The Eatery le face interlopilor terapie prin arta

4 iunie 2011 | Noutati

The Eatery, cea mai celebra cafenea din zona Dorobantilor, pe strada Beller, expune lucrari ale pictorului Bogdan Mihai Radu in incinta cafenelei, intr-un fel de galerie cu vanzare. Despre Bogdan Mihai Radu citim pe site-ul acestuia, www.bogdanmihairadu.com, ca: „Bogdan Mihai Radu s-a nascut in sezonul irisilor, la 2 martie 1979, la Sibiu, iar copilaria si-a petrecut-o alaturi de familie, la Talmaciu. Cateva personaje ce furau din muzee sau colectii private picturi foarte valoroase, pe care le inlocuiau cu reproduceri bine executate fara ca proprietarii sa-si dea seama este subiectul unui film care, la o varsta destul de frageda, i-a deschis lui Bogdan drumul catre lumea panzei. … … Intr-un vadit contrast cu aptitudinile sale artistice, urmeaza Liceul CFR, indrumat de familie. Colegiul Friedrich Muller ale carui cursuri le frecventeaza, ca pedagog de recuperare, il reapropie oarecum de zona artistica, specializandu- se in arterapie. Este momentul in care incepe sa lucreze, ca voluntar, in diferite centre destinate copiilor cu dizabilitati. Contaminat de naturaletea si dezinvoltura copiilor si incantat de ameliorarea vizibila a starii lor de sanatate, sub efectul miraculos al culorilor, il incurajeaza sa se indrepte spre o cariera artistica.” Preturile lucrarilor expuse la The Eatery sunt, in general, intre 500 si 1,500 Euro.

The Eatery e cea mai distinctiva din sirul cafenelelor de pe Beller, adesea citate in mass-media, la emisiunile mondene sau la jurnalele de stiri. Clientela pare sa fie destul de clar segregata intre cele cateva locatii. Astfel, interlopii si prostituatele de lux au o preferinta irezistibila spre The Eatery, oamenii de business aveau una clara catre acum inchisa BT Cafe, liceenii si mai-tinerii-cu-nu-prea-multi-bani spre Turabo Cafe, iar intelectualii si fetele singure si in necautare de sex platit stau mai cuminti si neostentativ pe partea cealalta a strazii, la Chocolat.

Vom urmari rezultatele tratamentului incercat de catre Bogdan Mihai Radu pe clientela de la The Eatery si vom incerca sa aflam pe cati a reusit sa-i faca sa se indrepte catre o cariera artistica, asa cum si-a propus. Va vom tine la curent!

Nota: pozele lucrarilor sunt preluate de pe site-ul pictorulu Bogdan Mihai Radu (www.bogdanmihairadu.com), ultima din galerie fiind facuta in cafenea, cu acordul personalului localului.