Poze restaurant FORM

Despre FORM

De la proiectul din 1964 şi până în noiembrie 2014 când am început proiectul pentru FORM, casa de pe Vasile Lascăr 173, a trecut prin schimbări de funcţiune şi remodelări. Chiar de la început , schimbările au fost importante iar construcţia a trebuit să se limiteze la un etaj dintre cele 4 proiecte iniţiale.

A trecut printr-o naţionalizare. Am putea spune că este povestea ei, e povestea multor case burgheze interbelice din centrul Bucureştilor.

Prima etapă - restaurantul şi terasa - onorează spiritul originar al clădirii (din perioada interbelică) şi creează un loc public gândit ca o continuare a spaţiului urban.

Din suprafaţa totală a casei, spaţiul alocat restaurantului fusion nu este foarte mare. Din acest motiv, am căutat să suprapunem imaginea exteriorului în interior prin repetarea materialelor - pardoseala de piatră, vegetaţia, elementele de mobilier metalice.

Culoarea din interiorul spatiului se realizeaza prin lumina si material - tot mobilierul fix este gri, metalic. Pardoseala este acoperita cu piatra cubica pana la accesul din gang si cu structura casei.

Elementele punctuale de mobilier sunt o extensie a intervenţiei noastre: lampa de deasupra barului e făcută din ţevile pentru cabluri electrice şi picioarele meselor sunt realizate din platbandă.

Terasa, restaurantul si gangul sunt gandite ca o continuare a spatiului public. Isi propun sa recupereze spatiul brut al casei vechi prin insertia unei "infrastructuri" adaptate la noua functiune ceruta prin datele de tema.

Am început asemănător unei cercetări arhelogice: în timp ce desfăceam intervenţiile ultimilor ocupanţi ai casei, descopeream generozitatea spaţiului proiectat în 1964.

Dacia / Ultracentral

Vasile Lascăr 173

Fusion, Cafenea, Bar

www.form.ro

Visa

Parcare publică

12:00 - 00:00

Rating și review-uri