Restaurante medievale pentru fanii Game of Thrones

5 mai 2016 | Locuri cool

Game of Thrones este serialul care a creat isterie in ultimii ani, serialul care ne-a dat personaje pe care le-am detestat cu toata fiinta noastra si personaje de care nu am fi vrut sa ne despartim asa devreme. Game of Thrones, insa, nu mai e doar un serial, e un intreg univers, iar noul sezon functioneaza fix ca un reminder in acest sens.

Iar pentru fanii super inraiti, ne-am gandit sa le aratam care sunt acele cateva restaurante din Europa care recreeaza atmosfera din serialul fantasy. Grote, subsoluri inspaimantatoare, vechi castele, pe continentul european sunt cateva restaurante care par desprinse din Game of Thrones. Cine ar vrea sa le viziteze?

Taverna Brabant din Praga 

Taverna s-a nisat pe lucruri inspaimantatoare si mancare multa. Decorul restaurantului implica multe capete de mort, un design care pare inspirat din House of Black and White  din Braavos in care ajunge Arya intr-un final; pardon, A Girl Has No Name. Specificul culinar? Cehesc, desigur, cu multe friptane, gulas, dar si ceva pentru vegetarieni. Restaurantul organizeaza si spectacole pentru distractia turistilor: lupte cu spada, joc de foc si muzica medievala. Suficient de apropiat atmosferei din Game of Thrones?

got brabant 2

got brabant 3

got brabant 4

got brabant praga

sursa foto

 

Sextantio (Albergo Difusso), Italia

Sextantio e un hotel-restaurant situat intr-un sat uitat de lume din muntii Abruzzo. Ca multe alte asemenea sate medievale din Italia, si acest Santo Stefano di Sessanio a fost abandonat de locuitorii sai, acest lucru contribuind, culmea, la conservarea frumusetilor naturale si ale vestigiilor de aici. Pe un astfel de cadru s-a construit hotelul Sextantio (Albergo Difusso), un loc in care simplitatea altor vremuri e readusa la loc de cinste. In acelasi tipar intra si mancarea pregatita cu ingrediente crescute local, multe dintre acestea fiind plante care cresc in zona de mii de ani.

got sextantio

got sextantio 3

got sextantio 4

got sextantio 2

sursa foto

 

Gordon’s Wine Bar (Londra)

Atunci cand nimeni nu omoara pe nimeni in Game of Thrones, sigur cineva bea vin cu cineva sau de unul singur. Cupele pline sunt laitmotiv in GoT, mai ales ales in familia Lannister. De aceea, Gordon’s Wine Bar din Londra se incadreaza de minune in aceasta poveste. Un subsol discret iluminat, o cladire veche de la 1680, un loc istoric in care a locuit si autorul Rudyard Kipling (Cartea Junglei), toate acestea sunt ingredientele perfecte ca cel mai vechi wine bar din Londra sa fie un loc in care sa puteti resimti din plin atmosfera din Game of Thrones.

got gordon 2

got gordon 3

got gordon 4

got gordon

sursa foto

 

Drac Restaurant (Castell d’Emporda), Spania

Un restaurant intr-un vechi castel care are ca imagine un dragon? E clar unul rupt din Game of Thrones. Chiar daca Drac Restaurant din Spania are un design cu tuse moderne, el duce mai departe povestea castelului D’Emporda, constructie atestata inca din 1301 si reabilitata in 1999. Un meniu de top, fine dining si un decor medieval, toate aceste elemente sub patronajul dragonului din logo, transforma Drac intr-o destinatie demna de vizitat pentru toti fanii Game of Thrones care se vor simti ca oaspetii lui Daenerys la Mereen.

got drac 3
got drac 5

got drac

got drac 2

sursa foto 

Excalibur (Bucuresti) 

Avem si noi un restaurant medieval in Bucuresti, unul care aduce aminte de un mare ospat din Game of Thrones, nu zicem care, nu de alta, dar niciunul nu a avut un final tocmai fericit. Excalibur este genul de taverna medievala in care sa petreceti ca personajele instarite din Game of Thrones. Daca vreti, imaginati-va ca e si Tyrion langa voi si va spune povesti amuzante in timp ce bea si experienta o sa fie si mai placuta.

got excalibur 2 got excalibur 3 got excalibur 4 got excalibur

sursa foto

 

Ia spuneti, fani Game of Thrones, voua in ce loc dintre cele de mai sus v-ar placea sa ajungeti?

sursa info