Restaurante potrivite pentru petrecerea de Crăciun a firmei

8 noiembrie 2022 | Locuri cool

Se apropie sezonul petrecerilor de Crăciun și nu există o modalitate mai bună de a consolida spiritul de echipă decât o seară cu preparate delicioase și râsete până la urechi alături de colegii tăi. Un restaurant special, care să nu ofere doar un meniu aparte, dar și să învăluie întregul eveniment într-o experiență complexă și memorabilă, este cadrul perfect pentru petrecerea de Crăciun a firmei. Scenariul ideal pentru a încheia anul, răsplătind loialitatea și eficiența echipei.

fotografie  de grup cu 4 femei si un barbat, care tin in mana accesorii foto, la petrecerea de Crăciun a firmei

Petrecerea de Crăciun a firmei este prilejul perfect de a ieși din mediul de lucru formal și de a te conecta la un nivel mai personal cu colegii, de a socializa, de a vă relaxa și distra împreună. 

Cum să alegi localul, când de el depind atât de multe lucruri importante pentru business-ul de care te ocupi și oamenii ce-i sunt alături? În acest articol, dăm startul căutării cu o selecție de restaurante din București potrivite pentru petrecerea de Crăciun a firmei. Le-am ales pe sprânceană și sperăm să aducă voie bună și noroc tuturor.

3 criterii de selecție a restaurantelor pentru petrecerea corporate de Crăciun

Restaurantele pe care le recomandăm pentru petrecerea corporate de Crăciun corespund unor criterii simple, dar relevante pentru bunul mers al evenimentului. Ca oamenii să intre în atmosferă și ca pozele oficiale să pună în valoare succesul evenimentului, ia în calcul câteva aspecte.

 

Decorul tematic

Ptrecerea de Crăciun a firmei ar trebui să aibă loc într-un decor spectaculos. De sărbătoare, bineînțeles, dar care să includă pe ici pe colo și indicii ale identității de brand – precum un banner, un slogan sau măcar culorile companiei. Acestea nu ar trebui să eclipseze globurile, luminițele, bradul sau pe Moș Crăciun, ci să se integreze natural, marcând faptul că acesta nu este orice fel de eveniment, ci unul dedicat echipei ca vector al succesului firmei.

Iar atunci când porneșți discuțiile cu un restaurant în vederea organizării party-ului festiv, asigură-te că vor avea un decor tematic și că acesta poate fi completat de mici materiale de brand în aria asignată echipei voastre.

 

Capacitatea restaurantului

Înghesuiala poate fi un inconvenient major atunci când alegi un restaurant mai mic de dragul economiei. Dacă îți asumi organizarea unei petreceri corporate de Crăciun, oferă-le oaspeților tăi toate condițiile să se simtă bine.

Închiriază un restaurant suficient de spațios pentru toți invitații. Sau estimează corect dacă spațiul alocat echipei este suficient pentru ca aceasta să-și desfășoare activitățile planificate fără neplăceri, fie că e vorba de o simplă cină, de dans, de jocuri de echipă sau chiar de scurte prezentări.

 

O locație accesibilă 

Fie că decizi ca petrecerea să aibă loc la un restaurant din orașul companiei sau la munte, asigură-te că angajații vor ajunge cu ușurință acolo. Pentru un restaurant din aceeași localitate, lucrurile sunt simple. Însă un drum până la munte ar trebui să includă și un mijloc de transport oferit de angajator. Pentru mai mult confort, verifică disponibilitatea unui autocar în concordanță cu data aleasă pentru party.

Restaurante din București potrivite pentru petrecerea de Crăciun a firmei

RESTAURANTE LA ÎNĂLȚIME

NOR – Sky Casual Restaurant 

intrarea de la Restaurant Nor, unul din locurile potrivite pentru petrecerea de Crăciun a firmei

NOR – Sky Casual Restaurant este unul dintre cele mai apreciate restaurante din București, un punct de referință pentru că este cel mai înalt loc unde poți lua masa. NOR se află la etajul 36 al clădirii Sky Tower din Floreasca (la 136 m înălțime) și oferă o priveliște fantastică asupra orașului! Este un restaurant elegant, spațios și aerisit, amenajat cu mult bun gust, perfect pentru a savura o masă gustoasă și a socializa într-un cadru relaxat, călduros.
Meniul este cu specific internațional, inspirat din cele mai faimoase bucătării ale lumii, ținând însă cont de preferințele autohtone. Mâncarea este foarte bună și fiecare preparat are ceva deosebit, care surprinde și provoacă imaginația – de la platingul original, până la combinații inedite și îndrăznețe de gust.
Revenind la partea de evenimente, NOR are o capacitate de 220 de persoane. La ei se poate organiza orice tip de eveniment – de la cele de business (de exemplu lansări de produse sau evenimente dedicate partenerilor), la petrecerea de Crăciun a firmei, zile de naștere etc. Pot veni cu oferte pentru evenimente speciale (care includ meniuri cu platouri mixte, open bar și spațiul foarte generos) plus asistență la planificarea set-up-ului conform nevoilor pe care le ai și pe parcursul derulării evenimentului (într-un mod prietenos, dar profesionist). Totul va fi bine  pus la punct, susiguranță!

Amethyst Sky Bar

Amethyst Sky Bar, restaurant la încălțime, cu mese de 4 persoane si geamuri mari prin care se vede panorama,potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Rămânem tot în zona restaurantelor la înălțime și ajungem de această dată la Amethyst Sky Bar. Situat pe acoperișul hotelului Union Plaza, restaurantul este foarte spațios, elegant, bine amenajat, cu mâncare bună și mai ales o listă de vinuri, cocktailuri și bere artizanală impresionantă. Contemporan, uber-chic și într-o clasă proprie, Amethyst Sky Bar oferă o experiență senzorială totală, de la ambianță și priveliște, la mese și muzică. Și de aici ai una din cele mai frumoase priveliști asupra Bulevardului Unirii – vezi tot Bulevardul Unirii, până la Palatul Parlamentului, iar personalul este extrem de atent și profesionist.

Barul este amenajat modern și oferă cocktailuri selecte și diverse băuturi, iar în meniu găsești preparate de tip fusion, precum și mâncăruri românești tradiționale.

Amethyst Sky Bar are capacitatea de a organiza tot felul de evenimente private – de la nunți și botezuri, la petreceri și zile de aniversare, sau petrecerea de Crăciun a firmei. Oferta poate fi personalizată în funcție de cerințele clientului, iar pachetul include spațiul (inclusiv terasa), întâmpinarea oaspeților cu vin spumant, decorarea meselor cu lumânări, două locuri de parcare în fața hotelului, ba chiar și prețuri preferențiale pentru cazare (dacă e nevoie). Pornind de aici însă, coordonatorul de evenimente poate veni cu tot felul de soluții așa încât totul să fie exact cum îți dorești.

Aria TNB

Restaurant Aria TNB, cu mese si scaune colorate, potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Aflat chiar pe acoperișul Teatrului Național, la kilometrul 0 de la Universitate, Aria TNB este un alt restaurant foarte frumos care de asemenea oferă o priveliște fantastică asupra Capitalei. Însă panorama este dublată de designul spectaculos al spațiului, de mobilierul elegant, de plantele luxuriante care dau un farmec aparte și de atmosfera specială.

Aria TNB are la interior un salon semicircular, de 600 m², dar și o terasă mai mult decât generoasă, de 1200 m². Ei pot găzdui între 100 și 600 de persoane, așa încât este, cu siguranță, locul ideal unde să organizezi un eveniment fie el privat sau corporate.

Conceptul cheie este unul dominat de eleganță. ARIA este o oază de liniște în inima Bucureștiului, un loc impresionant prin designul interior, dar și prin poziționare. Eleganța spațiului este dublată de cea a preparatelor și a modului în care sunt prezentate, care îi poate mulțumi chiar și pe cei mai exigenți invitați.

Aria TNB este un loc în care se organizează frecvent tot felul de evenimente – de la lansări de produse, la petreceri sau festivități elegante. Deci au experiență și te ajută cu tot ce ai nevoie pentru petrecerea de Crăciun a firmei – de la organizare, suport tehnic, muzică și momente artistice sau entertainment. 

18 Lounge

oameni la mese seara la restaurant 18 lounge, iar in prim plan un aranjament cu flori

Situat la ultimul etaj (al 18-lea) din clădirea City Gate South Tower din Piața Presei Libere, 18 Lounge este un alt restaurant minunat, care oferă un melanj unic între gastronomie bună, muzică de calitate, design excelent și o panoramă uimitoare asupra parcului Herăstrău și bulevardului Kiseleff. Are o arhitectură a spațiul foarte interesantă, cu un perete format din geamuri neîntrerupte – toată lumea o să vrea o poză acolo, garantat! În plus, locația e spațioasă (are 180 de locuri la interior și 60 pe terasă).

Meniul este variat, inspirat din cele mai importante bucătării din lume, iar accentul se pune întotdeauna pe calitatea ingredientelor proaspete. Barul lung de 15 metri este primul indiciu că băuturile sunt un alt punct forte al restaurantului. Meniul include rețete celebre servite din pahare clasice, dar și propuneri originale cu parfum de povestit mai departe.

18 Lounge era un spațiu preferat pentru petreceri de tot soiul și pot adapta oferta în funcție de evenimentul pe care ți-l dorești. Cu siguranță e un loc numa’ bun pentru petrecerea de Crăciun a firmei!

Fork The Restaurant

prim plan cu o masa si scaune iar in fundal sala de mese de la restaurant Fork Ana Tower, potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

O petrecere de Crăciun din partea firmei trebuie să fie întotdeauna la înălțime! Așa că un restaurant situat la etajul 25 în Ana Tower va fi întotdeauna o idee bună. De aceea, includem cu încredere Fork în lista noastră, cu atât mai mult cu cât meniul servit acolo, fine dining în adevărata putere a expresiei, este imaginativ și deosebit, potrivit pentru o ocazie festivă și un răsfăț memorabil. Un restaurant gourmet spațios, elegant 

Dacă priveliștea restaurantului este un criteriu de luat în seamă, atunci cu siguranță Fork trebuie inclus pe lista scurtă.

CINĂ ÎNTR-UN CADRU INEDIT

DESCHIS Gastrobar

sala de la Deschis Gastrobar, cu mese de 4 persoane si interior amenajat in stil industrail, resturant potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Situat pe acoperișul fostei fabrici Industria Bumbacului, DESCHIS Gastrobar este unul din locurile boeme ale Bucureștiului. Toată vara aici se adună o comunitate frumoasă de oameni creativi, care vor să se simtă pe terasa spațioasă ca într-o vacanță pe malul mării. Iarna, spațiul interior este deschis pentru cei care vor să le treacă pragul – poți merge cu laptop-ul la ei în sufragerie, la lucru, sau după-amiaza să mănânci ceva bun, ori seara cu gașca la un drink.

La interior, locul este amenajat cu „gândul la natură și la separări, la împreună, limite, lumină, apropiere, liniște, bucurie, deschis”. Un gastrobar ca un living room, cu zone de luat masa și spații de lounge. Un open space de 400 mp, cu o capacitate de 90 de persoane, cu spațiu berechet, cu multe plante, culoare și intimitate. Cu un meniu cu mâncare urbană și băuturi atent alese. Iar la toate astea se adaugă o echipă tânără, cu super vibe. Un loc pentru evenimente private de tot felul, dar și conferințe și workshop-uri. Cu alte cuvinte, locul perfect pentru a găzdui petrecerea de Crăciun a firmei.

Sensio Living

restaurantul Sensio Living fotografiat ziua, cu multa lumina naturala, scaune colorate la mese si un perete verde inchis,  potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Sensio Living este un cocktail & social bar versatil din nordul Bucureștiului, pe Calea Floreasca 212. Are vedere spre lac, ferestre mari prin care lumina inundă spațiul în timpul zilei și cea mai bună cafea care să îți energizeze întâlnirile. După-amiaza atmosfera este perfectă pentru after-work chill-out, iar seara poți merge la un pahar de vin sau un cocktail delicios (au și live DJ).

Poți rezerva întreaga locație pentru un eveniment privat (aniversare, majorat, evenimente de familie sau business și, bineînțeles, petrecerea de Crăciun a firmei), pentru care colaborează cu cele mai bune firme de catering și cei mai în vogă entertaineri. Sensio Living este o alternativă creativă și relaxată pentru orice party privat, meeting, workshop sau evenimente corporate, un spațiu ideal de socializare pentru grupuri mici și medii (având 60 de locuri/seating sau 90 de persoane pentru evenimente tip cocktail).

Living-ul este un… living room în adevăratul sens al cuvântului, oferind un spațiu convivial, pentru grupuri mici care doresc să aibă căldura și siguranța unei case, dar totodată să beneficieze de servicii profesioniste și sigure pentru bar, catering și enterteinment. Așadar, o locația ideală și modulabilă pentru petrecerea de Cărciun a firmei. În plus, în fiecare an decorează frumos spațiul pentru a intra în atmosfera de sărbătoare.

Biutiful Downtown

incapere mare de la Biutiful daiwntown, cu mese si canapele din piele, multe plante decorative si pe pereti decoratiuni luminoase, potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Biutiful Downtown se află în zona Timpuri Noi, ușor accesibilă din orice parte a Bucureștiului și chiar aproape de o stație de metrou. Dar accesibilitatea nu este singurul motiv pentru care ți-o recomandăm, ci mai ales decorul spectaculos, un mix reușit de vintage și glam, cu sigla restaurantului drept apogeu vizual.

Preparatele fusion acoperă cu succes mai multe tipuri de gusturi și se pretează atât unor petreceri ce vor să includă dish-uri elegante, cât și pentru evenimente ce vor să prioritizeze comfort food.

Kong

sala d emese de la restaurant Kong, cu mobilier modern, in culorile verde, alb si auriu, cu plante decoratove pe tavan si beculete aprinse, restaurant potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

În materie de design interior, Kong „a rupt norma”, cum s-ar zice. Unul dintre cele mai recente localuri bucureștene, situat în zona elitistă de nord, Kong este suficient de încăpător pentru a găzdui angajații unei firme mari, dar și suficient de atractiv vizual pentru a le oferi o experiență unică.

Cu un meniu predominant asiatic, această alegere poate fi biletul sigur pentru a-ți transpune oaspeții direct într-un teambuilding.

Mace

sala de evenimente de la restaurant Mace by Joseph Hadad, in culori calde si atmosfera intima, cu mese din lemn si scaune tapitate, albastre, restaurant potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Un alt mod de a-ți răsplăti echipa cu o experiență monumentală este de a-i duce într-un loc elegant și de bun gust, dar cu profil arăbesc, unde muzica și ritmurile specifice pot duce orice petrece la următorul nivel. Mace by Joseph Hadad este un local rafinat, cu preparate gătite excepțional, păstrând un gust familiar, fără extravaganțe, creat de cele mai potrivite combinații de condimente. Iar cu puțin noroc, echipa îl va cunoaște și pe chef Joseph Hadad.

La Mace se organizează și evenimente private – fie că e vorba de zile de naștere, evenimente corporate sau recepții. Zona dedicată poate acomoda până la 40 de persoane și oferă un cadru modern, de inspirație marocană, definit de culori calde care creează o atmosferă intimă. Îți stau la dispoziție pentru a crea un meniu personalizat, care să se încadreze în bugetul tău, dar și să ofere tuturor o experiență culinară deosebită. Dacă sunteți un grup mai restrâns, poate fi varianta ideală pentru petrecerea de Crăciun a firmei.

Voilà

incapere inalta, cu 2 sali de mese despartite de un cadru de usa, pereti galbui, si mese din lemn, la restaurant Voila, potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Voilà păstrează rafinamentul meniului prezent la restaurantele de mai sus, dar aduce o notă boemă, idilică pe de-a-ntregul. Iar asta ajută la creionarea unei atmosfere prietenoase, în cazul în care ștaiful unora dintre restaurantele amintite mai sus poate intimida uneori. În plus, chef Radu Dumitrescu este și prezentatorul unor emisiuni grozave la Paprika TV, așa că aerul „de acasă” se va instala cât ai spune „Crăciun”.

Îți sună bine? Să vezi atunci și meniul plin de comori gastronomice!

ATMOSFERĂ TRADIȚIONALĂ

Caru’ cu Bere

intrarea de la Caru cu Bere, cu o bolta mare prin care se face intrarea, decorat de Crăciun, potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Caru’ cu Bere este unul dintre puținele locuri ale Bucureștiului unde parcă nu s-a schimbat nimic, iar arhitectura amintește celor care-i calcă pragul de ce Bucureștiul a fost considerat odată Micul Paris. Clădirea care găzduiește restaurantul este declarată Monument de Istorie și Arhitectură, nu degeaba fiind considerată o emblemă a orașului.

Este unul dintre cele mai cunoscute restaurante pentru mâncarea tradițională românească, mereu plin de oaspeți – localnici și turiști. Și de ce nu ar fi, când mâncarea e bună și meniul bogat, restaurantul în sine arată ca desprins dintr-o filă de istorie (istorie veche de peste 130 de ani), iar atmosfera e mereu plină de veselie și voie bună – mai ales dacă prinzi și un spectacol de dans 😊 Tocmai de asta a și fost mereu unul din cele mai căutate localuri pentru petrecerile de final de an. Locuri sunt destule, pentru toți (dar dacă vrei să prinzi o masă tot ar trebui să vorbești cu ei din timp). Restaurantul are aproximativ 350 locuri, iar crama, „Muzeul berii”, aproximativ 150 locuri. 

Și dacă ei nu se pricep să organizare o masă mai festivă ca la carte, atunci cine? Vorba aia, doar fac asta încă de pe vremea în care printre oaspeții de seamă ai berăriei se numărau mușterii precum Caragiale sau Coșbuc. Așa că e restaurantul potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei!

Taverna Sârbului

un semineu mare, alb, in fata caruia este intinsa o masa mare, la Taverna Sarbului din Bucuresti, potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Taverna Sârbului este un restaurant cu specific sârbesc în care te vei simți imediat ca într-un restaurant de la munte, de la noi. Spațiul generos, mobilierul de lemn, acoperișul din lemn, sau șemineul care dă locului un farmec aparte – toate se potrivesc de minune pentru o seară de iarnă petrecută în compania prietenilor sau a colegilor de birou! În meniu vei găsi tot felul de preparate sârbești, dar nici mâncarea românească nu se lasă mai prejos și vine cu tot ce are ea mai bun și mai tradițional! Gustări, ciorbe, specialități, dar și pește sau preparate la grătar… ai foarte multe opțiuni și îți va fi greu să te decizi pe care să-l încerci!

Au și meniuri speciale pentru ocazii deosebite și opțiunea de open bar.

CINĂ FINE DINING

L’Atelier Relais & Chateaux

incapere de la restaurantul L Atelier Relais & Chateaux, decorata elegant, semicirculara, cu ferestre mari, mese imbracate in alb si scaune capitonate, restaurant potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

Alege L’Atelier Relais & Chateaux dacă ești în căutare de o cină fine dining în adevăratul sens al cuvântului. Chef Bogdan Alexandrescu este unul dintre cei mai talentați bucătari români și cu siguranță vă va surprinde cu propunerile sale de preparate. Mai ales că au pus la punct pregătirile pentru astfel de mese private.

L’Atelier este un restaurant încântător, cu un concept gastronomic neonostalgic și propune un fine dining bazat pe simplitate și desăvârșit prin contemporaneitate. Chef Dexter afirmă curentul întoarcerii la natură și al respectului față de moștenirea culinară și față de specificul local. În viziunea sa, gusturile care ne-au definit copilăria redevin actuale, trăind o nouă poveste prin tehnicile și expresivitatea gastronomiei moderne.

Restaurant Diplomat

Salonul restaurantului Diplomat, cu mese elegante aranjate si un semineu mare in fundal, restaurant potrivit pentru petrecerea de Crăciun a firmei

O atmosferă foarte elegantă vei regăsi și la Restaurant Diplomat, unul dintre localurile selecte ale Bucureștiului, și unul cu o istorie bogată. La propriu. Pentru că în 1922, colonelul St.E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman pun fundațiile Country Club Băneasa, din care aveau să facă parte mari personalități ale epocii, într-o vilă centrală construită de arh. Ion Mincu. Ulterior, clubul va găzdui restaurantul Diplomat.

Aproape 100 de ani mai târziu, păstrează atmosfera locului, într-o notă mai modernă, dar la fel de elegantă! În meniu vei regăsi rețete de tradiție din întreagă lume, reinterpretate într-o manieră contemporană, dar și multe vinuri de excepție!

Stresul de a planifica petrecerea perfectă de Crăciun este mai mult decât suficient pentru a pune pe oricine într-o stare de spirit precară. Cu atât de multe de planificat, dorești să te asiguri că invitații tăi se simt confortabil și sunt fericiți pe parcursul întregii seri. Din fericire, cu lista noastră de restaurante potrivite pentru petrecerea de Crăciun a firmei, vei avea un start bun în a imagina și a implementa cea mai memorabilă petrecere de sărbători a sezonului. Restul depinde de tine și de preferințele echipei: specificul culinar, un loc mai fistichiu sau mai discret, gustări și băuturi sau meniu cu feluri complete. Cerul e limita!