Despre Godot Cafe Teatru

Godot Cafe-Teatru - Concept original

Atmosferă interbelică, o scenă, un pian. Oameni aşezaţi la mese, aşteptând... un spectacol, o cântare, expoziţii, întâlniri, discuţii.

Unul dintre puţinele spaţii din oraş dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezintă în fiecare seară pe scena sa artişti tineri: se joacă piese de teatru contemporan, au loc concerte, spectacole de improvizație, proiecţii de film, expoziţii de fotografie sau lansări de carte.

Iniţiativa manifest a Godot Cafe-teatru, îşi doreşte să promoveze spectacolele independente, contemporane şi puternic ancorate în realitatea de zi cu zi. Miza pe care o stabilim este aceea de a pune în scenă spectacole pe toată perioada anului pentru a dezvolta un fenomen organic de cunoaştere atât a tinerilor actori, cât şi de subliniere a necesităţii existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România.

Pe scena din Blănari 14 au urcat de-a lungul timpului peste 200 de actori, muzicieni şi artişti plastici. Pe lângă acestea, au avut loc deseori spectacole pentru copii, workshopuri de actorie şi improvizaţie sau festivaluri ale şcolilor de teatru. Printre producţiile cele mai îndrăgite ale teatrului se află spectacole precum: „Bullets over Lipscani”, “Carpathian Garden”, “Marea iubire a lui Sebastian”, “Freak Show”, “Masculin-Feminin”, “Ce ne spuneam când nu ne vorbim”. De asemenea, spaţiul produce în mod frecvent premiere ale diferiţilor artişti. Printre cele mai noi premiere se numară" Gigel" de Alexandru Popa, "Era OK si la 60" cu Răzvan Vasilescu, "Creditul" de Jordi Galceran şi "Sâmbătă: Averse" de Tudor Coman şi Matei Lucaci-Grunberg . În timpul săptămânii, teatrul găzduieşte circa 16 spectacole, de la 1 la 3 pe zi.

Astfel, Godot Cafe-teatru, a fost gazda unui număr impresionant de artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, nume consacrate precum Vlad Ivanov, Dorina Chiriac, Marius Manole, Rodica Mandache, Şerban Pavlu, Dan Bordeianu, Cristi Iacob, Lia Bugnar, Florin Piersic Jr, Vlad Zamfirescu, Dana Rogoz sau Maia Morgenstern; au concertat nume importante ca Zdob şi Zdub, Otros Aires, A.G. Weinberger, Amaro Del, Shukar Collective, Şuie Paparude,The Amsterdams, Nightlosers - Hanno Hoefer, Ada Milea, Luiza Zan, Dan Byron, Irina Sârbu şi Marius Mihalache, Teodora Enache.

Timp de cinci ani, regizori şi actori din toată ţara au ales să monteze pe scena Godot Café-teatru, spaţiul fiind mult mai ofertant din punct de vedere al libertăţii de producţie. Teatrul accepta şi încurajeaza textele contemporane, încercarile, viziunile regizorale îndrăzneţe şi conceptele tinerilor artişti. Astfel Godot Cafe-teatru, oferă ocazia absolvenţilor sau chiar studenţilor de teatru, de a juca şi a-şi monta propriile producţii. În acest fel, a apărut Godot SubScena. Creat de tineri, pentru tineri, spaţiul a devenit prima sala studio a unui teatru independent din Bucureşti.

Mastercard, Visa

Parcare publică

Centrul Istoric / Ultracentral

Blănari 14

L - D 12:00 - 24:00

Rating și review-uri