Restaurante bune in Ploiesti

16 martie 2014 | Noutati

Simply the best; Trattoria ”Simply” din Ploiesti

Trattoria Simply - Ploiesti In urma cu cativa ani, Ploiestiul lui Nichita, urbea preferata a lui Nenea Iancu, era un oras fara librarii. Libraria „Nichita Stanescu” a fost ultima care s-a inchis in anii postdecembristi – dar cu terase si carciumi la tot pasul. Acum, lucrurile s-au schimbat. Librariile au reaparut, odata cu explozia de mall-uri si magazine de firma – iar gusturile in materie de gastronomie ale ploiestenilor s-au mai rafinat.

Asa se face ca numeri pe degete restaurantele mai elegante din oras, cu preturi corecte si cu mesele mai mereu ocupate. Unul dintre localurile deschise de curand in centrul istoric al Ploiestiului este Trattoria „Simply”. Localul este amplasat in spatele Postei Centrale, in vecinatatea fostului Liceu „Sfintii Petru si Pavel” (acum Colegiul National Mihai Viteazul), vizavi de Muzeul de Arta, gazduit de cladirea donata statului roman de Ion Ionescu Quintus, unul dintre fostii primari ai urbei.

Fara a avea pretentia unui restaurant de lux, localul amenajat cu gust, cu personal zambitor si amabil, aduce in Ploiesti un pic din atmosfera joviala si exuberanta a Italiei. Din meniul destul de variat nu lipsesc sortimentele de pizza- vreo 50 la numar- facute la cuptor cu lemne, pastele de tot felul, fructele de mare, branzeturile si, specialitatea bucatarului – puiul caciattore.

Pe majoritatea le-am incercat si nu am regretat nicio clipa ca am luat pranzul sau cina in acest restaurant, insa ultima oara am savurat o portie de tortellini al forno. Pur si… simplu, gustoasa! Nu ma mir de ce la orele pranzului, localul este destinatia preferata a tinerilor care ies de la cursuri- pozitia centrala a trattoriei este un avantaj – iar seara este preferat de familiile cu copii, care au inceput, si la Ploiesti, sa prinda gustul iesirilor in oras. In plus, aici se poate servi si micul dejun, restaurantul fiind singurul din oras care ofera acest serviciu.

Adresa: Trattoria „Simply”, Str. Ct. Grigorescu, nr.16 (in spatele Postei Mari)