Restaurant Maiko (italian) (inchis)

Vizualizari 3.738 Vizualizari 
Comentarii 6 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Italiana; Japoneza
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jan-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 3 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Grigore Gafencu 27, BUCURESTI


021.233.26.33, 0751.262.456

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt30014

Maiko e un restaurant mai utin obisnuit in peisajul bucurestean, din mai multe puncte de vedere. Cladirea noua din marginea Satului francez pare sa fi fost construita special pentru asa ceva si patronii pare sa nu se fi uitat la bani, iti sar repede in ochi milioanele bagate acolo. Restaurantul e foarte mare, fiind printre cele mai impresionante restaurante noi cu amenajari moderne, facute cu mult rafinament. La Maiko sunt, de fapt, doua restaurante in aceeasi locatie, cu doua meniuri separate, unul italian si unul japonez, si cu doi bucatari sefi, cate unul pentru fiecare dintre ele. Am mancat din fiecare, si concluzia tuturor a fost ca Maiko japonez e un restaurant care se poate masura de la egal la egal cu cele mai bune restaurante similare din capitalele mari ale Europei. Preturile sunt mari si foarte mari, insa asa e la orice alt restaurant japonez de mare clasa. Si restaurantul italian e bun, insa nu iese in evidenta asa cum o face cel japonez. Clientii sunt putini, in buna parte si din cauza preturilor, care sunt mari chiar si pentru cei care castiga mai mult decat credeti. (GB)

Localizare Restaurant Maiko (italian) (inchis)

Grigore Gafencu 27, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




@ralu, eu am lucrat 6 ani in UK la standard Michelin si stiu sa apreciez un produs de calitate. Eu am platit aprox 400 roni in 2 doar pentru mancare(!). A fost o experienta placuta, nu ieftina. E greu sa rezisti pe piata cu preturi atat de mari, nu cred ca Romania este pregatita pentru restaurante japoneze de top. In UK de ex restaurantele japoneze nu sunt asa scumpe ca in Romania! Le doresc si eu mult succes, multi ani de activitate, multi clienti bogati sa le treaca pragul.
ps: bucataria chineza este foarte complexa, una dintre cele mai vechi din lume…nu confunda cu prostitutia ce sa intampla aici prin Bucuresti. Astia de pe la noi sunt niste tarani adusi din China de pe camp si pusi sa gateasca dupa ureche.
Multa bafta in activitatea ta pe vas.

Reply

@Bogdan, apropo…400-800 RON ai sarit mult de tot. Numai daca nu-ti comanzi o stigla de sampanie scumpa. Iti recomand sa incerci si dupa sa povestesti ce ai mancat si cat ai platit.Eu recomand cu dreag acest restaurant, am capatat o experienta buna lucrand acolo. Si credeti-ma ca sunt unicii din Bucuresti care tin mult la calitate. Sper din tot sufletul sa le mearga bine si sa fie ocoliti de comentariile rautacioase si neadevarate.

Reply

@Bogdan, ai dreptate.Dar, sa stii ca in bucataria chineza se lucreaza cu alte produse. Sunt doua bucatarii total diferite.Nu cred ca intr-un restaurant chinezesc gasesti ton proaspat, diverse icre, carne de crab.Eu am lucrat in jur de 5 luni, dupa care am plecat pe vas. Si astazi imi aduc aminte de diferenta intre clientela straina si cea locala. Mai avem mult pana ajungem sa intelegem ce inseamna gastronomia. Pe vas e o placere sa lucrezi ca sunt toti straini si nu-ti cere nimeni paine pentru sushi sau se lauda ca a mancat si in SUA si in Franta, dar habar nu are ce a mancat acolo.

Reply

@ralu nu cred ca romanul este dornic sa manance numai mici si ceafa. Sunt sigur ca multi ar vrea sa incerce bucataria japoneza(o preferata a mea) dar preturile ii indeparteaza. Restaurantele japoneze in Bucuresti au fost si sunt extrem de scumpe. Sa fim seriosi nu este la indemana oricui sa plateasca cate 400-800 roni pt o cina in doi. Toti visam sa mancam numai ton proaspat, vita dry-aged…dar daca nu iti permiti mananci crap si pui. Restaurantele chinezeste de ex sunt foarte populare in Bucuresti, desi nu servesc mici si cartofi natur, preturile lor avantajoase atrag multi clienti. Am observat ca un client obisnuit din Bucuresti prefera restaurantele cu preturi intre 20-35 roni/preparat.

Reply

Eu am lucrat acolo si stiu care sunt problemele.Cand s-a deschis Maiko s-au inchis alte trei restaurante japoneze din Bucuresti.Restaurantul este foarte frumos si mancarea foarte n=buna…dar, este alta problema- romanul mananca mici si porc la gratar.Sunt foarte putini iubitori de bucatarie japoneza in tara asta.Toti clientii nostri nu intelegeau de ce nu erau plin.Spuneau majoritatea lor(cei straini) ca daca mutai resturantul in orice capitala europeana avea sa fie numarul 1.Nu este vorba de patroni si management…e vorba ca nu sunt serviti mici si cartofi natur..:)

Reply

Cladirea nu este chiar noua, este construita prin 2002 special ca locatie de restaurant. Acolo a functionat celebrul restaurant italian Casa M. Investitia a fost uriasa, s-au folosit numai materiale high-end. Restaurantul a facut mare valva prin Bucuresti, era plin zi de zi. Din pacate patronii, din cauza unui management prost, au reusit in scurt timp sa il puna pe butuci. Maiko a fost deschis initial ca restaurant japonez, acum vad ca au si bucatarie italiana(!) posibil sa apara in curand si bucatarie romaneasca ca pe langa un sushi si o spagheata merge si un ostropel de pui.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five + = 8



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,