Afumatoarea de copii din Parcul Tineretului

19 aprilie 2015 | Noutati

Undergraduate la Scoala de Fumat Angoli din Oraselul Copiilor
Undergraduate la Scoala de Fumat Angoli din Oraselul Copiilor

Trattoria Angoli e un restaurant mare din Oraselul Copiilor, in Parcul Tineretului. E o constructie mare din beton si multa sticla, cu etaj, pare destul de noua, moderna. Are si un cuptor de facut pizza in cladire, la intrare. E foarte luminos, tperetii sunt de sticla pe mai multe laturi. Lume foarte multa, daca nu ai vedea mesele ai spune ca esti intr-o gara cu un du-te-vino continuu. Clienti de toate felurile, cate doi, catre patru, cate multi, tineri, familii cu copii, copii cu bunici, liceeni, pensionari, indragostiti, un local popular. Muzica data foarte tare, televizoare pe canalele de sport, evident. Toata lumea fumeaza la Trattoria Angoli si risti sa nu-ti mai vezi copilul de atata fum, daca se indeparteaza prea tare. Stateam si ma uitam la oamenii aceia, nu numai ca isi aduceau copiii la afumatoare, ca pe carnati, ci ei insisi le suflau fumul in nas, iar unii dintre ei abia reuseau sa ajunga cu nasul peste tablia mesei. Am vazut si un carucior, insa nu sunt sigur ca era ceva viu acolo, ca nu am vazut vreo miscare cat am stat noi.

Meniul e imens la Trattoria Angoli, cam de-a valma, cu mancaruri italienesti, romanesti, pizza si tot felul de alte lucruri. Si au si tot felul de combinatii de meniuri ca sa acopere toate cerintele si portofelele, de la meniuri ale zilei simple la meniuri studentesti ieftine, meniuri pentru copii, pentru cununii, pentru botezuri si pentru nunti. Sigur, nu te astepti sa gasesti cine stie ce mancare intr-o astfel de cantina, desi denumirile in meniu sunt inzorzonate, si asa a si fost. Feluri care trebuiau sa fie calde au ajuns complet reci, combinatii alcatuite la repezeala, produse de serie. Prezentarea foarte pretioasa, pe platouri mari si cu eticheta ca la restaurantele de lux, ba unele au venit chiar pe niste oglinzi.

Bucataria e lenta la Trattoria Angoli, si era si asta de asteptat sa fie asa, cu atatia fumatori de servit, insa chelnerii, in numar destul de mare, au fost neasteptat de rapizi si de eficienti, dezinvolti, siguri pe ei, cu replica. Sigur, cei care merg in parc si ajung sa manance acolo nu se grabesc la fel de mult ca fumatorii din centru, asa ca se poate spune ca au un serviciu bun.

Preturile nu sunt mici la Trattoria Angoli, asa cum te-ai astepta intr-un local popular, insa au formule pentru toate buzunarele, dupa cum am spus, asa ca poti sa-ti astamperi foamea cu putini bani, la nevoie. Si as spune ca e chiar de preferat sa te uiti la mancarurile simple si ieftine, cu care nu prea ai surprize, decat sa poftesti la mancarurile cu nume sofisticate, bombastice si cu preturi pe masura lungimii numelui, care s-ar putea sa semene cu altceva decat cu ceea ce credeti.

Trattoria Angoli e un restaurant popular in Oraselul Copiilor, in care parinti indolenti ii aduc pe cei mici ca sa se obisnuiasca de timpuri cu fumul si cu obiceiurile bucurestene, fie ele gastronomice, sociale, culturale si care or mai fi. Scoala vietii…

Absolventa a Scolii de Fumat Angoli din Oraselul Copiilor
Graduate la Scoala de Fumat Angoli din Oraselul Copiilor

(pozele lui JDInUnderland si a lui amorkoe de pe www.deviantart.com)