Restaurant La Porcu' Rasfatat (inchis)

Vizualizari 4.247 Vizualizari 
Comentarii 8 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Mar-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 34 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt65720

Restaurantul La Porcul Rasfatat - sau, exact spus, La Porcu' Rasfatat, a fost deschis in iarna lui 2013 in casa de la intersectia strazilor IL Caragiale cu CA Rosetti, unde inainte a fost un alt restaurant, Copacul Vietii, un raw vegan cu viata scurta, din cate se vede. La Porcu Rasfatat ocupa demisolul si subsolul unei cladiri vechi, intinse pe o suprafata destul de mare, cu mai multe camere.

Locul e bine amenajat, rustic, cu ziduri de caramida, mult lemn. Pe pereti sunt cateva picturi facute de catre patron, un om de publicitate, care a facut acest La Porcu Rasfatat din pofta de mancare si de viata, in primul rand.

Meniul e preponderent traditional romanesc La Porcu Rasfatat, cu multa carne de porc, evident, dar si cu cateva feluri din alte dobitoace cu par sau cu pene. Cele mai multe produse si mancaruri par sa fie facute acolo, de catre e, cu multa munca, de catre un chef pasionat. Tot ce am mancat a fost destul de bun, nu am vazut compromisuri in farfurie.

Preturile nu sunt mici La Porcu Rasfatat, insa nici mari, tnand seama ca e unul dintre putinele restaurante cu specific traditional romanesc din Bucuresti serioase, in care primesti mancare cinstita, nu semipreparate de la supermarket, trecute putin prin microunde. Serviciul a fost bun, cu un chelner stresat, dar atent, binevoitor si eficient. Clienti mai deloc, si e putin probabil ca La Porcu Rasfatat sa se umple pana la toamna, neavand deloc terasa.

Asadar, La Porcu Rasfatat e unul dintre cele mai bune restaurante cu specific traditional romanesc din Bucuresti - asta vorbind doar despre mancare, fara a lua in calcul atmosfera, lautarii aferenti si alte accesorii pe care le gasesti, de obicei, in astfel de locuri. E de mers La Porcu Rasfatat, de pilda, cand vreti sa explicati unui strain cum e cu bucataria traditionala romaneasca si nu puteti sa-l convingeti doar explicandu-i, desenandu-i sau dand din maini si lingandu-va degetele... (GB - martie 2014)

Localizare Restaurant La Porcu' Rasfatat (inchis)

C.A. Rosetti 47 (prin I.L. Caragiale), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




SUPER CIVILIXATI OAMENII SI MANCAREA EXCELENTA
BRAVOOO LOR
TOT RESPECTUL MEU

Reply
iancu dumitrescu May 6, 2014 at 12:02 pm

Bun. Nu m-a dat pe spate. Am incercat gulasul si intr-adevar e bun. Piept de pui batut cu sticla nu l-am incercat pentru ca si maica-mea si nevasta bat pieptul de pui tot cu sticla, dintotdeauna, asa ca nu mi s-a parut o mare gaselnita. Putin cam piperat, au dreptate oamenii de pe aici. Dar daca vrei sa-i duci pe unii care nu au mai mancat mancare traditional romaneasca e ok. Sau daca ai rude plecate de mult in strainatate si vin in vizita, aici e locul potrivit.

Reply

M-a facut curioasa Codrin sa merg si eu sa vad care e treaba cu acest restaurant. Am vazut nota serviciului dat de Restograf si am abuzat putin de ea. Cum la masa erau si domni , am zis sa incercam pe langa cea de fasole si perisoare si gulasul. Categoric ca am intrebat ce e atat de special la borsul asta de perisoare. Si mi au explicat ca se face numai din carne macra de manzat pe care o dau ei prin masina de tocat. Si cand am mancat o mi am dat seama ca intr adevar, daca ai si gust putin si vezi si cum se “taie” cu lingura perisoara, iti dai seama ca nu este o carne tocata luata la caserola si atat. Asa ca din pct meu de vedere pretul e ok. Cat despre gulas….SENZATIONAL. Puteti sa mai incercati si pieptul de pui batut cu sticla! :)

Reply

Fost, vazut, consumat. Multumit? Da, pentru ca mancarea a fost buna. Nu, pentru ca preturile sunt prea mari pentru mancarea traditionala, facuta cu ingrediente care sunt la indemana romanilor. O ciorba de perisoare 17 lei e totusi prea mult. Doar nu e supa de scoici.
Recomandare?
Da, asa cum spune cronica de mai sus: pentru straini ca sa vada cum e bucataria romaneasca.
Nu, pentru romani, care stiu cum e si stiu sa gaseasca si alte restaurante romanesti unde sa manance fasole cu ciolan la un pret decent.
Concluzia: am fost, nu mi-a parut rau, dar atat. Mancarea romaneasca la pet decent nu e o rara avis in Bucuresti!

Reply

I was so delighted by the food and quiet atmosphere that I could not resist voting here for The Porcu’ Rasfatat. Many many stars from me!

Reply
George Alexandru March 26, 2014 at 2:15 pm

Cel mai bun ciolan de porc pe care l-am mancat in viata mea!    Si nu au numai mancare romaneasca traditionala, prietena mea si-a luat somon imperial si la desert Surpriza lui Mandela

Reply

Mancarea e excelenta si cu o tusa de rafinament pe care numai un Chef priceput poate s-o adauge. Mi-au placut foarte mult si amenajarea localului, serviciul atent, curatenia desavarsita. O sa mai merg la restaurantul La Porcu’ Rasfatat si sfatuiesc pe toata lumea s-o faca!

Reply

Cu pretentii care nu se justifica si care se regasesc doar in pret..

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 3 = fifteen



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,