Restaurant Livada cu Visini (inchis)

Vizualizari 9.043 Vizualizari 
Comentarii 11 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Aug-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 38 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt28443

Livada cu visini ar putea sa fie unul dintre cele mai frumoase si mai de succes restaurante din Bucuresti, caci are norocul sa locuiasca intr-o casa cu mult farmec din Bucurestiul cu amintiri. Insa e neingrijit si gradina e chiar murdara de-a binelea, iar meniul e aproape de impostura. Am descris mai pe larg experientele neplacute legate de Livada cu Visini. E un loc ce trebuie ocolit, chiar cu visinii lui cu tot. Sper sa ajunga in curand pe maini mai bune, e pacat de poezia inecata in indolenta personajelor. (GB - august 2010)

Pe larg

Unii bucuresteni isi mai aduc aminte ce e aceea o “livada”. Daca ar fi pe mana cui trebuie, micul restaurant cu marea lui gradina ar putea fi unul dintre cele mai frumoase si mai de succes localuri din Bucuresti. Insa nu a fost sa fie, si nici nu va fi prea curand.  Sa presupunem ca un om obisnuit are o casa mica si cocheta, fara etaj, intr-o zona inca plina de poezie din centrul Bucurestiului, cu o gradina imensa in fata, plina cu copaci mari, batrani si umbrosi. Sa mai presupunem ca omul acela vrea sa-si faca un restaurant acolo, un bistrou, o terasa sau ceva de felul acesta; fie de placere, ca sa isi invite prietenii sa mamance si sa depene amintiri in fiecare zi impreuna sub copac, fie ca pe o mica afacare, ca sa-si hraneasca familia, fie din cine mai stie ce alte pricini. Sa ne mai imaginam ca omu’ are putini bani, foarte putini. Ce credeti ca ar face, deci, omul acela obisnuit in asemenea situatie?  In primul rand, ar face curatenie. Ar strange excrementele de caine si de alte dobitoace, ar da cu matura, ar da casa cu var, ar varui si copacii si zidurile din jur, care marginesc curtea, ar sapa gradina si ar pune niste flori, ar da cu furtunul si cu stropitoarea prin jur... lucruri din acestea simple, care nu te costa decat niste transpiratie si cateva julituri. Apoi, s-ar... citeste tot
Localizare Restaurant Livada cu Visini (inchis)

Grigore Alexandrescu 77, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am avut ocazia sa merg acum 2 zile la acest frumos restaurant si am mancat coaste cu varza calita la recomandarea ospataritei si chiar a fost o alegere buna. Am ramas surprinsa cand am citit comentariile rautacioase ale unora care pana la urma ar trebui sa stie ca parerile si gusturile nu se discuta. Daca tot sunt atat de fitosi mai bine ar sta acasa si si-ar gati singuri ca sa fie pe gustul lor. Oricum parerea mea este ca nu e deloc usor sa conduci un restaurant si sa ramai “in picioare” atata timp, fiindca am inteles ca este deschis de vreo 12 ani. Cred ca oriunde s-ar duce acei oameni care au scris comentarii de le citesti cate “o ora”, nu vor fi multumiti pentru ca asa sunt ei… si n-au ce sa faca…

Reply

Am fost la acest restaurant, dupa ce am citit aceste comentarii (cam vechi ce’i drept) si am facut fix ce am vrut si bine am facut ! Parerile voastre rautacioase nu au facut decat sa ma determine sa merg la “Livada cu Visini”, am fost primita bine, servita cum trebuie si mancarea exact ce-mi doream. Poate ar trebui sa mai vrificati si de la sine putere niste lucruri si sa nu va mai lasati condusi de parerile altora, s’ar putea sa fiti surprinsi de ce gasiti. Mi’a placut si am sa revin, mai ales la vara :) !

Reply

Îmi pare rau ca nu am ținut cond de aprecierile initiale ale dlui GT, ale cărui păreri se adeveresc aproape de fiecare data când am incercat un loc nou.
Am fost săptămâna trecută la acest restaurant unde mi-am ținut ziua de naștere împreuna cu restul familiei. Am vrut sa fie un loc intim, in care sa mă simt bine si de aceasta data, sa nu gătesc eu.
Dar nu am fost deloc impresionanta de ceea ce am găsit, chiar de la sosire. Locul pare neingrijit, iar fetele de masa, din cauza ca erau necalcate si ciupite din loc in loc, dădeau impresia de murdar. N-am sa insist foarte mult pe masa de 14persoane, câte eram, aperitivele au fost bune, platourile cu carne mai puțin, dar am sa menționez faptul ca am cerut la final doua portii de tort pentru o familie care avea copii acasă si am primit-o după ce aceștia au plecat . Acasă, când am văzut portia, m-am bucurat ca nu am reușit sa le-o dau pentru copii, era un rest de crema sub forma de porție.
Păcat de local, se putea face ceva foarte frumos in spațiul existent.

Reply

am fost recent cu iubita mea la acest restaurant pe care mi l-a recomandat un amic si spre surprinderea mea a fost pentru prima data cand am fost surprins placut de un miros de vinete proaspete care mi-au lasat gura apa. Am comandat pe loc o salata de vinete si nu mica mi-a fost mirarea sa constat faptul ca produsul era proaspat, natural. Iubita mea locuieste in Miami si este extrem de pretentioasa la meniuri, in special cele traditionale. Spre surprinderea ei, meniul a fost delicios si in special s-a simtit faptul ca pana si tortul casei era proaspat si preparat in restaurant. Incredibil! Deservire ireprosabila, produse bio si gustoase, personal cu bun simt si extrem de primitor. Recomand cu incredere acest restaurant care abunda de naturalete, ambient primitor si personal de cinci stele.

Reply

pt toti cititori de pe acest site.Restaurantul Livada cu Visini este cred singurul restaurant din Bucuresti cu o amosfera clasica si boema.Eu unul m-am saturat de terasele din centru vechi care toate seamana intre ele,si de spiritul omenesc (la gramada)noi suntem ca turmele de oi ne inghesuim unde sunt mai multi si noi.Am fost acum 2 zile cu 5 prieteni si am sarbatorit ziua unei prietene ce sa spun incepand de la muzica care se auzea in restaurant pana la mancare au fost de nota 10 .preparate noi preturile sunt pt toate buzunarele.va multumim pt ospitalitate si tinetio tot asa inca 20 de ani.VOM REVENI SI LA TERASA.

Reply

pentru doi oameni sa manance si sa bea se pare ca ati scapat ieftin! Parcare exista chiar in curte; cat despre visini……ce sa spun…..mai cititi putin macar seara la culcare ))) si o sa va lamuriti……..

Reply

un restaurant foarte bun in care snobii si prostii cu siguranta nu-si vor gasi locul. Mancare e foarte buna la preturi mici; coaste de porc la cuptor, gulas, bulz, tochitura, chiftelute cu tarhon, sarmale de post, spanac, urzici, musaca de vinete, tort de ciocolata, placinta….. Un loc curat si prietenos cu personal competent si amabil. Nu inteleg de ce spuneti ca parcarea e dificila cand sunt cel putin patru locuri pentru asta chiar in curte pe cand alte restaurante din zona nu au nici macar atat; isi decoreaza trotoarele cu lazi de plastic si lemne incercand sa apere intrarea……..Nu am vazut nimic din lucrurile negative pe care dvs le mentionati in articol(exceptand urmele viscolului recent) Poate a trecut mult timp de la vizita dvs.

Reply

domnule am fost zilele trecute la acest restaurant cochet si spre surprinderea mea am gasit lucruri noi.aici ma refer la preparate noi recomandate de ospatari,care chiar au avut efect asupra mea .am mancat niste coaste cu varza super bune iar sotia mwa un gulas ff gustos,succes si o sa revin cu siguranta

Reply

Am fost chiar astazi in acel restaurant , pe la orele 5.30pm cu o invitata din Grecia si cu fiul meu cel mare.
Ne-a intampinat un chelner plictisit si plin de priviri scarbite, imbracat in tinuta de strada, blugi si tricou, nici vorba de uniforma. Am stat pe terasa. Mesele sunt acoperite cu fete de masa prafuite si ponosite, iar tacamurile cu coada de lemn sunt tocite aratand a antichitati. Am comandat 2 salate a 25 de lei bucata care aveau o tona de salata verde, 3 migdale taiate in 2-3 sa para mai multe, cateva bucatele de pui la gratar si cam 4 bucatele de branza mucegaita cu latura de max 1cm. sOSUL DE USTUROI CU MAIONEZA SAU SMANTANA A FOST JALNIC SI NU PROASPAT! sA AVETI BICARBONAT LA DVS DACA TOTUSI MERGETI ACOLO! Ulei ranced de fl soar (la banii astia puteau oferi ulei de masline) si otet cu sticla unsuroasa pe care se depusese un strat gros de ulei+praf. Am mai comandat 2 sucuri nat de lamaie la pahar de 200ml si unul la 1 l. Nu comentez cum erau facute ca ne era sete f tare! Atat! Nota:88 lei. Atmosfera de sictir si plictis a chelnerului care pun pariu ca nu era calificat si fara uniforma s-a mentinut pe toata durata mesei. Ospatarii s-au retras la taclale tocmai in celalalt capat al terasei. Daca doreai ceva ori te ridicai si mergeai dupa ei ori strigai ca la stana de pe dealul vecin ori te lasai pagubas. In timpul asta s-au plimbat pe alee niste femei cu aere de sefe, dar puteau fi la fel de bine bucatarese (nu aveau nici ele uniforme) sau receptionere sau ceva. Nici una nu ne-a onorat cu vreo intrebare sau o mica atentie gen: “va place la noi?” etc. Am vrut sa glumesc cu ospatarul si l-am intrebat unde sunt visinii. S-a uitat scarbit la mine si mi-a marait un “la poarta”. Jalnic, execrabil, jenant. Parcare nu. Prietena mea nici nu a mancat toata salata ca oricum era cam vesteda, iar nota a impresionat-o chit ca venea din Grecia unde mancarea este destul de scumpa. VA RECOMAND CU MARE DRAG NICI SA NU CALCATI PE ACOLO DECAT DACA SUNTETI MASOCHISTI!

Reply

    parerea mea ca dumneata dom red mananci numai la cantina ,daca ati comandat salata ce ai vrea sa primestii ?porc … si astfel de comentari sa le faci la restaurantele din grecia unde sunt deja in faliment majoritatea dintre ele ,,,redstaurantul este pe piata de 12 ani din ce stiu eu asa ca nu cred eu ca ar avea nevoie de un client ca si dvm,hai sictiri obraqznicule

    Reply

    pentru doi oameni sa manance si sa bea se pare ca ati scapat ieftin! Parcare exista chiar in curte; cat despre visini……ce sa spun…..mai cititi putin macar seara la culcare :)))) si o sa va lamutiti……..

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 + one =



Taguri: , , , , , , , , , , , ,