Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.593 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.105 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.687 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.133 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   773 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   961 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   818 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.860 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   983 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.958 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   768 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.613 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.582 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.039 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   753 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   959 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.191 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.551 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.658 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   990 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.283 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.017 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.187 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.114 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Tinctura de Baracca



Doina Stoica  (Mar 2014)
2.397 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
1 displacut 

 

Contraindicatii, efecte adverse: a nu se combina cu medicamente din categoria somniferelor, deoarece efectele se conjuga si riscati sa va cada capu’ pe tastatura. La unii subiecti s-a observat o usoara tendinta de a pune sticla la gura si a o da pe gat cu nesat, apucatura pentru care trebuie folosita ca schema de tratament, o joarda peste degete.

Avertisment: creeaza dependenta si induce oarece stari poetice.

Restaurant Baracca din Cluj 01Baracca – o dupa-amiaza mohorata de septembrie-marti, doua femei hamesite, dornice de experiente… gastronomice. In restaurant, spre satisfactia noastra, doar doua mese ocupate. In fata, chiar langa intrare, in zona cu scaune albe din plastic, doua dame-si devorau barfele si feliile de tort, cu aceeasi lacomie. Mai in fundul restaurantului, in acea zona cu niste demifotolii – tot din plastic – si cu fete de masa albe, alte trei doamne vorbeau si radeau zgomotos. Oarecum de-nteles, incepusera masa cu o sticla de vin alb.

Prin urmare, in Baracca, numai clienti-femei. Unii, mai aerisiti la mansarda, ar spune ca-i un semn al deschiderii si disponibilitatii catre experinente noi, al dezinhibarii, al scuturarii de prejudecati si de barbati, deopotriva. Altii, mai conservatori, l-ar vedea ca pe un semnal de alarma, ca femeile – cel putin cele din mediul urban si avand si un dram de educatie – si-au luat-o-n cap dar nu oricum, ci rau de tot.

Ne-am asezat strategic: la mijloc. Dupa mai multe priviri atrase hoteste de galgaitoarea conversatie a doamnelor, mi-am dat seama ca Restaurant Baracca din Cluj 02e vorba de aniversarea uneia dintre ele: cadouri desfacute, un brat de flori cu care ospatarul se-nvartea putin descumpanit, pentru a gasi o vaza potrivita. Sarbatorita, desi cea mai in varsta dintre ele, era imbracata ca si cum implinea o varsta cu cel putin 25 de ani mai mica, si pe care, se-nsela amarnic ca o si arata. Era ingrijita, coafata, parfumata – am simtit asta cand a trecut pe langa masa noastra in drum spre toaleta – dar toate astea la un nivel prea evident, care friza deja stridenta. Mara – prietena mea proaspat divortata, descurajata, dezamagita si depresiva – a catalogat-o in in stilu-i franc, afurisit de direct dar atat de plastic: o conopida.

Aperitivele noastre, de-ndata ce ne-au fost aduse, ne-au atras toata atentia spre farfurii, cu un magnetism care a spulberat si ultima particula, mai ceva ca la CERN. N-au fost imortalizate pentru ca ratiunea a fost de-a dreptu’ ingenunchiata de hipoglicemia alarmanta, garnisita cu cateva emotii artistice.

Bruschettofila si bruschettofaga cum ma aflu, fac ce fac, si pe unde ma duc, tin mortis sa le si gust – bruschetta adicatelea. Daca sunt Restaurant Baracca din Cluj 03la o masa mai simandicoasa le iau ca antreuri iar daca sunt de una singura, in pauza de pranz, si trebuie sa ma-ntorc la birou vioaie si eficienta, o portie de bruschetta langa o salata, e tot ce-mi doresc. Sa nu mai vorbim de sfarsitul de saptamana, cand ai timp de rasfaturi decadente, te scoli cand altii se culca, iti pui “La grande bellezza”, o portie dubla de bruschetta-n poala si extazul devine ceva aproape pipaibil.

Bruschetta, fiind o campioana absoluta a retetelor simple, ai putea zice: ce pretentii sa mai emiti fata de o banala pita prajita frecata cu usturoi, stropita cu ulei de masline, presarata cu niscaiva rosii si ceva umbre de busuioc? In realitate lucrurile nu stau chiar asa, caci desi este usor de pregatit, delicioasa si proaspata ca o dimineata racoroasa de vara, totusi, in putine locuri am mancat o bruschetta reusita: adica servita calda. Repeta cu mine: CAL-DA; cu feliile de paine fripte rapid pe jar sau plita si nu uscate-n cuptor, cu miezul pufos, dar cu suprafata crocanta si-nviorata de usturoi, acoperita de un strat de rosii tocate, putin busuioc proaspat garnisit cu cateva picaturi stralucitoare de ulei de masline extra-virgin, si am cam gatat cu toata filozofia. Nu administreaza cine stie Restaurant Baracca din Cluj 04ce ingrediente savante sau exotice, in schimb, ofera satisfactii gustative aproape vinovate.

La fel ca si pizza napoletana originala, de la mama ei, care e de o simplitate dezarmanta: blat + rosii + mozzarella + busuioc proaspat (chiar in culorile drapelului italian). Daca servesti o asemenea pizza unui romanas sau unui american deopotriva, ar zice ca-ti bati joc de el, daca pizza nu-i doldora de topping-uri care mai de care mai traznite: de la creveti la filament de alge marine, de la porumb la ananas si de la ton la carnati – un dezmat vulgar de ingrediente, inecate in niste sosuri rosii, translucide, amidonoase si gelatinoase, care-ntepenesc pe furculita ca aracetu’ si care nu stii daca au fost onorate de prezenta vreunei rosioare.

Dar sa revenim la bruschetta noastra concreta din farfurie – varianta “assorted bruschetta” – pentru ca fiecare felie din hora de patru era altfel garnisita: ciuperci calite-n unt cu verdeturi fine, somon crud afumat, perpelit in ulei de masline si zeama de limeta, prosciutto crudo si bresaola aduse la viata de cateva picaturi de otet balsamic si frunze de busuioc proaspat – busuioc genovez, nu de ors’cRestaurant Baracca din Cluj 05are, briza proaspata si seducatoare dinspre Mediterana. Inzorzonate cu asa-zisele topping-uri, batranele bruschetta pareau niste donsoare de pansion: decorative, zglobii, dar clasice si cuminti in aromele consacrate, cele de usturoi, busuioc si ulei de masline. Servite calde, cu painea prajita asa cum trebuie, au cazut prada rapid, nu le-am putut trata cu nepasare.

Le-am taiat in jumatate, sa poata si Mara sa-si ‘stampere curiozitatile dar sa am la randu-mi motiv sa atentez si eu la atractiile din farfuria ei. Ii comandasem – cerandu-mi dealtfel sugestia – niste sashimi de ton rosu. Putin contrariata de alegerea facuta, m-a si apostrofat:
–  Bine, draga, da’ de ce trebuie eu sa gust mancare de extraterestri, o telemea cu masline cu ce te-ar fi deranjat, ha?
–  Parca mi-ai cerut sfatul, asa ca trage fermoaru’ la slitul mentalitatilor de targ de provincie, c-ai sa vezi ce-ai sa-ti mai lingi degetele! – i-am zis-o cu iuteala, inainte de a ‘zvarli pe gat primul sashimi furat.
S-a uitat la mine cu neincrederea unei sprancene ridicate dar si cu o oarecare acceptare a statutului de dezarmata, invinsa. S-a lasat cucerita ca o reduta si Restaurant Baracca din Cluj 06avea si de ce sa se lase cucerita, caci sashimi erau absolut divine, in colcaiala aia de gusturi, arome si culori.

Subtirimi de mango si castraveti proaspeti, invaluite de un sos matasos de avocado si wassabi, se-mpleteau in cuiburi delicate, tocmai bune de cuprins cu trei degete. Peste fiecare gramajoara tronau intr-o tonalitate de rosu inchis, felii grosute de peste crud. Taiate dupa tehnica “en julienne”, amestecul de fructe si legume isi pastra textura crocant-viguroasa, doar putin domolita de hreanul din pasta wassabi. In cerul gurii, simfonia de arome era completa, prin participarea fiecarui ingredient cu partitura sa proprie si unica.

Am avut tacamuri, ca-n orice locanta europeana, dar am ales sa devoram aperitivele cu mana, intr-o simplitate paradiziaca, de-nceput de lume. Ne-am folosit degetul mare, aratatorul si mijlociul, ca pe niste betisoare, pentru a le cuprinde si a le arunca energic in gura. Experienta a fost completa, astfel incat asteptarea felului urmator devenea chiar palpitanta. In asteptarea felului principal, aperitivele ramasesera o amintire placuta, culcusita undeva-n ceru’ gurii.

Serviciul in restauranRestaurant Baracca din Cluj 07t a fost destul de bun, insa mai lent, pentru ca felurile de mancare nu stau si motaie pe plita cate-o zi intreaga in asteptarea unui client, ci sunt facute pe loc, din ingrediente proaspete. Luand in seama calitatea si prospetimea ingredientelor folosite, preturile sunt decente, la limita rezonabilului. Ospatarul nostru, o paluga infasurata intr-un sort negru, era cam pretios si ceremonios dar fara acoperire, doar de dragul pretiozitatii, cu atat mai mult cu cat Baracca nu se doreste nici pretios si nici sobru, ci doar cochet. E vorba aici despre acea politete mecanica, seaca, invatata pe de rost, golita de orice umanism, care pe mine ma descumpaneste si mai degraba ma enerveaza, decat sa ma fragezeasca. In ciuda sfintei politeti cu zambet de plastic in staniol, era totusi destul de necomunicativ, de parca-mi facea o favoare ca-mi vorbeste. Nu mai spun ca atunci cand vorbea, molfaia cuvintele-n gura si trebuia mereu sa-l intreb de doua ori ce-a vrut a spune. Parca-si vorbea-n barba, si desi oarecum iritata de prestatia dumnealui, mi-am tinut vorbele de ocara-n buzunar si m-am abtinut de la orice fel de comentariu caustic, pentru ca asta nu se face niciodata intr-un loc public in care se mananca, decat eventual la sfarsit, inainte de a onora nota de plata. Pentru mine asta e o lege nescrisa.

Mbine, asta nu-nRestaurant Baracca din Cluj 08seamna ca poti inghiti orice, ca pelicanu, si nici ca trebuie sa suporti nedreptati sau mitocanii. Te ridici, pleci si nici ca mai intorci vreodata privirea spre locul acela. Ba pe deasupra mai bati toba tuturor prietenilor si cunostintelor, si-i faci si reclama negativa prin toate canalele media avute la-ndemana. Intr-o concurenta acerba pe piata destul de garnisita a restaurantelor, nu e putin lucru.

Norocul nostru, ca felul doi ne-a fost adus de un altul, total opus: mic de statura, rapid in miscari, agil, intr-o hiperactivitate motorie, care ne-a prins bine si totodata ne-a uimit. Se vedea ca era ceva mai scolit, in primul rand pentru faptul ca facea recomandari pertinente, cunostea procesul de fabricatie al mancarurilor si avea ceva habar de ingredientele pe care le vindea pe-acolo. Paluga se pare ca era vreun proaspat recrut in ale ospatariei, ori in perioada de proba a angajarii si a fost sustras discret catre aranjarea unei mese festive, de mai multe persoane, care probabil ca era rezervata pentru seara respectiva. Imediat m-am gandit ca poate nu vom ajunge sa ne fie spulberata tihna pranzului nostru prelungit, de galagia inerenta a unei mese festive si vom reusi sa ne retragem la timRestaurant Baracca din Cluj 09p.

In rastimpuri, prin mici inghitituri, imi savuram Pinot Noir-ul de Bourgogne, pentru ca daca vrei sa cunosti gustul originar al acestui strugure asa cum a fost lasat el pe fata pamantului, trebuie sa consumi licoarea produsa chiar acolo, in patria muma – Franta. Desi ma plec in fata vinurilor noastre romanesti si prefer sa le consum inaintea celor aduse de pe alte meleaguri, totusi, de data asta, am ales acest vin, tocmai pentru ca nu-l prea gasesti peste tot, Baracca laudandu-se cu o colectie de vinuri destul de bogata.

Circula o sintagma printre oenologi care-mi place tare mult, anume ca “Daca Dumnezeu a creat Cabernet Sauvignon, atunci diavolul a faurit Pinot Noir”. Atat de dracos, rebel si atipic este vinul asta, astfel incat devine surprinzator ori de cate ori il bei. Cel mai probabil, daca cineva te-ar lega la ochi si te-ar pune sa-l ghicesti n-ai reusi, atat e de imprevizibil in buchetul lui de arome, de la un an la altul si de la un “terroir” la altul – un fel de amprenta unica a locului, o marca pe care natura o da unei regiuni anume, intr-un anumit an si intr-un anume timp. Cu fiecare inghititura, proiectam pe imensele abajururi care coborau din plafonul in stil industrial, ba imaginea unui Beaudelaire sorbind odata cu Restaurant Baracca din Cluj 10vinul picaturi de geniu, ba a unui Dumas ingenunchiat, cu palaria scoasa-ntr-o mana si cu paharul in cealalta, sau de ce nu, a unui Stefan Iordache adresandu-i-se politicos si ceremonios cu “Dumneavoastra”.

Am preferat un vin rosu sec, mai putin corpolent decat Cabernet Sauvignon-urile cu care ma mai transfuzez, tocmai pentru a-ngana mai bine savorile mancarurilor, pentru a nu le acoperi, a nu le eclipsa; pentru ca pana la urma sa particip nu oricum, ci constienta, la un ospat formidabil al simturilor.

Decorul viu din incinta restaurantului, de-a lungul prelungitei noastre sederi, suferise mici modificari. Cele doua doamne asezate in vitrina de langa intrarea in restaurant isi devorasera feliile de tort si plecasera, iar la scurt timp dupa aceea, pe aceleasi doua scaune – calde inca de destainuiri – se asezasera primii clienti-barbati. O vreme i-am privit ca girafa, cu gatul intins de interes si uimire tampa, ca si cum se strecurasera intr-un loc nepermis, sa zicem toaleta doamnelor.

(Restaurant Baracca – Cluj-Napoca, str. Napoca nr.8A.; www.baracca.ro)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− three = 5