Restaurante si alte localuri amendate de ANPC – care sunt acestea si de ce au fost sanctionate

30 Mai 2016 | Noutati

Saptamana trecuta va povesteam despre cele 4 restaurante asiatice care au primit o vizita de la ANPC si care au fost sanctionate, ba chiar inchise temporar desi ele in continuare functionau; dilema persista. Acum, tot de pe site-ul ANPC am aflat ca in urma unei actiuni de verificare, mai multe restaurante din Bucuresti au fost amendate din cauza neregulilor gasite la fata locului. Mai exact, urmatoarele restaurante au fost cu probleme:

bucatarie restaurant– Cofetaria Frantuzeasca
– Restaurant Beirut
– Restaurant Zaitoone
– Restaurant Divan
– Restaurant Picolo Mondo
– Restaurant VacaMUUU
– Restaurant Yoshi
– Restaurant Arabesc Sis Kebab
– Four Seasons
– La Oriental
– Tarbush restaurant
– Sultan
– Restaurant Marele Zid
– Restaurant Templul Soarelui
– Memos
– Karamna
– El Bacha
– L’Incontro
– Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc
– Tripoli- restaurant cu specific libanez
– Restaurant No Name
– Restaurant Coin Vert
– Zen Sushi
– Restaurant CHONG Quing
– Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc
– Dristor Doner Fast Food
– Restaurant Chinese Garden

Poza sugestiva pentru o bucatarie de restaurant curata si organizata.

Principalele abateri constatate:

– utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;
– aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
– utilizarea de semipreparate supuse operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
– spatii frigorifice care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
– semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
– lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
– depozitarea in aceeasi camera frigorifica de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
– materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
– nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
– depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
– graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
– lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 sanctiuni contraventionale in valoare de 147.000 lei si 2 avertismente. Au fost dispuse masuri de oprirea temporara a prestarii serviciilor pentru 3 dintre operatorii economici controlati, pana la remedierea deficientelor.

Au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne si produse din carne in valoare de 8.306 lei si 63 bucati de lipii in valoare de 122 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 38 kg de carne si produse din carne in valoare de 1.145 lei si a prestarilor de servicii.

Deficientele mentionate si care au fost consemnate in procesele verbale de constatare a contraventiei intocmite au fost transmise si catre DSVSA Bucuresti.

* restaurantele in cauza sunt rugate sa ne contacteze si sa ne spuna si versiunea lor in urma acestor controale. Le asteptam parerile si povestile pe [email protected]

Voi ati sunat vreodata la ANPC, ati semnalat nereguli gasite la vreun restaurant?