Despre Borgo Margherita - Calea Călărași

Adevarata pizza, pizza napoletană, a fost facută începând cu anul 1889 de Raffaele Esposito, cel mai pun pizzaiol al epocii, preparată pentru Regina Margherita, pe atunci in vizită la Napoli. Această pizza, a primit denumirea de pizza Margherita și este caracterizată de cele 3 ingrediente simple care reprezentau culorile Italiei: salsa, mozzarela și busuioc.

Începând cu anul 1975, la vârsta de 15 de ani, Beniamino Illiano, pentru prieteni Benny, decide sa învețe să facă această pizza simplă, dar specială. Sub îndrumarea tatălui său și al spiritului optimist, care îl caracterizeaza, învața într-un timp foarte scurt cum să facă o pizza bună. Prin simplitatea ingredientelor folosite, pasiunea adusă în frământarea aluatului, întinsul pizzei, coacerea acesteia și până la construirea propriului cuptor pe lemne, se ajunge la adevarata pizza napoletană. An după an, Benny se perfecționează și înțelege cu adevărat ce înseamnă “pizza”. Ușor ușor a început să își aducă amprenta personală în ceea ce înseamnă această pizza magică, ce ii lasă pe toți fără cuvinte.

În pizza făcută de Benny nu sunt doar ingredientele normale pe care le vezi, ci mai este un ingredient pe care nimeni nu l-a putut descoperi, deși multi au încercat. Pentru Benny, mai era ceva ce trebuia personalizat; în pizza napoletană sunt două lucruri fundamentale: aluatul de pizza, care era deja personalizat și coacerea în cuptorul cu lemne. Pentru a obține rezultatele dorite Benny a învățat să își construiască singur cuptorul de pizza pentru a atinge standardul înalt de calitate și căldura necesară. Și a reușit cu brio.

Mare parte din viața sa și-a petrecut-o în orașul natal Napoli, încântând clienții cu pizza sa excelentă.

De ce București?

Ce l-a facut pe Benny să se mute de la “casa” pizzei la București? După o vizită ca și turist în capitala Romaniei, a fost fascinat de acest oraș, însă simțea că îi lipsește ceva: pizza napoletană.

Mulți sunt cei care oferă o pizza italiană, dar nimeni nu oferă o pizza napoletană, ca cea facută pentru Regina Margherita. Pizza aceea, coaptă în cuptorul cu lemne, o privești cum crește, o miști, o controlezi de mai multe ori și rămâi cu un suras dulce când vezi cum se transformă într-o operă de artă. Practic, o acompaniezi în tot procesul. Dacă o pui într-un cuptor electric și ai inchis-o înăuntru, este ca și cum ar fi moartă.

Cuptorul din Borgo Margherita, construit de Benny, are ceea ce îi trebuie pentru a-i oferi unei pizza statutul de pizza napoletană. Și cine știe mai bine decat Benny să facă asta?

Secretul pizzei este apa.

Secretul pizzei este faină.

Secretul pizzei este drojdia.

Secretul pizzei sunt rosiile.

Secretul pizzei este busuiocul.

Secretul pizzei este coacerea.

Secretul pizzei este Benny!

Italian, Pizzerie, Terasă

American Express, Visa

Parcare publică

Calea Călăraşilor / Central

Calea Călărași nr.78

L - D 12:00 - 23:00

Rating și review-uri