Restaurantele preferate ale lui Andie

11 august 2015 | Interviuri

Andie, bloggerita vegetariana pe care am luat-o la cateva intrebari in interviul de aici, ne povesteste si care sunt restaurantele ei preferate din Bucuresti. Preferintele lui Andie le gasiti mai jos iar daca vreti retete de preparate vegetariene simple si gustoase, va poftim la adresa andie.ro.

Restaurantele preferate ale lui Andie:

1. Simbio – pentru ca ador atmosfera (casa veche, gradina, chelneri relaxati si gata oricand sa iti satisfaca toate poftele fara sa strambe din nas sau sa iti spuna din start ca e imposibil – cat de mult conteaza asta!) si mancarea: faimosul French toast, sandvisul vegan, burgerul de quinoa, smoothie-ul anti-aging, creme brulee-ul – sa continui?

simbio

2. London Street Bistro – o ador pe Rachel (patroana si bucatarul sef) si gusturile ei absolut impecabile, se potrivesc ceva de nedescris cu ale mele. Pentru Rachel, fiindca vine dintr-o tara in care vegetarianismul nu e un fenomen rar si extrem, e foarte natural sa includa mancare vegetariana in absolut orice meniu pe care il face. Tot ce iese din mana ei e excelent si o admir nespus pentru ca e unul din putinii patroni care au politica de social entreprise foarte bine implementata.

london street
3. Four Seasons – pentru ca bucataria libaneza e una din preferatele mele iar a lor e „ca la mama lor acasa.” Eu cred ca e cel mai bun restaurant libanez de fine dining din Bucuresti, iar decorul e ales piesa cu piesa chiar de patroni, intr-o combinatie care m-a vrajit.

Restaurant libanez Four Seasons - Piata Dorobantilor Bucuresti
4. Trattoria Il Calcio – fac cum fac si ma tot reintorc la risotto-ul lor cu funghi porcini sau la pastele lor patru branze. Atat de mult imi plac felurile astea doua incat rareori mai incerc altceva. Cea de la Ateneu e preferata mea pentru gradina minunata in care iti poti petrece serile.

il calcio
5. Satya – restaurant vegetarian full option, care din nou m-a vrajit cu decorul – gradina aia umbrita de iedera e ceva… – si cu ciupercile shimeji cu orez basmati sau tofu ginger steak plus doua din cele mai bune bauturi din oras: hidromelul si kombucha.

satya
6. Divan – pentru ca falafel! Doamne cat imi place falafelul lor, pe care de obicei il iau si-l mananc pe strada, ca haplea 🙂

divan

7. Naserul de la Domenii – aduce mai degraba aminte de o bomba de cartier, insa tot undergroundul stie ca acolo gasesti cea mai buna mancare arabeasca low cost. Cate zile n-am frecat musamaua de pe mesele lor rontaind muraturile alea de vis pe care le servesc inainte de orice masa!

Restaurant arabesc Naser 2 - Bucuresti
8. Beautyfood – Doamne cum gatesc oamenii aia! Cred ca prospetimea ingredientelor e unul din motivele pentru care mancarea lor mi se pare atat de buna. Ador combinatiile lor de salate, trebuie incercate neaparat.

beauty food
9. Energiea – mancare me-se-ri-a-sa, optiuni vegetariene, inghetata dementiala, ingrediente de foarte buna calitate, aproape de Centrul Vechi, dar nu chiar.

energiea
10. Beca’s Kitchen – ce mancare buna iese din mainile ei! Se simte ca e naturala, muncita si in acelasi timp rafinata. Iar locul iti da asa o senzatie placuta, de … acasa.

beca