

Localizare Restaurant Grenadine (libanez) (inchis)

George Enescu 23, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Acest resustaurant s-a inchis…din punctul meu de vedere era cel mai bun restaurant libanez din oras. Inca sper ca il vor redeschide! PACAT, MARE PACAT…oamenii aleg sa manance toate prostiile din Centrul Vechi si nu stiu sa aprecieze calitatea!!!

Reply

am fost aici cu sotia, special fiindca citisem recenzia dvs si comentariile de pe restograf. ni se facuse pofta de mancare libaneza si mi-am adus aminte numele ‘grenadine’ – am intrat pe telefon pe net, am cautat adresa si am mers

cel mai ok a fost servirea – o ospatarita bruneta, f amabila. a trebuit sa ma ridic de 2 ori dupa ea sa o rog sa ne mai aduca ceva de baut si niste lipii, iar ea disparuse, nu mai era de gasit, dar per total a fost draguta. mancarea a venit de asemenea foarte repede, poate si fiindca la ora cand am mers noi (dupa-amiaza) localul era aproape gol

apoi, decoratiunile nu sunt chiar rele. e o intentie mai degraba scenografica, poate un pic nepotrivita pentru un restaurant, dar mi s-au parut coerente dpdv estetic, tematic etc.

in fine, mancarea cred ca putea fi mai buna. am mancat mancare libaneza mai buna in bucuresti, inclusiv in locuri mult mai putin pretentioase decat grenadine, ca de ex. bistro-ul de vizavi de restaurantul divan, de pe str. franceza – un bistro anonim care are la intrare scris ‘bucatarie libaneza’ si unde poti manca chestii libaneze decente la preturi bune

la ‘grenadine’ noi am luat exclusiv preparate de post: salata fatoush, salata tabuleh, humus, pasta de vinete, falafel si niste orez. ambele salate erau prea aromate pentru gustul nostru, asta insemnand si sarate, si acre. in special fatoush spre sfarsit nu s-a mai putut manca, atat era de acra de la sosul ala de rodii, sau ce-o fi :) humusul in schimb cred ca putea fi mai aromat. orezul a fost bun, delicat, cu un gust dulceag

una peste alta, cred ca se poate mai bine. si, inca o data, strict subiectiv, cred ca descrierea pe care i-ati facut-o nu se mai potriveste 100% cu realitatea de acum

Reply

foarte buna mancarea, foarte buna servirea, restaurant placut amenajat si muzica pe gustul meu (gen buddha bar,nu arabeasca, ceea ce am apreciat). excelent ayran-ul (menta se simte daca il lasi nitel), dar si hummusul, labneh-ul etc. portiile par mici la prima vedere dar cam o treime ne-au ramas nemancate, pentru ca sunt foarte satioase. ca bani, 2 persoane am mancat 6 feluri, 2 bauturi si o cafea = 1 milion (100 RON), foarte bine la cat de plini ne-am simtit si pt zona (ultra/central, zona macdonalds-ului de la romana).de mers cu masina nu recomand, nu aveti unde parca.

Reply

it’s amazing great job AND very tasty!the best lebanese food ever,it’s the best in romania

Reply

Sunt fan mancare libaneza; prin urmare, am vizitat toate restaurantele cu profil libanez, din Bucuresti (…mai precis, toate cele mediatizate). Am vizitat, prima oara, Grenadine intr o joi la ora 17, cand in restaurant mai era ocupata o singura masa si pe parcursul timpului petrecut acolo, trecator, cateva mese in regim “gusta si fugi”. In privinta atmosferei si decorului ma opun reviewului restograf. As acorda 10 cu felicitari pentru muzica arabeasca de calitate la un volum potrivit, decorului deosebit de modern, de foarte buna calitate si totodata cu influente arabesti, tacamurilor si veselei de o calitate exceptionala (la nivelul unor restaurante din clasa ridicata de pret si asteptari si, in orice caz, cu mult mult mult peste calitatea celor din toate celelalte restaurante libaneze ). Toate aceste detalii mi au lasat impresia ca au fost foarte bine gandite si alese, cu foarte mult bun gust. Despre servire nu stiu ce as putea spune; Am avut privilegiul ca la fiecare vizita sa fiu servita de acelasi chelner, pe care prima data l am adorat, a doua oara l am urat si a treia oara mi a fost absolut indiferent (servicii de servire corecte, ireprosabile). Despre mancare as putea detalia ore intregi. O concluzie imediata este ca, in orice caz, gustul preparatelor este deosebit de bun (si spun asta comparand cu tot ceea ce am gustat anterior !!! inclusiv la o petrecere intr o familie de sirieni ) ! Nu stiu ce fac sau ce nu fac cei din bucataria lor, dar mancarea a fost mult mult mai buna aici. Humusul, Labneh, Kebbeh, Sambusek, salata Fattoush – cele mai bune preparate gustate vreodata. Au cartofi prajiti identici cu cei de la HRC (portia e mare si ieftina) si cea mai buna lipie din lume (eu as zice ca este un amestec de lipie libaneza pufoasa si gumata, plina cu lipia indiana pufoasa si cremoasa . Daca este sa gasesc un MINUS (si este un minus maricel ) este ca preparatul din carne – singurul pe care l am incercat – cred ca era kebab de pui sau frigaruie de pui – nu s a comparat cu preparatele din carne incercate in El Bacha (cei din El Bacha chiar m au facut sa uit toate neajunsurile si defectele de servire, preturile mari, decorul sarac, banal si pur si simplu faptul ca nu m as intoarce acolo, prin faptul ca au cele mai bune preparate din carne pe care le am gustat in viata mea! – dar foarte scumpe! ). La Grenadine portiile par mari (spre foarte mari) din perspectiva mea,foarte frumos decoarate si servite, plina de surprize bune, foarte luxos totul, si asta in raport cu pretul platit. (bineinteles ca nu as merge acolo saptamanal, nu este chiar atat de ieftin) P.S.: va recomand siropul de trandafiri (nu tin minte cum era denumit in meniu), pe care chelnerul l a descris ca fiind “nu stiu, o bautura de a lor traditionala, ceva, cu rodii ceva..nu stiu”

Reply

Buna! Mananc frecvent mancare libaneza, insa in ultima vreme am fost destul de dezamagita de restaurantele cu acest specific. Am descoperit intamplator restaurantul Grenadine si am fost foarte placut suprinsa, atat de mancare, cat si de decor (este foarte diferit de celelalte restaurante din aceeasi categorie, dar si cele romanesti in general). Este un loc foarte placut si il recomand fara rezerve!!!

Reply

locul e foarte dragut si mancarea foarte buna … recomand sa il incercati!!!

Reply

Mâncarea e foarte bună, patronul destul de deschis şi receptiv la impresiile clienţilor. Se simte însă un fel de strâmtoare la nivelul porţiilor, care sunt destul de mici, capitol la care românii sunt sensibili. Merită să se documenteze patronii de aici la vecinii de La Mama… Preţurile bune, înspre mari…

Reply

buna,am fost in weekend si mancarea a fost foarte buna ! multumim

Reply

As vrea sa stiu si ce feluri de mancare au fost apreciate mai mult intr-un anume restaurant evaluat.

Reply

    Descrieri detaliate de acest fel fac numai in recenzii, pe care le gasesti la “Articole”, ca si la “Pe larg”, la fiecare restaurant recenzat in parte, respectiv. Pana acum am scris vreo 45, o sa ma straduiesc sa mai scriu, daca am timp. GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six + 7 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,