Despre MAIZE farm to table

MAIZE arată ca o creație LEGO, făcută de oameni mari, care, lucrând la un proiect unitar, au găsit strategii în trepte. Au deconstruit, cercetat și reconstruit, inspirați de NATURA, pe care de prea multă vreme nu o mai vedem. Cei care au creat conceptul Maize și-au întors privirea și interesul către sunete, gusturi, mirosuri și culori create de generozitatea pământului. Iar pământul le-a răspuns. De aici a început totul…

REGULA SPECTACOLULUI

Locul, după cum puteți vedea, este ca un laborator-uzină, unde cercetătorii nu se opresc din descoperiri. Ele au loc însă la vedere, sub ochiul clientului, care, vrând-nevrând, va face parte din colectivul de constructori ai actului de creație. Așa cum la teatru spectatorii, prin reacțiile lor, participă la desfășurarea spectacolului, la MAIZE, prin transparență și interactivitate, oexperiență unică se naște din întâlnirea, în spațiu deschis, a făuritorilor de gastronomie cu cei care o consumă.

DIVIZIA BUCĂTARILOR

"Nu am dorit să gândim în primul rând din perspectivă financiară acest restaurant. Pentru noi, esențial a fost ca cei care au venit în echipă să fie inovatori, clar-văzători, să simtă nevoia de a crea, de a deschide drumuri noi în domeniu. Echipa Maize are o energie specială, care se simte de la prima vedere, dacă privim atent. Povestea fiecărui membru al „diviziei bucătarilor” ne spune despre ei toți că fac parte din aceeași poveste. Viteza cu care s-a coagulat „comunitatea Maize” este de neimaginat, ceea ce ne face să credem că piața românească e pregătită să primească și să repete experiențe de acest tip. Pare că s-a născut deja, în această zonă selectă a Bucureștiului, o dimensiune nouă a meseriei de bucătar, care se așează, sigură pe ea, în jilțul artelor de esențe tari."

TREI ARII ȘI CU UNA PATRU

Priviți ce înseamnă bucătăria transparentă ! Vă puteți ridica de la masă, ca să mergeți spre acest atelier deschis, unde, în fața dvs., se expune vedeta restaurantului Maize – incinta de gătit pe scripeți, cu foc de lemne, care lucrează cu tehnici ancestrale de pregătire termică. Ne întoarcem cu milenii în urmă la bucuria de a privi focul sau de a-i smulge puterile ? Da și nu. De ce să nu recreăm legendele Olimpului, în timp ce modernitatea ne oferă câștigurile ei ?

Trei zone „topografice” împart restaurantul în principii diferite : Friendsʹ bar (Kitchen bar), unde pot veni patru cupluri sau opt prieteni, care mănâncă meniul restaurantului, în timp ce, chiar și aici, dialogul cu bucătarul se naște, conform atmosferei dimprejur. La mijloc este masa Chefului – Chefʹs table – , acolo unde este și grătarul. Aici sunt doar șase locuri, care desemnează, împreună cu scaunele și tacâmurile de altă clasă, zona elegantă a restaurantului. Meniul este diferit și se poate accede la această experiență doar cu rezervări din vreme făcute.Denumirea acestei părți destinată în egală măsură Chefului și clienților, a fost numită astfel, cu referire precisă la Alex Petricean, Head Cheful restaurantului Maize, un tânăr cu o personalitate, o inteligență artistică și o experiență dobândită în lumea largă, cu totul neobișnuite. „Chefʹs table” este titlul unui serial, în care artiști bucătari parcurg povești senzaționale, așa cum, de bună seamă, o are și Alex la Maize. Acesta este locul unde vor avea loc degustările și convorbirile cu Chef Alex, care va propune, va găti și va explica lucruri nemaivăzute, ca în legende sau în basme, spunem noi, mai în joacă, mai în serios. Și iată-ne întorși spre cea de-a treia zonă, numită Laid back, unde se află o canapea încăpătoare, dar și mese cu demi-fotolii. De deasupra, niște candelabre cu lumină discretă, ne induc starea de relaxare, cu atât mai mult cu cât, în fața ochilor, barul de băuturi invită și el la calmul, delicatețea, grația șampaniei și a altor alcooluri. Terasa de lângă acest spațiu se deschide spre o splendidă parte a străzii Paris, „micul Paris”… Restul meselor din restaurant au menirea să lege între ele cele trei zone despre care v-am povestit. Toată lumea poate interacționa cu toată lumea, dacă asta se dorește. Bucătarii răspund la orice întrebare cu cel mai deschis spirit și chiar cu plăcerea interesului care li se arată.

O veste bună ! La primăvară se deschide curtea Maize, cu o bucătărie de vară și un bar de șampanie. Ea va fi aranjată conform unui proiect deja existent, de aceea știm că vom trăi bucuria noastră comună și în acel al patrulea spațiu, diferit de celelalte.

European, Fine dining, Modern cuisine, Românesc

maize.ro

Mastercard, Visa

Parcare publică

Dorobanţi / Nord

Str. Paris nr.61A

L - D 17:00 - 22:00

Rating și review-uri