Restaurante in zona Piata Victoriei (lista si harta)

28 aprilie 2015 | Locuri cool

Piata Victoriei e un fel de epicentru al firmelor din Bucuresti. Aici isi fac drum aproape zilnic diversi corporatisti, tineri antreprenori, manageri si boemi. Tot aici este punctul central de schimb si al celor care vin dinspre capetele orasului si isi gasesc noul mijloc de transport spre casa. De aceea, e evident de ce Piata Victoriei marcheaza pe teritoriul ei mai multe restaurnte. Pe acestea vi le-am pregatit si voua intr-o lista si o harta mai jos. Daca lucrati in zona sau daca aveti drum pe aici si va loveste foamea, iata unde va puteti opri pentru o gustare, un meniu de pranz sau, de ce nu, o cina in drum spre casa.

Iata, asadar, restaurante din Piata Victoriei si din apropiere.

 

Zona Lascar Catargiu

 

Trattoria Buongiorno 

Buongiorno din marele lant de restaurante e clar destinat persoanelor care lucreaza in firme mari si care nu mai au timp de nimic. Au si oferte de mic-dejun(10 – 15 lei) ) pe langa cele de pranz unde o supa + fel principal SAU fel principal + desert = 18 lei; toate 3 = 21 lei. Fara aceste oferte, noua mancarea de la Buongiorno ni se pare cam scumpa pentru ce ofera.

La Rambla 

Restaurantul spaniol La Rambla e diferit de majoritarea restaurantelor din aceasta zona. Cu niste preparate din bucataria traditionala spaniola, La Rambla gasesti o mancare muncita, facuta cu harnicie. A, si prepondernt feluri cu multa carne. Si la restaurantul La Rambla gasiti utilul meniu al zilei – antreu + fel principal = 23 de lei.

High life 

Noi nu am fost neaparat extaziati de acest High Life din apropiere de Lascar Catargiu. Desi e asezat intr-o vila monument, acest bistro nu ne-a impresionat neaparat, dar e bine sa stiti si de existenta lui. Cine stie, poate s-au mai schimbat lucrurile de la ultima noastra vizita. Bonus, si la ei gasiti acest faimos meniu de pranz pe care il puteti si comanda (18 – 23 lei).

Nan Jing

Nan Jing e un restaurant chinezesc foarte bun, un local care nu ne-a dezamagit nici cand l-am testat prima oara, nici cand am revenit sa vedem daca lucrurile au ramas la fel. Noi nu am gasit meniu la pranz la ei in oferta, dar stim sigur ca veti manca bine aici cu sau fara vreun meniu special.

 

Grivitei – Buzesti

 

Thalia 

Thalia nu e neaparat genul de restaurant pe care il recomandam noi, dar in cazul unui pranz rapid, si Thalia poate fi o solutie decenta. Au un meniu stufos, preturi mici si preparate variate. Casa in care gasiti restaurantul e mare si frumoasa si destul de spatioasa. Asadar, cam toate ingredientele pentru un restaurant potrivit pentru masa de pranz.

Taverna Racilor

Pe Buzesti e un soi de fast-food cu un aspect al locurilor aparent neingrijite din strainatate. In acest spatiu neconventional oamenii pot manca raci si alte fructe de mare. Taverna Racilor pe noi nu ne-a impresionat neaparat si ni s-a parut si cam scump, dar daca va loveste pofta de niste raci, scoici, midii sau o supa de raci, e bine de stiut unde le gasiti in zona.

 

Pe Titulescu 

 

Be Nat 

Mai mult snack bar cu mancare sanatoasa, Be Nat e o varianta buna daca sunteti in cautare de salate, supe, sandvisuri si alte gustari rapide. Au si meniuri cu supa/ ciorba plus un fel principal cu preturi intre 15 si 23 de lei. E fix la parterul America House, langa alte locuri cu mancare rapida.

Gram Bistro

Gram Bistro e un loc cu un design interesant, o varianta mai altfel pentru a iesi la pranz sau, de ce nu, la un pahar si o gustare dupa birou. Au si meniu de pranz compus din o supa + un fel principal la 24 de lei.

 

Inspre Mihalache 

 

Clubul Taranului Roman

Un loc al boemiei, Clubul Taranului Roman are un restaurant cu mancare ieftina si o calitate decenta. La Clubul Taranului gasiti si meniu de pranz in 2 variante: una de dulce si una vegetariana, oricare alegere avand 2 preparate la 18 lei. Ne e neaparat alegerea noastra principala cand vine vorba de restaurante, dar pentru un pranz rapid cu ciorba si fel principal merge si la boemia taranilor.

Osteria Gioia 

Osteria Gioia e mai mult decat un restaurant de pranz. Aici merita sa va programati o vizita si la cina. Mancarea este foarte buna, o selectie dintr-o bucatarie italiana clasica fina. Preturile sunt cam mari daca alegeti sa mergeti aici la pranz, dar sunt complet justificate pentru calitatea oferita.

Beirut

Ca o alternativa la meniurile clasice pe care le gasiti in zona, puteti alege un restaurant libanez cu mancare foarte buna. Beirut e un restaurant aproape de bulevardul Ion Mihalache cu preparate libaneze foarte bune. Ciorbe, humus, falafel, placinte  si multe alte produse pot fi o alegere buna pentru pranz si nu numai.

 

Voi unde iesiti la masa in zona Piata Victoriei?

Cateva imagini de la restaurantele din aceasta lista: