Restaurant Iberico (inchis)

Vizualizari 3.910 Vizualizari 
Comentarii 5 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 16 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Orzari 3, BUCURESTI


0735.033.251, 0723.000.008

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt46987

Iberico nu e un restaurant spaniol, cum ar putea crede unii, nici cu vreo alta legatura cu acea parte a lumii in care se mananca foarte bine (acolo se mananca foarte bine - ca sa nu existe dubii), in afara faptului ca patronul a lucrat o buna bucata de vreme in Spania, insa nu in domeniul restaurantelor sau al gastronomiei, ci prin alte parti. Scriu si eu ce mi-au spus cei de acolo. Iberico e deschis prin vara lui 2011, in locul unui alt restaurant, Glorya (sau Gloria - nu sunt sigur), inchis si preluat de catre alt proprietar. E la parterul unui bloc facut de Ceausescu in zona Calarasi, foarte aproape de biserica Delea Noua. Cred ca a fost preluat integral, cu tot cu mobila si cu o buna parte din decoruri, pentru ca nu pare mai nimic nou pe acolo, ba dimpotriva! Localul nu arata rau, dar nici bine. E destul de intunecos, multe culori inchise, destul de mult lemn, obiecte vechi. Daca nu ne-ar fi asezat la o masa cu o fata de masa neschimbata de la clientii de dinainte si patata (si fata de masa, si traversa detasabila - fiecare cu petele ei...), as fi pus o nota mai mare la ambianta.

Meniul de la Iberico e destul de scurt, comparat cu nebunia de la alte restaurante, si are mai mult mancaruri romanesti, insa din acelea de bucatarie urbana, nu traditionala veche, taraneasca. Sunt si unele insertii italienesti si internationale, cu paste si mai multe feluri de peste si fructe de mare. Ii suspectez pe cei de la Iberico ca ar incerca sa se pozitioneze ca restaurant mediteranean, orientat pe fructe de mare si peste, dar nu e cazul! Ce am luat noi a fost destul de banal, si nu prea am motive sa cred ca multe dintre celelalte mancaruri de la Iberico ar fi mai bune decat ce am luat noi. Mai ales ca a fost indicatia chelnerului la intrebarea "Care sunt cele mai bune feluri de mancare de la Iberico?"

Sambata la pranz restaurantul era gol-golut, nici picior de client in afara noastra. Serviciul a fost destul de bun, cu o chelnerita foarte amabila si saritoare, insa a durat 40 de minute pana cand a ajuns primul fel de mancare la noi pe masa. Preturile sunt destul de mari pentru o astfel de mancare, insa nu exagerate. Oricum, ce am mancat noi la Iberico nu prea a meritat banii.

Asadar, Iberico e un restaurant banal, la care nu prea aveti motiv sa mergeti, nici macar daca locuiti in zona. Eu nu cred ca va rezista prea mult in aceasta formula. GB

Localizare Restaurant Iberico (inchis)

Orzari 3, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Previzibil si invebitabil restaurantul Iberico s-a inchis,lumea din zona prefera banalele La Mama si Trattoria Il calcio,Iberico din pacate nu avea nici mancare romaneasca mai buna si nici italiana,pecetluindu-si astfel soarta:)

Reply

Am fost de doua ori la Iberico si chiar imi place atmosfera intima si linistita de acolo.Mancarea e buna,nu am ce reprosa.Am citit articolul vostru si pare un pic tendentios dar asa se intampla cand se intersecteaza interesele site-ului dvs cu patronii diverselor localuri: pe unii ii laudati exagerat(zic eu)pe altii ii criticati cu rautate…ma rog,obiectivitatea este relativa din cate am observat.

Reply

Am fost si eu la Iberico,pot sa spun ca serviciu este intradevar foarte ok…saritori oamenii si cu bun simt. Mancarea buna spre foarte buna(eu am mancat tagliatele cu somon) a fost ok…mai venim.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ seven = 16Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,