Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.413 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   926 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.476 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.964 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   697 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   809 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   741 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.723 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.724 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   702 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.371 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.488 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   675 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   895 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.118 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.367 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.711 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   918 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.087 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.882 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.036 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.027 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Sarpele Roz joaca cinstit



George Butunoiu  (Nov 2011)
25.223 Vizualizarivizualizari
12 Comentariicomentarii
24 placut 
4 displacut 

 

Sarpele Roz e cel mai nou restaurant de top bucurestean, cu aspiratii indreptatite, de data aceasta, la un loc in partea cea mai de sus a clasamentului restaurantelor cu bucatarie romaneasca, atat traditionala, cat si urbana.

Sarpele Roz a luat locul restaurantului Istria, care restaurant Istria a luat locul unui club, care club a luat locul unui restaurant libanez (sau chinezesc, sau or fi fost si unul si altul acolo), care restaurant libanez a luat locul destul-de-faimosului-pe-vremea-lui-Ceausescu restaurant Marul de Aur – asta daca nu au mai fost si altele intre timp acolo.

Dar sa o luam invers… Marul de Aur era unul dintre cele mai cunoscute si mai bune restaurante din Bucuresti, pe vremea comunistilor. Localul e foarte mare, si se pare ca a fost construit special pentru asa ceva, in Piata Victoriei. Intre timp au fost ridicate marile blocuri din zona, care au acoperit Marul de Aur aproape in intregime. Si acesta e unul dintre motivele pentru care multi bucuresteni nici nu mai stiu ca acolo era/ este un mare restaurant, desi trec zi de zi la cativa pasi de el.

Marul de Aur are cateva sali mari, amenajate in mod special si dschise numai pentru evenimente de proportii: nunti, cumetrii si alte asemenea, probabil ca in categoria de high-end. Cred ca acestea au fost tot timpul rezervate acestui scop, iar in cladirea din stanga, cea cu terasa, au fost facute “experimentele” despre care tocmai am scris.

La restaurantul libanez si la cel chinezesc (daca a existat) nu am fost, eu am (re)ajuns la Marul de Aur in urma cu mai multi ani, cand era un club acolo. Mi s-a parut destul de banal, din toate punctele de vedere. Apoi am fost la Istria, restaurantul italienesc pe care aceiasi proprietari de acum l-au deschis in ianuarie 2011 cu mult tam-tam, ca sa-l inchida, apoi, dupa mai putin de un an, in septembrie. Istria se pozitiona ca restaurant de top cu meniu centrat pe peste si pe fructe de mare – destul de bune, de altfel, de cate ori am mers eu acolo. De ce nu a rezistat, nu stiu.

In octombrie a aparut surpriza cu Sarpele Roz. Acesta se prezinta ca un restaurant traditional romanesc, autopozitionat “de top” si cu un mare accent (si speranta) pe evenimente cu muzica veche romaneasca, lautareasca si altele de gen. De altfel, de aici putem face o legatura directa cu numele restaurantului: cele doua staruri ale Sarpelui Roz, Nelu Ploiesteanu si Marius Mihalache, au cantat inainte – cu multa faima, se pare – la un local care se numea Sarpele Rosu. Un adevarat brand acest “sarpe rosu”, din cate mi s-a spus. Cei de la Istria au incercat sa preia numele, adica “Sarpele Rosu”, mai ales ca localul acela pare sa fi fost inchis. Insa s-au lovit de o marca protejata si prea scumpa pentru a fi cumparata, asa ca au gasit solutia cu Sarpele Roz. Nu stiu de ce nu au lasat, pur si simplu, numele “Marul de Aur”, care chiar este un adevarat brand, mult mai puternic decat “Sarpele Rosu” sau decat multe nume de alte restaurante, de ieri sau de azi. Au pastrat si “Marul de Aur”, totusi, intr-un fel de co-branding cu “Sarpele Roz”, unde Marul de Aur e brandul pentru nunti si alte evenimente cu veselie, in salile despre care am vorbit, iar Sarpele Roz e restaurantul de zi de zi.

Sarpele Roz e bine amenajat, cu dare de mana, mai ales ca salile sunt mari. A ramas o parte din decorul butaforic de la Istria, cu coloanele si cu alte motive antice, ar fi fost mult prea scump sa le schimbe si pe acelea. Asa ca peste si printre ele au pus tot felul de decoruri adecvate specificului, au colorat tot ce au putut in rosu, iar rezultatul e destul de multumitor. Doar niste cartitori ireductibili ar fi nemultumiti cu ambianta de la Sarpele Roz.

E multa regie la Sarpele Roz, si cred ca uneori depaseste limita pana la care e productiva si neinvaziva. Meniurile, de pilda, sunt facute sub forma unor ziare vechi, cu un fel de bucati de articole intercalate printre listele cu mancaruri cu denumiri si descrieri bombastice, care nu cred ca sunt “gustate” chiar de catre toata lumea.

Insa asta e putin important, pentru ca mancarea de la Sarpele Roz e chiar buna, mai ales daca o comparam cu cea de la puzderia de “restaurante traditionale romanesti” care au umplut burtile bucurestenilor cu carnati si mici oribili de la supermarket. Mancarurile sunt romanesti, dupa cum am spus, atat dintre cele traditionale, taranesti, cat si din cele care intrau in categoria “gastronomiei fine” bucurestene de dinainte si de dupa ultimul razboi.

Noi am luat intai cate o ciorba de vacuta, care a fost asa si asa. Apoi o salata berlineza si una boeuf (cred ca a la russe, mai degraba, pentru ca nu imi aduc aminte sa fi avut si carne), cu o maioneza suspect de alba; destul de bune, totusi. Apoi am cerut faimoasa “gustare calda”, si am avut o surpriza sa vedem ca e nu numai comestibila, ci chiar ca unele lucruri erau de-a dreptul gustoase acolo! Ficateii au fost rezonabili, mamaliga la fel, iar carnatii au fost foarte buni. Adica exact acolo unde ne asteptam cel mai putin… Si muraturile au fost foarte bune, de asemenea, ca si painea de casa. Am mai luat o tochitura cu “carne de porc de la garnita”, destul de buna si aceea, desi tot nu se poate compara cu cea “adevarata”. Legumele de la supermarket au fost banale – ca sa nu spun mai mult – asa dupa cum se poate usor deduce si din poza, doar uitandu-te la ele.

Preturile sunt rezonabile la Sarpele Roz, serviciul la fel, asa ca acest restaurant pare sa aiba cam tot ce ii trebuie pentru a fi considerat unul dintre foarte putinele restaurante bucurestene “cu bucatarie traditionala romaneasca” serioasa, care face lucrurile cun trebuie si nu incearca sa triseze cu semipreparatele de la supermarket. Ei ii doresc din toata inima sa aiba succes, poate ca ii obliga si pe “ceilalti” sa joace mai cinstit…

PS: un cititor a trimis urmatoarea informatie, pentru care ii multumim: “Locatia ce a adapostit “Marul de aur” (si toate celelalte dupa el), a fost resedinta principesei Elisabeta, fiica regelui Ferdinand si a reginei Maria. Pana sa devina carciuma, aici a fost Casa Ziaristilor.”


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am petrecut o seara la Sarpele Roz cu un grup de prieteni si inteleg unele comentarii postate aici. Nu este ieftin! 12 persoane am platit 1500Ron, tips inclus. E drept ca am stat de la 8 pm la 3:30 am si s-a baut la greu. Mancarea buna, dar nu ca la David sau Isoletta. In plus e bucatarie romaneasca si nu sunt mare fan. Serviciul este ok dar nu de exceptie, probabil si datorita si faptului ca era super full. Toate acestea au trecut pe Llocul 2 in comparatie cu spectacolul si atmosfera care au fost incredibile. Daca nu vezi nu poti intelege. A fost cea mai reusita petrecere la care am participat la un restaurant.

Reply

Am petrecut o seara la Sarpele Roz cu un grup de prieteni si inteleg unele comentarii postate aici. Nu este ieftin! 12 persoane am platit 1500Ron, tips inclus. E drept ca am stat de la 8 pm la 3:30 am si s-a baut la greu. Mancarea buna, dar nu ca la David sau Isoletta. In plus e bucatarie romaneasca si nu sunt mare fan. Serviciul este ok dar nu de exceptie, probabil si datorita si faptului ca era super full. Toate acestea au trecut pe locul 2 in comparatie cu spectacolul si atmosfera. A fost cea mai reusita

Reply

uitati-va la “Cel mai iubit dintre pamanteni” si vedeti cum sta treaba cu Sarpele Rosu

Reply

:) palatul este construit de arh. G.M Cantacuziono pentru Principesa Elana in anii 20. G.M a mai construit printre altele Palatul Kretzulescu (Editura Humanitas, azi) si a restaurat Palatul Mogosoaia

Reply

Pentru Elena?
Nici la Aquarium nu dai 750 pe un pranz poate 75 lei si asa imi pare foarte mult dar cinestie o bere un cafea un vin….eu mananc de 20 lei in cam de 3 ori pe saptamana ce naiba ? Si beau si o bere care e 6 lei si apa plata 1 leu la pahar!

Reply

    daca e cum scrie doamna elena, e dezastru… pornisem sa ma documentez asupra acestui loc, vazind maiestria din unele poze, pe net, care rivalizau cu ce stiam mai bun din decoratiunile asiatice… dar daca nu dreseaza personalul sa stie ce sa faca, e pacat de arta celor de la cutit… nu stiu de ce dar mi-a ramas un gust amar in gura, asa de mi se strepezesc dintii…

    Reply

Am fost foarte dezamăgită de acest restaurant. Am ales să iau prânzul acolo, pentru că are o aşezare minunată şi terasa are potenţial. Nu erau mulţi clienţi, cu toate acestea aşteptarea a durat mai bine de o oră, iar când am întrebat de ce întârzie comanda mi s-a spus că se face greu orezul. Comandasem orez basmati. Explicaţia mi s-a părut hilară şi m-a agasat atitudinea chelnerului deranjat că îi cer socoteală. Mâncarea a fost fără gust, puţină şi scumpă. Dacă ar fi fost gustoasă, nu cred că mai postam aici, dar orezul a fost îngrozitor. În final, nota s-a ridicat la 750 lei pentru un prânz modest. La plecare, n-am auzit niciun cuvânt de “la revedere”, sau “vă mai aşteptăm” – politeţuri normale pentru un restaurant cu pretenţii. Muzica a fost lăutărească şi ţigănească, minunată de altfel pentru seară, dar nu pentru un prânz obligatoriu prelungit.

Reply

Un loc deosebit din cate am auzit..si pe langa, in weekend, au meniu indian, bucatareasa indiana si program cu muzica indiana.

Reply

@mirea iulian – de ce te-as crede pe tine si nu pe cel care a scris zeci de articole pe acest site ?!

Reply

Cred ca I-a muscat rau de tot pe competitori Sarpele asta dupa cat venin pun in comentarii slugile. Restaurantul exceleaza la capitolul atmosfera datorita muzicii de exceptie si al decorului fabulous. Intro-o singura seara I-am ascultat pe Nelu Ploiesteanu, Marius Mihalache, Irina Sarbu, Catanga si altii. In plus e un loc cu adevarat boem.

Reply

oare sa-l cred pe unul care scrie in loc de tinuta , tzinuta, practicanti , practicantzi ??

Reply

e clar si evident ca cine scrie aceste articole nu are chiar nici o treaba cu restaurantele. despre sarpele roz nu am ce sa comentez decat ca e……….intr-un cuvant ”praf” din toate punctele de vedere, ambiantza: ca la tzigani in palat preturi: mancarea ca mancarea las-o mai jos ca-i ardem la bautura servicii: ospatarii, care ospatarii? aveau si ospatarii? dupa fetze tzinuta si idemanare erau acolo decat picoli si practicantzi. asa ca iese in evidentza din nou ca omul asta care a scris articolul vorbeste de ceva cu care nu are nici cea mai mica legatura!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five − 5 =