Restaurant Jaristea

Vizualizari 40.997 Vizualizari 
Comentarii 22 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 57 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt28350

Un local care ma indispune de fiecare data, doar obiectele vechi imi plac

Am revenit la Jaristea dupa multa vreme doar ca sa vad cum mai este, fiindca nu imi place locul, am ramas cu amintiri neplacute despre mancare si despre servicii, am apreciat doar amenajarea salii. Intr-adevar, acum pare si mai spectaculoasa, cred ca au mai facut renovari si au adus si mai multe obiecte vechi, toate in buna stare si de mare efect. Sala e foarte mare, pare fara geamuri, o fi fost o hala industriala inainte. Mesele sunt destul de inghesuite, ca sa intre cat mai multi clienti.

Meniul e imens la Jaristea, am numarat 22 de pagini, se vrea bucatarie romaneasca preponderent boiereasca. Mancarea e prezentata foarte pompos, pe platouri de de portelan si de argint, insa nu ne-a placut mai nimic din ce am primit. Aperitivul a fost banal, chiflele de supermarket; tochitura erau doar niste bucatele de carne vopsite cu bulion, cu nimi mai mult; pastravul si pastrama de oaie banale, pana si mamaliga a fost insipida; cu usturoiul si-au batut joc de noi, a fost nu mai mult de o lingurita turnata pe fundul unei ulceluse metalice.

Serviciul exact ca pe vremea lui Ceausescu, nu credeam o iota din politetea artificiala si exagerata a unui chelner cu alura de boxer. Preturile mari, o masa completa in doi, cu o sticla de vin bun, iti muta pe nesimtite 4-500 de lei din buzunar in contul cucoanei Calita.

Jaristea e un restaurant exclusiv turistic, pentru cei care se duc acolo fiindca au auzit ca se duc si altii, cel mai probabil pentru spectacolul de seara, dupa nu stiu ce ora, spectacol inedit, fara indoiala. E restaurantul-spectacol, ostentativ, zornaitor, adica exact opusul a ceea ce apreciez eu la un loc in care sa merg sa mananc si, poate, sa stau si linistit un ceas sau doua. Sa te duci la Jaristea doar pentru mancare mi se pare aproape un nonsens, la asemenea preturi pentru o mancare banala. Nu mai indoiesc ca Jaristea e plin in fiecare seara, probabil trebuie sa faci rezervare chiar cu o zi inainte. Si sunt sigur ca multi cred ca au trait o experienta spirituala in ziua aceea, care merita sa fie platita consistent. (GB - noiembrie 2014)

--------------------------

Jaristea e unul dintre restaurantele celebre ale Bucurestiului, mereu plin seara, cu toate ca e situat intr-o zona in care nimeni nu ar fi putut crede ca ar putea rezista un restaurant. Succesul si-l datoreaza spectacolului de dupa ora 21, cu muzica veche si cu dansatori si dansatoare care fac risipa de senzualitate. Mancarea e spectaculos prezentata, cu ceremonial si cu spectacol. Amenajarea si decorurile sunt si ele spectaculoase, foarte gustate de catre straini si ceva mai putin de catre "ai nostri". Mancarea tradtionala romaneasca e buna, in general, insa nu e chiar cea adevarata, pe care o stim de la bunici si de la vizitele la tara. Personalul e arogant si fara prea multe scrupule - experienta de la Jaristea a fost una dintre cele mai neplacute din cate mi s-au intamplat in lunga mea viata, si mi-a ramas intacta in minte si dupa multi ani de zile. Locanta Jaristea (cum ii place venerabilei doamne sa-si denumeasca restaurantul) e un loc de neocolit, totusi, pentru cei preocupati de cultura gastronomica a Bucurestiului. (GB - octombrie 2008)

Pe larg

Cum mi-am dat eu seama ca Jaristea si-a pierdut banca de date

Am avut foarte multe ezitari inainte de a ma hotari sa ma duc din nou la Jaristea, loc in care am mers de multe ori pana acum cinci ani, mai ales cand imi veneau ceva straini in vizita. Cu destula teama am pus mana pe telefon si am format numarul. Mi-am spus numele si apoi am cerut o rezervare pentru doua persoane. Spre surprinderea mea, s-a notat, mi-a multumit, nicio injuratura, nicio criza de nervi, nimic. Am mai sunat o data a doua zi, am zis din nou numele si apoi am mutat rezervarea cu o jumatate de ora. Aceeasi reactie! Am rasuflat aproape usurat: pesemne ca au pierdut banca de date, poate li se “reseteaza” automat dupa un anumit numar de ani, poate ca au horatat sa mai acorde o sansa celor care au gresit numai o singura data, cine stie… Se parea, deci, ca nu mai sunt pe “lista lor cea mai neagra”... citeste tot
Recenzii & Articole

Unde sa o duci la prima intalnire?   
George Butunoiu (Apr 2011)

Oana Totora, de la Umbrella for Two*, m-a rugat sa-i trimit un mic ghid spre indrumarea clientilor ei, pentru care clienti alegerea locului primei intalniri poarta o responsabilitate serioasa, foarte serioasa, de care depinde continuarea relatiei abia infiripate. Si, pe cale de consecinta, si restul...
........................................................................................................ citeste tot


Bucataria neoromaneasca   
George Butunoiu (Nov 2010)

Cine a fost chiar si o singura data la tara si a mancat acolo, mai ales de sarbatori, la Craciun sau la Paste, stie ca nu va gasi asa ceva in restaurantele bucurestene, si nici macar nu-si mai bate capul sa caute. De ce nu copiaza cineva pas cu pas ce se intampla la o astfel de masa taraneasca (e un...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Jaristea

George Georgescu 50-52, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Ai dat vreodata mancare proaspata nevoiasilor?????? Astia ca voi……….boieroiaca ce esti :(((

Reply

Vreau sapun o intrebate retorica….. Ai dat vreodata mancare proaspata omenilor nevoiasi???????

Reply

Resturi de mâncare. La sfârșit te trezești cu o notă de plată umflată. Figuri multe. Foarte dezamăgită!!!!!!!!

Reply

Zi de nunta,

Intram in restaurant, dansam vorbim, ca la nunta! Vine mancarea… cam greu ca servirea a fost incredibil de proasta, oamenii intrebau mireasa de unde sa ia apa si suc; mancarea nu arata ca la degustare iar garnitura era servita cu un VIERME verde lung de 3 cm, in viata.
Explicatia salata nu a fost spalata, sa speram ca macar bucatarii s-au spalat pe maini inainte sau macar nu s-au dus la baie

Draguta experienta ce pot spune!

Reply

Jaristea.un restaurant cu interior superb,dar la capitolul chelneri si mancare lasa de dorit.Am fost acum un an la ei .Eu cu sotia si inca un cuplu.Chelnerul te obliga sa iei un aperitiv de 100 lei..Nota de plata( 450, 4 persoane) ,a fost adusa in mana ,scrisa de mana !Doamna care incepe spectacolul, este obositoare la un momentdat.O mai da si pe frantuzeste ,o mai lalaie si in romana.Toata bune si frumoase,incepe spectacolul.Un spectacol slab din toate punctele de vedere.Poate dansul flamenco executat de o pereche de dansatori a fost mica exceptie din acel spectacol ratat.Cred ca celor de la restaurant le este frica sa nu cumva sa o tulesti ,fara sa platesti.Din 5 in 5 minute,te intreaba cum te simti.Restaurantul este ok din punct de vedere arhitectural si al mobilei.Mancarea insa lasa de dorit + chelnerii destul de cretini,incat sa te masoare din cap pana in picioare si sa te catalogheze,urmand ca pe parcursul intregii seri sa vina si sa te streseze cu intrebari de genul :cum va simtiti,va place spectacolul,ne veti recomanda si alte intrebari cretine.Sunt alte restaurante cu un meniu asemanator cu cel al Jaristei.Prefer sa recomand alte restaurante,decat pe acesta.NU RECOMAND,DECAT CA ULTIMA ALTERNTIVA.

Reply

Nu as dori sa comentez decit modalitatea de a lua legatura cu dna patroana! Cu toate ca am fost clienta a localului,neavind un telefon mobil,la o213353338 mi-au raspuns,cred,”trecatori” care mi-au blocat legatura cu dna Laura,cu toate ca mi-am lasat si nr.de telefon! Probabil ca de cind a fost la Cireasa de pe tort”,dna e VIP si nu mai discuta cu “oricine” sau cred ca nu a fost instiintata de arogantii de mai sus! Pacat caci nu asa iti cistigi clienti sau poate sint destui…. In plus tot acesti neaveniti mi-au comunicat ca activitatea din 3 ian se anuleaza din lipsa de participanti…ma indoiesc..

Reply

O sa va spun poate cea mai sincera opinie despre acest restaurant.am lucrat ca barman o scurta perioada de timp in probabil cel mai slab colectiv care l-am avut pana in prezent.mancarea este preparata exact ca intr-un birt la tara cu cele mai ieftine alimente,cu bucatari neexperimentati,neigrijiti,in tigai folositevsi iar folosite-poate mai vechi decat obiectele de arta din ineriorul restaurantului.ospatarii jicnesc clientii ex:la cine e ciorba asta,raspuns:la chiorul ala sau e greu la bucuresti(pt clientii cu accent din provincie).spatiul de preparare al mancarii si a bauturii este total lipsit de igiena etc.APA PLATA SERVITA CLIENTILOR “AQUA CARPATICA” ESTE PUSA IN STICLE GOALE DE LA UN REZERVOR.si as putea sa continui la nesfarsit.in momentul cand am plecat de acolo nici salariul nu mi l-au mai dat…asta ca o dovada de cinste,respect si valoare din partea “DOAMNEI”,adica matroana localului,cea care sta infipta intr-un scaun la evenimente si aproba cu ciocanelul in vazut clientilor mancarea odioasa spre mesele oamenilor.UN SFAT prietenesc:daca vreti sa organizati poate cel mai important lucru din viat dvs,o nunta sau botez sau poate o simpla cina…ocoliti-l si ve-ti avea de castigat.

Reply

Am fost ieri cu familia la Locanta Jaristea, dar am ramas profund dezamadit.Un meniu din care nu prea intelegi nimic. Antreul a fost OK, dar platoul cald a lasat mult de dorit. Friptura de vaca era “talpa”, jumarile erau inecate in grasime, fuduliile de curcan nu erau facute, coastele de porc erau prost preparate ( curatate de pe os si fara nici un gust ), creierul pane avea un gust dubios, etc. Iti dau sa mananci din tava ( farfurie ) metalica, care arata ca si tava de servit cafeaua sau dulceata. Am fost patru persone si fiecare avea alt tip de tava ( farfurie ). Nici chelnarii nu se omoara cu servirea. Dupa ce am stat 1/2 ore cu paharele de vin goale, s-a ridicat cineva de la masa noastra sa toarne in pahare. De mentionat ca personal era destul, restaurantul fiind aproape gol ( ora 14.00 ). Preturile nu vreau sa le comentez, dar pt. 4 persoane am achitat 850 ron ( cu bacsis ), iar
mancarea si serviciile nu isi justifica banii.

Reply

ffff misto locul. am fost la o nunta si mi-a placut ft mult, m-am intors am fost placut impresionat de servicii, chelnerii sunt ffff amabili, cum n-am mai intalnit. mancarea vine repede si asa buna mancare romaneasca nu mai gasesti in bucuresti! am fost fff impresionat ca au muzica live! cel mai bun restaurant din bucuresti mi se pare!!

Reply

Incredibil, acest loc! Ai senzatia ca te intorci zeci de ani in timp, pana in Bucurestii interbelici. E un loc cu mult staif, cu preparate alese si cu un spectacol live de exceptie! Asa ceva n-am mai intalnit nicaieri, tot respectul!

Reply

am avut onoarea sa merg la locanta, saptamana trecuta, cu colectivul de munca. auzisem de mult de acest restaurant, insa nu am avut ocazia sa merg la bucuresti doar pt aceasta ocazie.
cred ca a fost cea mai speciala iesire la un restaurant din viata mea. nu-mi imaginez de ce unii precursori ai mei de aici au putut sa scrie lucrurile pe care le-au scris…chelnerii pe cere i-am intalnit au fost extrem de amabili (socant pt un local de romania), mancarea a fost delicioasa, madame kera mi s-a parut superba si incantatoare iar spectacolul este de exceptie. numai lucruri de bine din partea mea!!

Reply

Oare am fost la acelasi restaurant, Raluca? Ca nu-mi dau seama cum de avem o imagine asa diferita a aceluiasi local.

Meniul are niste combinatii surprinzatoare de arome, platoul acela nu ma deranjeaza sa fie pe masa, atat timp cat tot luam aperitiv iar deserturile imi aduc aminte de cofetariile de demult. N-am prins nici un chelner obraznic, au fost foarte amabili si chiar au facut recomandari in engleza celor care ma insoteau.

Mie patroana imi place, e stilata si excentrica si cand am auzit-o, chiar am ascultat-o cu placere. Desuet la mine se vedea ca un vintage care se potrivea perfect localului.

De gustibus…

Reply

    Trag o singura concluzie :angajatii se uita la haina de pe om.Iti spun sicer,acele specimene ce servesc acolo,nu se pot numi ospatari.

    Reply

TOTUL dus pina la EXTREM. Si ma refer aici la atitudinea ospatarilor, mai pronuntata decit a celor mai mari “specialisti in haute cuisine” atunci cind iti spun ca e de bon ton sa te oblige sa iei antreuri, dar si la spectacolul exacerbat al patroanei, constumata desuet si cu o voce andorgina de fumatoare inraita, precum si la spectacolele epopeice ale artistilor casei. Dupa ultimul fiasco acolo, cu siguranta nu o sa mai acord nici o sansa localului. Mi ales ca exista concurenta serioasa in domeniu.

Reply

Dupa cativa ani de activitate in afara Bucurestiului, m-am intors la Jaristea cu niste colegi de la sediul din capitala sa sarbatorim un contract. Am mai fost anul trecut, dar am ramas cu un gust fad din cauza chelnerilor care chiar erau cam obraznici.

Ei bine, din punctul meu de vedere lucrurile s-au mai schimbat. Chelnerii sunt politicosi, prietenosi, vorbesc engleza si chiar sunt mai discreti in ceea ce priveste bacsisul. Am vazut niste fete noi care nu au mostenit atitudinea chelnerilor vechi pe care i-am intalnit anul trecut. Spectacolul e la fel de fascinant, cel putin asa a fost pentru mine si musafirii mei. Pentru mine, mancarea a fost vedeta – superb asezata pe farfurie, perfect condimentata iar carnea de vita asa frageda ca ti se topea in gura.

Reply

Call it rather “JALISTEA”. O banda de nesimtiti, de escroci. De evitat.
Platouri groaie (ai nevoie de o saptamana sa termini digestia)servite fara a fi comandate. Muzica infernala si la propriu si la figurat. Imposibil sa mai comunici cu invitatii din cauza zgomotului muzical.
JALE mare la Jalistea

Reply

Sincer, si eu ma intreb de ce este atat de renumit acest restaurant. Am comandat un platou care continea, numai pe hartie, somon si caviar, dar am avut neplacuta surpriza sa constatam ca somon era numai o urma, iar caviarul lipsea cu desavarsire. Uimirea ne-a fost cu atat mai mare cu cat intrebasem chelnerul, inainte de a comanda, daca tot ce scrie in meniu chiar exista si in realitate, si ni s-a confirmat ca exista. La sosirea platourilor, chelnerului i-a revenit brusc memoria, spunandu-ne ca de fapt caviarul este scos din meniu de un an si jumatate. Alesesem de fapt restaurantul pentru show-ul de seara, care, din pacate, a fost mult sub reputatia restaurantului. Sa nu mai amintesc si de faptul ca un anumit client baut bine se suise cu picioarele pe scaun si dansa precum un urangutan, fara sa exagerez deloc in exprimare. Concluzia, nu am sa mai calc pe acolo vreodata….

Reply

Ciudata experienta traiesti acolo….
Inca nu imi explic care e secretul celebritatii… poate Doamna cu palarie care vorbeste o limba arhaica. In care in care esti insotit de o persoana vorbitoare de limba engleza, n-ai nici o sansa sa ii traduci “spusele” Doamnei…

Reply

sint restaurante in provincie care ofera servicii de inalta tinuta. Dar nu asteapta atitea laude de la nimeni

Reply

Am fost la Jaristea cu niste invitati din Grecia, Bulgaria si Spania si citiva colegi. Faima de care se bucura Jaristea e greu justificabila. Chelneri idioti, atitudine de 2 lei, iti trintesc tot felul de platouri, tipul ala cu scripca se baga in sufletul tau chiar daca nu ai chef de el, patroana aia soprana ratata te termina psihic etc…. Finalul a sunat cam asa.. 10 persoane = circa 900 euro
E bun doar ca freak show pt prieteni din afara Romaniei care vor sa guste (cred ei) putin din Bucurestiul de odinioara.

Reply

Atitudinea chelnerilor nu s-a schimbat fata de descrierea lui GB.Am fost recent si am avut parte de cateva surprize:cand faci rezervarea nu ti se mentioneaza sub nicio forma ca trebuie sa comanzi musai un platou de inceput (acest lucru e descris in vorbe bine ticluite la o pagina din ceaslovul ce tine loc de menu); bacsisul e calculat si trecut cu pixul pe nota, fara macar sa ti se explice ce reprezinta si ti se trage de pe card fara sa ai timp de reactie.Spectacolul e pueril si plin de caractere de poveste/circ (o doamna ciufulita canta ceva in franceza iar un domn imbracat ca un toreador dar cu haine de second hand isi aduce aminte de anii lui de glorie din Mexic.Lista cu artisiti care te distrag de la pentrecerea unuor clipe minunate cu cei dragi in acel restaurant continua si e foarte lunga.Sa nu uitam ca la momente bine alese lumina se stinge pentru a crea drama necesara prezentarii artistilor sau a preparatelor astfel incat trebuie sa renunti la mancat in acele perioade deoarece ai uitat sa-ti aduci si ochelarii cu infrarosu la tine.Vizitatorii straini sunt cei mai veseli (incepand de la a doua palinca in sus) fac poze mai ceva ca la concert la Madona de la artisiti pana la ultimul servetel…Cam asta e Jaristea

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine − = 6



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,