Autoritățile au decis: se închid restaurantele și barurile

17 martie 2020 | Locuri cool

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară că se închid restaurantele și barurile.

se închid restaurantele

Autoritățile au luat decizia de a închide restaurantele și barurile, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat că:

  • se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locațiilor
  • este permisă, în schimb, comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în locație (precum cele drive-in, room-service sau livrare la client).

De asemenea, se suspendă toate activitățile culturale, religioase, artistice, sportive, realizate în spații închise. Este interzisă și organizarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise. Iar organizatorii evenimentelor ce presupun participarea a maximum 100 de persoane sunt obligați să asigure distanța de minimum un metru între participanți.

Rămâi la curent cu evoluția evenimentelor. Urmărește ghidul Restograf pentru restaurante, cu informații și resurse utile pentru restaurante în contextul coronavirusului.