Despre Meze Taverna

De-a lungul vremii au existat numeroase cercetări cu privire la istoria și originile conceptului "meze". "De unde provine?" sau "Cine a fost inițiatorul?" sunt doar câteva din întrebările care aveau nevoie de un răspuns. Dovezile descoperite ne conduc până în Antichitate, la începuturile istoriei consemnate, la simpozioanele lui Socrate și discursurile lui Platon.

Azi, "mezés" (μεζές) sunt considerate ca făcând parte dintr-o ramură specială a bucătăriei grecești. Cuvântul în sine derivă din persanul “maza”, însemnând gust. Principalul scop al fiecărui meze este să complementeze, să trezească și să accentueze simțurile. Menirea sa este aceea de a vă purta într-o adevarată aventură gastronomică împreună cu prieteni, zâmbete și povești.

Meze înseamnă bucuria de a împărți, înseamnă viață adevarată și bucurie… Așa că, vă recomandăm să începeți cu gusturile ușoare, urmate de cele picante si pentru a final sa le alegeți pe cele mai echilibrate. Nu uitați să încercați și Ouzo, băutura specifică Greciei. Vă dorim o călătorie placută în Grecia culinară!

Grecesc, Mediteranean

Mastercard, Visa

Parcare publică

Centrul Istoric / Ultracentral

Nicolae Tonitza 6

L: 11:00 - 24:00
M - D 10:00 - 02:00

Rating și review-uri