Restaurant Bolta Rece

Vizualizari 21.462 Vizualizari 
Comentarii 11 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala; Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 9 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Fondat in 1889 si refacut in intregime in 2008, restaurant Bolta Rece a devenit un adevarat simbol in lumea restaurantelor din Bucuresti.

Aici puteti degusta preparate traditionale romanesti marca Bolta Rece, dar si preparate fine din bucataria internationala. Bolta Rece este o locatie deosebita aflata in cunoscutul cartier rezidential Aviatorilor.

In sezonul estival, in Gradina de vara va puteti bucura de umbra celor doi copaci seculari! Muzica ambientala, peisajul natural fascinant si rafinamentul preparatelor culinare va vor face cu siguranta sa reveniti cu placere la Bolta Rece.

Bolta Rece este o locatie deosebita aflata in cunoscutul cartier rezidential Aviatorilor. In sezonul estival, in Gradina de vara va puteti bucura de umbra celor doi copaci seculari! Muzica ambientala, peisajul natural fascinant si rafinamentul preparatelor culinare va vor face cu siguranta sa reveniti cu placere la Bolta Rece.

Pe scurt27885

De vreme ce un restaurant ca Bolta Rece inca exista, si nu de ieri, de azi, inseamna ca in Bucuresti un restaurant poate trai numai din evenimente, as acum se intampla si la McMoni's, se pare. Mie nu mi-a venit sa cred cand mi-au spus ca toata cladirea aceea imensa de pe Popa Savu, in apropierea Statuii Aviatorilor, e doar restaurant: 4 niveluri, in care pot intra sute de oameni. O crama bine amenajata la subsol, sali de restaurant la parter si etaj, inca o sala foarte mare de evenimente la mansarda. Cladirea pare renovata de curand, mobilierul si el destul de nou. Nu e cine stie ce concept revolutionar de amenajari interioare, insa e absolut OK asa cum e. Vara au si o gradina destul de frumoasa, si sunt sigur ca nu calca picior de client in interior din aprilie pana in octombrie. Am fost de cateva ori acolo si mi-au ajuns de fiecare data degetele de la o singura mana ca sa numar mesele ocupate (multe cu cate un singur client, sa nu credeti altceva). Nici nu e de mirare, de vreme ce mancarea e destul de comuna. Au meniu din bucataria romaneasca si ceva international. Eternele "carnaciori, ficatei si ciupercute" de la Metro, din care nici cel mai mare bucatar al lumii nu ar putea scoate cu mult mai mult. Probabil ca ar putea face mancare romaneasca foarte buna, daca si-ar pune mintea. Dar nu o vor face, sunt convins! Pur si simplu sunt convinsi ca e mai bine sa faci multe lucruri si proaste, decat putine si bune. Sa le fie de bine, eu nu ma mai duc pe la Bolta Rece si nici nu o sa indemn pe cineva sa o faca. (GB)

Recenzii & Articole

La Iasi, Bolta Rece e un muzeu trist, dar restaurantul Hotelului Traian face cinste   
Cristian Gheorghe (Nov 2011)

Ajuns dupa mai bine de 14 ani in Iasi, abia asteptam sa merg la cina la Bolta Rece, sa mananc bine si sa beau vestitele vinurile ale Moldovei sub privirile junimistilor din tablourile de pe pereti. M-am imaginat in fata unei mese imbelsugate, cu chelneri roind in jurul meu, dornici sa isi arate ...
........................................................................................................ citeste tot


Bucataria neoromaneasca   
George Butunoiu (Nov 2010)

Cine a fost chiar si o singura data la tara si a mancat acolo, mai ales de sarbatori, la Craciun sau la Paste, stie ca nu va gasi asa ceva in restaurantele bucurestene, si nici macar nu-si mai bate capul sa caute. De ce nu copiaza cineva pas cu pas ce se intampla la o astfel de masa taraneasca (e un...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Bolta Rece

Popa Savu 53, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Eu am organizat nunta la Bolta Rece in 2010 , iar in octombrie 2015 am organizat botezul fetitei mele.Totul a decurs impecabil , mancarea a fost proaspata si gustoasa , iar serviciul ireprosabil.Marea majoritate din invitati mi-au spus ca toti ospatarii au fost foarte promti.Intradevar mi-au dat si mie un birou la parter dar nu era fum de la bucatarie.Anul acesta vom face la ei si revelionul.Ca si restaurant sunt OK ( parere personala )

Reply

Salut!

Din pacate circumstantele m-au obligat sa organizez un eveniment la restaurantul Bolta Rece din Bucuresti, Popa Savu. Experienta a fost una dezamagitoare, din urmatoarele motive:
Mancarea a fost un esec total, aperitivul arata infiorator si continea ingrediente de foarte proasta calitate, iar invitatii s-au plans ca sarmalele au fost crude.
Seful de sala a facut tot posibilul ca petrecerea sa se termine cat mai repede.La ora 10 , au fost aduse inclusiv saramalele, frecventa intre felurile de mancare fiind de o ora si un pic. Ia sugerat DJ-ului ca noi am vrea sa terminam repede petrecerea, deci sa puna muzica care sa nu scoata lumea la dans.
Sotia mea avea nevoie de o camera pentru alaptat, care a fost promisa in momentul contractului. In schimb ni s-a oferit o camaruta insalubra langa bucatarie, care era plina de fum de gratar, improprie pentru alaptat copil de 3 luni.
Chelnerii au fost obraznici inclusiv cu invitatii.
Nu am primit factura/bon sau orice altceva data fiind suma destul de mare pe care a trebuit sa o achitam.
Cel care s-a ocupat de decoratiuni, Iulian Vatamanu, care se declara pompos Event Planner, nu a catadicsit nici macar sa calce un pic fundele de pe scaune iar unele din fetele de masa erau agatate.
Pentru toate astea restaurantul are nota 1 de la mine, sper sa nu mai existe oameni care sa faca greseala pe care am facut-o noi .

Reply

Am petrecut la foarte multe evenimente in cadrul acestui restaurant inclusiv in noaptea dintre ani.Recomand cu mare caldura restaurantul Bolta Rece , un serviciu ireprosabil , ospatari deosebit de atenti , mancarea foarte gustoasa tot timpul , iar domnul Danila un patron deosebit din toate punctele de vedere.Cunosc restaurantul de aproximativ 10 ani.

Reply

Am avut neplacerea sa intru in contact cu restaurantul Bolta Rece si cu Dl. Bogdan manager-patron sau ce o fi dansul. Trebuie sa fiu obiectiv si sa spun ca locatia nu e rea si oferta facuta noua cu ocazia botezului fiului meu, competitiva. L-am ales dupa atent studiu dintre destule locatii si oferte vazute cu aceasta ocazie. Toate bune si frumoase,am rezervat ferm ziua evenimentului in scris pe mail, am primit draftul de contract, l-am completat si trimis. Asteptam sa se intoarca semnat si parafat impreuna cu factura de avans ca sa facem transfer bancar. Probabil ca Dl. Bogdan a vazut numarul final de invitati si asta, subit, a dus la desfiintarea tuturor liniilor telefonice si a internetului. Pur si simplu, fara sa aiba bunul simt si respectul fata de client de a ne contacta si eventual a expune un argument valid, ne-a raspuns ca rezervarea zilei nu mai este valabila pentru ca “a crezut” ca nu ne mai intereseaza. Felicitari Dl. Bogdan, asa se fac afacerile acolo de unde sunteti Dvs. Poate fi restaurantul cat de bun, nimic nu poate compensa lipsa bunului simt sau obrazul patat pentru “un pumn de lei in plus”.

Reply

Bolta Rece e un restaurant ok cu bucatarie adevarat romaneasca si cu ospatari profesionisti, aici chiar stau bine fata de multe alte locatii unde vin sa te serveasca copii ce chiar nu au treaba cu aceasta meserie.

Reply

Am organizat deosebit de multe mese la Bolta Rece.Un restaurant foarte bun , o mancare delicioasa si un serviciu impecabil.Recomand tuturor cu increderea acest restaurant!

Reply

Am petrecut noaptea de revelion acolo. cost 405 ron/persoana. Aproape nota 10 pentru aperitiv iar restul meniului- DEZASTRU! formatia a fost singura care si-a meritat banii! un somon congelat pus direct pe gratar, uscat si fara gust, friptura marinata cu varza calita super- acra (pe langa icrele de manciuria din gustare), mix de fripturi, una mai fara gust ca alta… salata de muraturi asortate – murate cu sare :-), platou de branzeturi asortate -cate 3 feliute din 4 soiuri, doua platouri la 12 persoane!!!, struguri stricati pe masa, un tort de fructe de padure pe care l-am asteptat vreo juma’ de ora!
Aaaa…uitasem, barul open a ramas fara apa plata la ora 3 noaptea! A venit un baietel ospatar care facea grimase de chinuiala sa deschida o sticla pe care o umpluse cu apa de robinet! :-)) De mare angajament! Si-au spalat obrazul cu formatia care ne-a tinut toata noaptea pe ringul de dans! Cam asta e Bolta Rece….

Reply

Mănânc de 3-4 ori pe saptămână la Bolta Rece, de fiecare dată meniul zilei la 21 lei (inclusiv 10 % servicii incluse pe bon).
Sunt foarte mulţumit de calitatea preparatelor culinare care nu au pretenţii de “exquisite cuisine” dar sunt corecte.
Ciorbele sunt excelente, felul principal este ok, la fel şi desertul.
Servirea este excelentă pentru corporatiştii care sunt în pauza de masă, în sensul în care chelnerii sunt speedy gonzales dar şi foarte atenţi.
În plus, dacă veţi organiza un eveniment la Bolta Rece, veţi avea o surpriză placută.
în opinia mea, oamenii de acolo sunt cei mai buni din branşă la acest capitol.
În noiembrie 2011 am organizat acolo un botez care a ieşit de nota 10.

Reply

aici mergeam sa bem bere in liceu, prin 76-77. Uau, ce amintiri imi evoca.

Reply

Cine a scris acest pasaj cu siguranta este un bou care nu stie pe ce lume traieste.Sant client de peste 25 de ani la acest restaurant si voi fii pana la moarte.

Reply

Am fost de mai multe ori la acest restaurant,mai ales la gradina si tot ce pot sa va spun ca preparatele pe care le comand de regula sunt muschiul de vita cu muguri de pin si salaul cu sos meuniere,preparate pe care nu le mananci in multe locuri din Bucuresti su cun excelent raport calitate pret.Desigur poti comanda si mici sau carnati sau cascaval pane,daca nu vrei sa cheltui prea mult,dar astea le gasesti peste tot.Nu pot sa zic ca nu ai ce alege din lista lor.Cine vrea fite nu a nimerit bine la acest restaurant cu o traditie de ani buni.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 × = twenty five



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,