Restaurant Baba Dochia (inchis)

Vizualizari 9.996 Vizualizari 
Comentarii 13 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Feb-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 26 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Strada Visarion 20, BUCURESTI


021.315.15.05, 0724.850.121

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt33397

Baba Dochia e un restaurant destul de frumos amenajat, deschis de curand (iarna 2010) intr-o zona frumoasa a Bucurestiului, pe Visarion, intre Lascar Gatargiu si Caderea Bastiliei. Conceptul pare foarte bun, insa cred ca risca foarte mult intrand de la inceput cu peste 100 de feluri de mancare. Au ratat ocazia de a iesi cu ceva in evidenta. Ne dau sa mancam aceleasi cascaval pane, carnaciori si ficatei de la supermarket, gratare banale si cateva mancaruri gatite care mai salveaza putin situatia. Preturile nu sunt mici, insa raman rezonabile, deocmdata. Serviciul e si el banal si fara chef. Merita un drum pana la Baba Dochia doar din curiozitatea vederii unui nou restaurant, insa fara a va pune multe sperante intr-o experienta gastronomica deosebita. (GB)

Localizare Restaurant Baba Dochia (inchis)

Strada Visarion 20, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Un restaurant patronat de un amator care incearca sa jecmaneasca oamenii ! Daca vreti sa faceti vreo masa organizata, inspectati bine totul caci altfel va treziti ca va pune la plata scaune, mese, pereti, usi invocand ca invitatii le-au stricat!!!Cereti facturi fiscale !!!

Reply

Cu teoria stam bine , cu practica prost.
Un “cover” al bucatariei romanesti, interpretat de femeia de la vase.
Horia, ce coincidenta…. asa il cheama si pe patron.

Reply

un restaurant demn de o soarta ceva mai buna, prima impresie a fost excelenta cu mancare deosebit de gustoasa, bine prezentata… vom reveni, locul are o poveste, oamenii e clar ca s-au straduit si sper sa nu-si piarda elanul si entuziasmul…

Reply

Experienta mea la Baba Dochia incepe cu o impresie foarte placuta legata de locatie. Si aici se opreste partea buna. Servirea a fost intr-adevar cam fara chef, domnisoara care ne-a servit nu prea stia ce detalii sa ne dea despre felurile de mancare. Eu am comandat “Mancare de pui cu gutui” – destul de buna, cred ca mai ales din cauza combinatiei inedite… servita un pic cam prea fierbinte (a trebuit sa astept mai mult de 5 minute pentru a ma putea atinge de ea), puiul destul de fad si nu cred ca bunica ar fi folosit sos de tomate la pregatirea acestuia. Sotul a comandat un fel de mancare al carui nume nu l-am retinut (si nici pe site-ul lor nu l-am mai gasit), cert e ca se voiau a fi niste frigarui de pastrama de berbecut, insotite de un orez salbatic. Eu nu sunt mare amatoare de carne de oaie, dar sotul meu mananca in mod frecvent… insa de aceasta data i-a fost practic imposibil sa se atinga de ea… carnea era foarte, foarte sarata. A incercat… dar chiar nu s-a putut! Am rugat-o pe domnisoara ce ne servea sa ia farfuria, intrucat nu exista nicio sansa ca sotul sa termine de mancat. Nicio reactie… nici macar niste scuze sau o incercare de a remedia situatia, cu o completare absolut fascinanta – “asa e pastrama”. Toate bune si frumoase, insa la venirea notei de plata… surpriza!!! Aceasta includea si pastrama de berbecut care a ramas aproape neatinsa… In concluzie… no comment! Ca nu o sa ma mai incumet cu o alta ocazie… cred ca este destul de evident!

Reply

Locuiesc relativ aproape de acest restaurant si frecventez des locatia si nu am fost niciodata dezamagita de bucataria lor tipic romaneasca. Meniul este foarte diversificat, cu preparate din toate zonele Romaniei. Legat de evaluarea Restograf, cred ca este un pic rautacioasa, cascavalul pane este acelasi in toata lumea si nu presupune nimic complicat. cat despre gratare…atit stii, atit comanzi.

Reply

    Vezi ca evaluarile se fac intotdeauna dupa MANCARURILE PROASTE! Si la Michelin se face la fel, si peste tot! Adica, daca iei 3 feluri de mancare, din care 2 bune si una proasta, restaurantul primeste nota dupa mancarea cea mai proasta, adica una mica! De aceea pentru restaurantele cu multe feluri de mancare e practic imposibil sa ia o nota mare la mancare. Si eu, cand merg la un restaurant, comand ceea ce banuiesc ca ar face mai prost: vita si sparanghel, pentru ca sunt foarte greu de gasit produse bune si greu de gatit, “gustare calda” pentru ca tentatia de a le lua direct de la Metro si a le pune apoi direct in farfurie e foarte mare… Cred ca ai prins ideea :).

    GB

    Reply

      am inteles. deci sunteti un fel de michelin. si de unde ar trebui sa le ia daca nu de la metro? de la vreun procesator de carne, care livreaza la metro printre altele? sau direct din argentina

      Reply

        Uite cum stau lucrurile la Metro! Acolo gasesti urmatoarele:
        – materii prime de cea mai buna calitate (carne, condimente, alte produse) pe care nu le pun in vanzare la raft ci le vand ca produse si servicii profesionale. Poti inclusiv sa comanzi cele mai sofisticate produse din aproape orice tara din Europa (si nu numai), au o retea logistica de mare performanta, ti le aduce in 24h, de cele mai multe ori. Evident, astea costa de te sting, mai mult decat ii costa pe cei de la Roma sau de la Paris, pentru ca mai platesti si drumul si adaosul lui Metro.
        – materii prime de calitate medie la raft
        – materii prime de calitate proasta la raft, pentru saraci, ieftine
        – semipreparate industriale, cu tot felul de inlocuitori, evident mai ieftine decat te-ar costa daca ai cumpara produusele si ti le-ai face singur, in bucatarie.
        – preparate finite, pe care le pui doar in cuptorul cu microunde. Ieftine, dar proaste, evident.

        Acuma ghiceste din care categorie sunt tentati cei mai multi patroni de restaurante sa se aprovizioneze cand merg la Metro. Cam despre asta scriu eu aici, in tot site-ul…

        GB

        Reply

Eu am mancat aici galusti cu prune, extraordinare, un desert cum facea bunica in copilarie. Iar masa a fost ok, am avut noroc de un ospatar cu simtul umorului in mare forma, si daca nu esti mare fandosit, e un local in care te poti simtii bine.

Reply

Serviciul din pacate e cam slabut.Am nimerit intr-o seara cand aveau o masa cu vreo 20 de clienti si deja nu mai faceau fata.Mancarea ne-au adus-o la unii calda la altii aproape rece si in plus salonul din dreapta intrarii, in care ne aflam era destul de friguros. Ni s-a raspuns ca atunci cand spala vasele nu au si caldura …

Reply

    Partea cu frigul am remarcat-o si eu. Am fost la 23 decembrie la pranz, erau doar doi clienti, ambii in salonul de nefumatori (cel din dreapta). Era foarte frig acolo, iar ospatarul ne-a spus ca in salonul respectiv se incalzeste mai greu. Cand, insa, am pus mana pe calorifer, era aproape rece. Ne-am mutat la fumatori (pentru ca, oricum, nu era niciun client acolo) – salonul din stanga – unde era un pic mai cald. Mancarea ne-a placut si mie si sotului meu. O alta bila neagra, pe langa partea cu frigul: ospatarul nu ne-a multumit pentru bacsis (i-am lasat 15% din valoarea notei).

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 + = six



Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,