Restaurant Torna Fratre

Vizualizari 110.954 Vizualizari 
Comentarii 187 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist; Peste & fr. de mare
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Dec-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 7453 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Tunari 34, BUCURESTI


021.210.35.57, 0784.111.890

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

Torna, torna, fratre! reprezinta un indemn rostit de catre un soldat roman(valah) „in limba parinteasca” in timpul unei campanii a armatei bizantine impotriva avarilor, in anul 587.

Istoricii si lingvistii socotesc aceste cuvinte drept o prima mentiune a protoromanei (limba romana veche), aceste cuvinte fiind considerate deasemenea certificatul de nastere al limbii romane.

Restaurantul Romanesc “Torna Fratre”reinvie bucataria traditionala a taranului roman din Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania dar si bucatele traditionale de la fratii nostri de peste granite, basarabeni, timoceni, istroromani, meglenoromani si aromani.

Gatind bucate traditionale, aducem un elogiu taranului roman de pretutindeni si cinstim intreg romanismul balcanic prin numele de “Torna Fratre”.

Pe scurt45590

Un fel de cantina, insa mancarea traditionala romaneasca e printre cele mai bune din Bucuresti

Am revenit la Torna Fratre dupa mai bine de trei ani. L-am gasit destul de schimbat fata de cum il stiam, cand ajunsesem la putin timp de la deschidere, cred. Atunci erau toate noi, era si vara, aratau bine. Acum interiorul e cam uzat, imbacsit, miroase a fumat mult. pare sa fie un fel de cantina, multa lume intr-un spatiu destul de mic, agitatie, vorbit tare peste capetele clientilor.

Nici mancarea nu pare sa fie la fel ca aceea de la Torna Fratre de acum trei ani, desi e mai buna decat la aprope toate celelalte restaurante bucurestene cu bucatarie traditionala romaneasca. Acum au si un meniu separat de peste, pe langa cel "generalist", care e foarte lung, si asa. Sunt sigur ca se straduiesc sa gaseasca produse bune, au un chef talentat, fara indoiala, insa in ritmul acesta industrial la care a ajuns acum Torna Fratre nu au cum sa faca mancare mai buna de atat. Noi am luat sarmalute de post, destul de bune, niste carne de porc la garnita, foarte buna, rata prajita, destul de buna, la fel si pilaful si cele doua ciorbe, una de fasole, de post, si cealalta de burta. Cu usturoiul si-au batut joc putin, pentru ca era doar apa chioara.

Portiile sunt destul de mari la Torna Fratre, iar preturile foarte rezonabile, probabil ca de aceea au si atatia clienti. A durat destul de mult pranzul, tot din cauza aglomeratiei, fara indoiala. Serviciul cam expeditiv si impersonal, insa nici nu ar fi avut cum sa fie altfel in agitatia aceea.

Torna Fratre e, deci, unul dintre cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti, si mai ales in termeni de raport calitate a mancarii/ pret. Nu pare sa fie un loc pentru o seara lunga si romantica, e un loc de mancat bine si cu nu multi bani. Probabil ca vara se schimba lucrurile in bine, pentru ca au gradina aceea frumoasa in fata, daca nu vor decide sa o lase parcare tot timpul... (GB - decembrie 2014)

-----------------------------

E drept, m-am dus fara prea multe sperante la al nu-stiu-catelea restaurant "traditional romanesc" deschis in Bucuresti, mai ales cand am vazut ca se prezinta ca "Unicul restaurant autentic romanesc din Bucuresti. Mancaruri traditionale muntenesti, oltenesti, banatene, ardelenesti, bucovinene, moldovenesti si dobrogene. De asemenea, bucate traditionale de la fratii nostrii (sic!) de dincolo de granite, basarabeni, timoceni, istroromani, meglenoromani si aromani." Insa surpriza a fost placuta, din toate punctele de vedere. Mai intai pentru ca am dat peste o casa frumoasa, undeva, pe Tunari, intre alte case vechi. E o casa destul de mica, fara etaj, insa curtea e mare, frumoasa, are pomi si, mai ales, au lasat o parte din ea nefolosita, doar cu gazon si ceva tufisuri prin ea. Meniul nu e lung, sunt mancaruri romanesti si - zic ei, cred ca sunt putini cei care char pot verifica asta - unele de la romanii uitati de lume de prin tarile din jur. Am vazut si cateva feluri de mancare mai rar intalnite in restaurantele din Bucuresti: Tarator, Coltunasi cu manatarci, Chiperci, Galina la tiganie, Cavarma de rata cu mujdei si mamaliga etc. - lucru important in marketing. Mancarea a fost destul de buna; oricum, toata era lucrata bine in bucatarie (poate cu exceptia unor legume puse cam direct din punga), se vedea ca au muncit la ea, ceea ce a contribuit mult la calificativele pe care le-am dat. Desi restaurantul e deschis abia de cateva zile, am vazut destui clienti - e drept, o parte dintre ei erau sigur invitati, adica mancau pe gratis, fiindca am vazut si niste masini de la furnizori pe acolo. Despre ce inseamna Torna Fratre si alte cateva lucruri in plus despre ei am scris si intr-o stire, nu le mai repet. Preturile sunt rezonabile iar serviciul a fost foarte bun, mai ales ca patronul era acolo, servea la masa si explica pe larg, cu insufletire, oricui era interesat sa auda. Sigur, Torna Fratre e un restaurant romanesc serios, despre care sunt sigur ca veti mai auzi, cel mai probabil lucruri bune. Oricum, merita o vizita pana acolo! (GB - iulie 2011)

Meniul Restaurantului Torna Fratre (click to open)

Recenzii & Articole

"Torna, torna, fratre!" - primele cuvinte ale limbii romane   
Cezar Padurariu (Apr 2015)

"Torna, torna, fratre!" - expresia inteleasa gresit care a ajuns sa cuprinda primele cuvinte ale limbii romane. Indemnul ii este atribuit unui soldat al armatei bizantine care l-ar fi rostit "in limba parinteasca" in timpul unei campanii impotriva avarilor, in apropierea muntilor Haemus, in anul 587...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011   
George Butunoiu (Dec 2011)

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, ...
........................................................................................................ citeste tot


S-a deschis unul dintre cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti   
(Jul 2011)

Saptamana trecuta s-a deschis un nou restaurant cu bucatarie traditionala romaneasca in Bucuresti, Torna Fratre, pe strada Tunari 34, nu departe de stadionul Dinamo. Ei se prezinta ca: Unicul restaurant autentic romanesc din Bucuresti. Mancaruri traditionale muntenesti, oltenesti, banatene, ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Torna Fratre

Tunari 34, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Sa nu cumva sa mergeti in acest restaurant !!! Inca din momentul rezervarii telefonice esti luat la rost si tonul pe care ti se vorbeste iti da de inteles ca acolo o sa fi luat la bataie !! Astazi am incercat sa fac o rezervare telefonica si cind am intrebat ce peste au mi s-a raspuns la modul ca ce nu pot citi pe site, ca el n are timp sa imi spuna mie ca ii suna telefoanele si sa l las in pace ca el are treaba si ca sint recalcitranta si n am ce cauta in restaurantu lor. si pac telefonu ! Socant, credeti ma !!!

Reply

Surprizele a u continuat deoarece in jur de ora 17.30 personalul (un domn care probabil este sef sau ceva de genul acesta) ne-a comunicat ca rezervarea facuta este pentru un timp limitat, nu poate dapasi ora 18…
Peste 5 minute un ospatar ne-a intrebat respectuos daca dorim nota.
Bineinteles ca o doream!!!
Nu de alta dar la cate localuri sunt in Bucuresti om gasi un altul care sa vrea sa facem consumatie acolo.
Bomboana pe coliva a fost nota de plata.
Aici iesea in relief o sticla de vin pe care nu o consumasem noi.
Dupa tratative s-au cerut scuzele de rigoare si au acceptat suma corecta.
Din pacate nu am avut marunt sa achit FIX cat meritau.
Chiar nu inteleg de sunt cotati bine.
Localul este mediocru si persoanalul bine ancorat in stilul dambovitean.
Pacat.

Reply

    Cautati mult si bine restaurantul unde faci rezervare pentru pranz, ora 13, si esti lasat sa stai pana la ora 21. Mintiti mai putin, va rog.

    Reply

Localul are potential insa, asa cum ne-am obisnuit pe meleagurile noastre, intervine si elementul surpriza.
La o prima vizita totul a fost ok, lasand impresia unui local orientat catre o clientela fidela, cu un meniu diversificat si mai ales cu personal amabil si atent la detalii.
A doua vizita, in urma unei rezervari, a fost un fiasco total.
Ciorba a fost servita usoor calduta.
Felul doi a fost rezonabil. Dupa aproximativ 90 minute lucrurile au inceput sa se schimbe, personalul facand exces de zel in a strange ce era “in plus” pe masa si in a repeta intrebarea daca “mai dorim ceva…”
Nu au facut efortul sa toarne in pahare daca tot aduceau carafele cu vin.
Dupa multe intrebari “mai doriti altceva?” am solicitat meniul insa ospatarul a spus ca nu e cazul deoarece ne spune el ce au disponibil…
Desertul ( mousse ciocolata cu fructe de padure ) a fost ok insa este cazul sa comanzi 2 portii daca vrei sa simti ceva…

Reply

    Daca vreti servire in pahare, mergeti la Marriot la 200 lei sticla, nu mai veniti la vin la carafa de 14 lei, saracilor.

    Reply

Apropo de agramati. Ai cel putin trei greseli gramaticale in cele patru randuri. Poti reveni cu un comentariu dupa absolvirea clasei a III a.

Reply

Uau! Ce pasionant… Ce telenovela!
Cautam un restaurant in care sa-mi petrec cu cei apropiati ziua de sambata. Auzisem ca la Torna e o mancare preparata cu gust, deci m-am gandit sa intru pe restograf pentru detalii.
Si aici incepe actiunea: ce patron, ce comentarii, cata condescendenta, cata ironie fina, cum ii anihileaza el c-o singura sintagma, deseori agramata, pe cei care comenteaza ceva. Hai ca nu mai vin, mi s-a facut frica. Bineinteles, am o crasma care nu e de succes, sau oricum nu eram de nivelul restaurantului, sau Asociatia Clientilor Multumiti oricum ceruse sa nu calc p-acolo.
Dom’ patron: keep up the good work. Faceti si spuneti lucruri extraordinare.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 + five =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,