Rulotele cu mancare la control

5 mai 2015 | Noutati

rulote mancareRulotele cu mancare castiga din ce in ce mai mult teren pe piata marilor jucatori la capitolul servire mancare. Desigur, acesta e cazul in SUA in frunte cu New York-ul, acolo e si raiul acestor food trucks. La noi lucrurile se misca timid, dar suntem convinsi ca in curand vom vedea si mai multe rulote cu mancare in Bucuresti.

De aceea, nu ne mira ca in New York se discuta despre aplicarea unei legi care sa controleze rulotele cu mancare. Propunerea legislativa vine din partea a doi democrati. Acestia au propus instituirea unei comisii cu 9 membri care sa marcheze aceste spatii neconventionale dupa regulile Departamentului de Sanatate. Astfel, rulotele cu mancare vor avea o litera care va semnifica un anumit nivel de salubritate si care va semnala care sunt rulotele controlate.

Marcarea rulotelor cu mancare are la baza dorinta de a semnala care sunt acele locuri verificate de unde oamenii isi pot cumpara mancare fara sa riste riscul unei toxiinfectii alimentare. Propunerea e sustinuta si de The Street Vendor Project, asociatia vanzatorilor ambulanti de mancare. Acest sistem de notare ar duce si la scaderea miscarilor de pe piata neagra a acestei categorii.

Aceasta miscare ne bucura, atesta cumva importanta rulotelor cu mancare. Momentan in New York, dar ideea se poate extinde si catre alte orase in care rulotele cu mancare au devenit deja o alternativa la clasicul restaurant.

 

Odata cu aflarea acestei vesti, ne-am gandit sa numaram rulotele cu mancare si din Bucuresti. Noi am gasit:

1. Burger Van

burger van

Fara locatie fixa, rulota cu burgeri se muta acolo unde gaseste loc. Destinatia e comunicata pe pagina de Facebook. Burger Van merge si la diverse evenimente (festivaluri, galerii, cocnerte) si se posteaza acolo unde e nevoie de ea. Cum ii spune si numele, in aceasta rulota gasiti diverse tipuri de burgeri.

sursa foto

2. Sunday Bagel

bagel van rulota mancare bucuresti

In zona muncitoreasca Pipera e o rulota cu adresa fixa in care gasiti bageli preparati dupa o reteta inspirata din New York. Covrigul de inspiratie evreiasca este apoi accesorizat cu crema de branza, somon, prosciutto si alte ingrediente fresh.

sursa foto

3. Creperie D’amour

creperie d amour rulota mancare

Aceasta rulota chic era axata pe clatite fermecate. Asa construisera proprietarele povestea din jurul acestor clatite gatite si la o adresa fixa, dar si intr-o rulota cu un design ingrijit. Nu stim daca aceasta rulota se mai plimba pe strazile Bucurestiului, asteptam si noi confirmarea.

sursa foto

4. Caruta cu carnati din Centrul Vechi

caruta cu carnati rulota mancare

In Centrul Vechi si-au gasit loc cateva restaurante mobile. Nu sunt chiar rulote, asa ca le vom spune carute. Asa cum e cazul carutei unde se servesc carnati. Caruta e pe strada Lipscani si aici gasiti 6 tipuri de carnati, dar si varianta unor garnituri to go. Nu stim daca apartine de aceiasi patroni, dar mai exista o caruta cu carnati si pe bulevardul Unirii, pe langa faimoasele pagode colorate.

sursa foto

5. Rulota cu iaurt inghetat

sanoberry rulota mancare

Tot in Centrul Vechi, aproape de BNR, e si o rulota unde se vinde iaurt inghetat, acel frozen yogurt la care puteti adauga diverse topping-uri. Fulgi de ciocolata, siropuri, fructe sau bomboane, toate acestea se gasesc in rulota Sanoberry.

sursa foto

6. Container 

container rulota mancare

Mai mult container decat rulota (cum just ii spune numele), acest restaurant stradal se apropie de conceptul american de food truck. Doar ca nu poate pleca daca vrea. Dar macar Container serveste mancare gatita, pe langa sandvisuri, covrigi si alte lucruri care se gasesc si la alte gherete.

7. Fishland fish&chips Rompescaria

fish and chips rulota mancare

O rulota cu fish&chips ca in Olanda si UK s-a plimbat pe strazile Bucurestioului o vreme. A fost la festivaluri, la expozitii, dar nu ii stim localizarea actuala. Acum, rulota Fishland Rompescaria e la Lujerului vizavi de Cora.

8. Mr. Langos

rulota mancare mr langos

Mr. Langos nu stim daca e o rulota sau un stand mobil, cert e aici gasiti langosi dulci si sarati, dupa traditia ardeleneasca. Standul lor e decorat cu foarte mult bun gust, ca o mica sufragerie plasata in mijlocul orasului. Speram sa anunte in curand pe unde ii vom putea gasi, ultima oara erau undeva langa parcul IOR.

Doar primele 2 rulote din aceasta lista se apropie de conceptul de food truck, acel concept promovat si in filmul Chef si practicat deja in marile orase ale lumii. Voi ce credeti: v-ar bucura sa existe mai multe rulote cu mancare in Bucuresti?

Daca inca nu stiti raspunsul la intrebarea de mai sus, aruncati o privire la acest festival din Olanda si spuneti-ne daca v-ati hotarat: