Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.613 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.115 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.699 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.149 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   780 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   968 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   821 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.869 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   986 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.974 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   778 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.632 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.045 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   757 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   963 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.195 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.567 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.767 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   997 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.318 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.155 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.206 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.119 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un chef francez despre restaurantele bucurestene



David Contant  (Nov 2011)
39.883 Vizualizarivizualizari
30 Comentariicomentarii
129 placut 
13 displacut 

 

Mini-ghidul lui David Contant pentru aspirantii la stelutele Michelin (II)


Parerea mea despre bucataria romaneasca

Prinsi la mijloc intre mai multe imperii, coplesiti de saracie si de atatea greutati, romanii s-au lasat de multe ori antrenati in a imita practicile culinare ale vecinilor lor. Situati la rascrucea dintre mai multe civilizatii si culturi diverse, avand frontiere nesigure si schimbatoare, intr-un spatiu traversat de valuri migratoare succesive si tulburati de convulsiile provocate de aceste traversari, mereu amenintati, lipsiti de hrana, urmasii dacilor si romanilor au imitat toate stilurile culinare ale ocupantilor, fiind sedusi de acestea din start, fara sa poata alege sau discerne. Astfel, in afara felurilor arhaice, gasim, sub numele pompos de ”bucatarie romaneasca”, aproape toate felurile turcesti, grecesti, austriece, dar si franceze, rusesti, evreiesti sau poloneze.

Musacaua, osso bucco, placintele, salata de bœuf, fasolea cu ciolan, dar si alte delicii “locale” sunt urme ale ocupatiei otomane sau ale influentelor franceze, germane, grecesti sau slave. Totusi, aceste creatii s-au indepartat de modelul original. Gasim de exemplu la romani sarmalele pe care le cunoastem de la greci si de la turci. Adevarata bucatarie romaneasca se gaseste in Transilvania, in Tara Romaneasca si in Moldova, si e pregatita in cazane vechi cu fundul innegrit de fum, un fum produs de focul facut cu lemne, care de altfel da un gust unic mancarii. Aceasta experienta mi-a reamintit de copilaria mea in Lozère, pamint in care imi am radacinile. Pentru a fi sincer pana la capat, ce am mancat in calatoria mea prin Romania nu am mai regasit niciodata la Bucuresti.

Restaurantele mele preferate la Bucuresti

Cand descoperi un restaurant bun in Bucuresti, problema e ca exista riscul ca acesta sa se inchida in urmatorii doi ani. Exemple? Paparazzi, fostul Grandeur, Heritage etc. Mai exista si restaurante care aduc bucatari sef renumiti si ii concediaza apoi dupa 5 saptamani. E cazul prietenului meu si confratelui Bruno Delamarre, din Lyon, 16 puncte in ghidul Gault et Millau. El a fost recrutat de un restaurant in tendinte din cartierul sic Dorobanti si dat afara de pe o zi pe alta dupa ce a creat meniul si a format echipa. Meniul a ramas, el in schimb a trebuit sa plece data fiind hotararea luata. Iata un exemplu care nu trebuie urmat, caci un bucatar sef este garantul restaurantului dumneavoastra. Drept dovada, acest restaurant despre care vorbesc este astazi pe punctul de a se inchide.

Ce sa mai spun despre Baptiste Servais, care face parte din Les Compagnons du Tour de France, un expert al patiseriei, Regele prajiturilor macarons, niciodata recunoscut la adevarata lui valoare, dupaparerea mea cel mai bun cofetar care a lucrat vreodata in Romania. El s-a luptat ca un Don Quijote explicand ca faina pe care o folosea nu continea suficient gluten ca sa ii reuseasca retetele. Da, la nivelul la care lucram noi trebuie sa ne asigurati zilnic cele mai bune produse. Reputatia gastronomiei franceze se explica si prin asigurarea constanta a unor produse de baza de calitate. Baptiste, nu voi uita niciodata sorbet-urile tale!

Aici, la Bucuresti, nu reusesc cei mai buni, ci mediocrii lipsiti de geniu care sunt promovati de agentiile de PR pentru mari sume de bani. In ceea ce ma priveste, nu platesc decat pentru ceea ce mi se serveste in farfurie. Remarcati decalajul care exista intre ceea ce scrie presa despre anumite restaurante si ce spun clientii! Ce sa mai spunem si despre acesti pseudocritici care s-au autoproclamat singuri astfel! Nu oricine e Napoleon. Rusine acestei prese care legitimeaza anumite restaurante. Adevaratii critici sunt impartiali si liberi de orice partipris.

Nu voi vorbi despre cazul meu personal, experienta pe care am trait-o la Héritage este unica in viata mea si de aceea acum sunt liber sa gandesc si sa spun ceea ce cred. Ma refer la restaurante demne de acest nume in care exista o anumita cunoastere importanta a produselor si a manierelor perfecte de a gati. Nu merg la restaurant ca sa mananc ceea ce pot gati si acasa. Prefer sa intru mai rar intr-un restaurant, dar atunci cand o fac sa am parte de cina speciala.

In acest moment as recomanda in Bucuresti restaurantul La Cantine de Nicolai, al carui proprietar, foarte simpatic, a facut studiile de specialitate in Franta. Iar acest ultim detaliu se vede si se simte in restaurantul sau. In plus, un lucru extrem de rar, La Cantine de Nicolai serviciile sunt excelente.

As mai putea adauga pe lista preferintelor mele si restaurantul din cadrul hotelului Époque care se vrea a fi ambitios, dar care nu se poate incadra totusi in aceeasi categorie cu cel amintit mai inainte.

Iata prin urmare preferatele mele!

Exista totodata prea multe restaurante care se pretind a fi frantuzesti, dar, vai! din pacate nu sunt sau sunt numai datorita numelor pe care le poarta. Intr-o zi, o mare personalitate a bucatariei mi-a spus: calitatea mancarii din restaurantelor dintr-un oras poate fi evaluata in functie de numarul de restaurante frantuzesti din acea capitala. Cred si eu sincer ca acest lucru e adevarat. Numarati restaurantele autentic frantuzesti din Bucuresti si veti avea raspunsul!

Ce as putea spune despre calitatea serviciilor la Bucuresti

Tot ce pot spune despre asta isi are originea in experienta mea proprie. La Bucuresti nu putem vorbi despre Haute Cuisine care e, sa spunem, cvasi-inexistenta. Este foarte dificil prin urmare sa o practici pentru ca pentru asta ai nevoie de personal deja format in aceasta meserie atat de speciala. Ma refer la un personal atit pentru sala, cat si pentru bucatarie, care sa poata identifica si achizitiona zilnic produse de foarte buna calitate. Profesionistii prepara felurile Haute Cuisine si tot profesionistii trebuie sa le si serveasca. Nu e vorba de o meserie pentru amatori. Simtul detaliilor este de maxima importanta si pentru a atinge perfectiunea exista un pret ce trebuie platit. Nu e un secret pentru nimeni. Recomand de asemenea tuturor chelnerilor sa deschida un dictionar si sa invete cuvantul OSPITALITATE. Mi-au fost prea adesea servite diverse feluri de mancare de catre chelneri care aveau un zambet de gardian de inchisoare intiparit pe fata.

Urmatorul articol al lui David Contant: “Ce as schimba eu mai intai in restaurantele bucurestene si in bucatariile lor”


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Beh, cmq strana questa citta di Bucarest! Interessanti gli articoli

Reply

mi-a placut articolul. chiar interesant, tipul se pare ca a vazut multe, dar noi am reusit sa l surprindem aici la noi, pe Dorobanti :p

Reply

    da, asa este…Dar oricum ce se tot intampla la noi in tara in ultima vreme nu face parte din anul nou ce vine cu bine. Cred ca in Romania poate copii copiilor nostri vor vedea ce inseamna “Michelin” pe plaiuri mioritice…trist

    Reply

Enfin une personne qui ose dire la veritee.
Bravo, je vous soutient.

Reply

Cet article est tres realiste sur la situation.
La vraie gastronomie est inexistante a Bucharest.

Reply

Foarte interesant articol pentru cunoscatori si in egala masura pentru mai putin cunoscatori. Mi-a placut!

Reply

Acest articol reflecta obiectiv si realist situatia de la noi din tara, plina de falsi profesionisti promovati pe alte criterii decat performanta si corectitudine. Din pacate e o situatie generala ce ne impinge la mediocritate.

Reply

Gastronomie Roumaine ? Il existe autant de différence entre la gastronomie en général et la cuisine Roumaine que de kilométres entre la terre et la lune ou de différence entre la musique de variété et la musique contemporaine.Que la cuisine Roumaine soit bonne (honnete),en effet.Une cuisine de terroir,paysanne,de grand-mére,mijotée pour ne pas dire archi-cuite ,qui tient au corps (étouffe chrétien).Point mais c’est déjà pas mal,on n’a plus faim.A quoi sait-on qu’une cuisine est gastronomique (entre autre)? C’est sa facilité à s’exporter parcequ’elle est reconnue en tant que telle,celle que l’on voit partout.Ainsi à Paris et région parisienne il y a plus de …… 6000 restaurants Chinois (une vraie cuisine)
On ne compte plus les restaurants Marocains (une cuisne époustouflante de variété et de finesse).Combien de Roumains? (je veux une adresse,une seule !)Soyons sérieux.Avant que le guide Michelin ne se déplace,les autoroutes seront terminées depuis longtemps.

PS: Pour faire de la bonne cuisine,il faut un public averti ,formé au gout,aux senteurs,aux saveurs,aux textures,aux nouveaux produits.Nous en sommes trés loin.Ce post ne se veut en rien provocateur,tout juste un état des lieux objectif.

Reply

tind sa-i dau dreptate colegului francez……suntem in general o bucatarie fusion…si poate si in acest lucru trebuie vazuta frumusetea gastronomiei romanesti….

Reply

Vreau sa stiu cati dintre voi, cei ce comentati, ati fost sa traiti intr-un restaurant gastronomic sau intr-un oras unde oamenii pun pret pe mancatul la restaurant. Ca sa stiti cum ar trebui sa fie, nu cum e cu adevarat.

Reply

Super pentru articol deoarece avem nevoiei in gastronomia romaneasca de ideii si oameni care vad in viitor

Reply

Nu cred ca acest articol oglindeste fidel modul de gadire al domnului Contant deoarece este patetic in sensul ca accentueaza tragismul destinului poporului roman. Consider ca dansul, desi are cunostinte solide de istorie, cea a poporului roman ii scapa cu desavarsire. In rest, strict profesional, domnul Contant are dreptate. Ar trebui sa facem legatura intre trecut si prezent, poate chiar si viitor, si pe plan gastronomic.As fi dorit, din patrea dansului (pentru ca stiu ca are capacitate) un articol cu o mai mare tenta stiintifica, observatii mult mai pertinete si la obiect. Intr-un cuvant solicit domnului Contant sa foloseasca profesionalismul de care este capabil si in scris.Cu deosebit resprect si apreciere va urez succes in continuare.

Reply

Acest comentariu este arogant si defaimator la adresa romanilor , coplesiti intr-adevar de saracie in trecut ca si in prezent. Personal nu am auzit de dansul dar dansul ar trebui sa cunoasca ca exista in Romania o mana de oameni foaaaaaaarte priceputi si cu experienta de o viata, oameni care au studiat cu Paul Bocuse, care au fost trimisi la cursuri de gastronomie in Franta si Germania de demult, care lucrat la mari hoteluri de afara, si au si ajuns intr-o pozitie f buna in acele restaurante, poate nu chef ca nu erau din tara respectiva dar au lucrat ca sous chef ani buni, la ambasade si au organizat dineuri pt presedinti si oameni de afaceri f importanti.Acesti oameni l-ar lasa cu gura cascata pe dl daca le-ar vedea albumele si fotografiile personalitatilor langa care sunt fotografiati. Dar ei sunt modesti si nu cred ca sunt genul sa scrie pe forum. Problema e alta , publicul pt haute cuisine e redus. Acesti oameni grozavi, cine face parte din lumea lor stie ca ei se cunosc intre ei si ca sunt putini, care migreaza uneori si pun pe picioare afaceri , acesti oameni nu sunt cunoscuti , cred ca nici nu vor sa fie. Dar pun pariu ca pot face concurenta dlui in cauza. Si apropos , acest gluten de care vorbeste dansul e un aditiv , e ceva care ne umfla si in nici un caz nu face bine sanatatii. Daaa … ies insa mai bune acele macarons moderne.

Reply

    Cred ca nimeni nu contesta calitatea oamenilor din Romania, ce este contestat in articol in mod obiectiv este cum ne organizam si ce se intampla in realitate. Modelele teoretice din afara sunt foarte bune. Dar cum zice si Dna Maria nu prea avem cu cine face haute cusinie in tara noastra si sunt foarte putini profesionisti. Pentru ca nu se vrea sa avem astfel de profesionisti si un astfel de nivel. Si stagiile de practica Paul Bocuse sunt extrem de importante pentru astfel de nivel. Sunt cam de acord cu dl Contant, din pacate inca mai avem mult de mers catre acest nivel. Asta daca si cei care gestioneaza restaurantele isi doresc acest drum. Si nu in ultimul rand publicul – oaspetii acestor tipuri de restaurante. Asta este o simpla opinie a unui roman care a calatorit prin alte tari. Francez sau nu, dl Contant aduce in lumina niste chestiuni destul de pertinente.

    Reply

    Mi se pare, din pacate, un articol obiectiv. Asta daca nu ne intoarcem la eternul text (scuza) cu imperialismul si valorile sale artificiale.
    Glutenul nu este un aditiv, e o proteina. Va recomand sa cititi HaroldMcGee “On food and cooking”, e mai important decat orice diploma de “Maestru in Arta Culinara”.

    Reply

Is David Contant currently associated with any restaurant in Bucuresti? After he closed his eponymous bistro on strada Eminescu I have lost his traces.

Reply

    For the moment, as far as I know, he’s not associated with any restaurant. However, I saw his Facebook account, David Contant, maybe you can reach him this way.

    Reply

    I believe Mr. Contant is still in Bucharest if not in any of his short trips. I had the pleasure to enjoy the concept here above and happy to see that he manage to publish his articles. There are more to follow and other news about his work. He was recently as a jury in Golden Chef competition here in Bucharest.

    Reply

    I believe Mr. Contant is still in Bucharest if not in any of his short trips. I had the pleasure to enjoy the concept here above and happy to see that he manage to publish his articles. There are more to follow and other news about hios work. He was recently as a jury in Golden Chef competition here in Bucharest.

    Reply

Ce face musiu-ul asta? Cauta tapi ispasitori pentru esecurile sale? E de vina presa ca el a falimentat 3 restaurante? Si noi stam sa ne uitam in gura lui? Hai mai bine sa facem nani. Noapte buna.

Reply

    De ce oare ne grabim sa dam judecati de valoare? Cred ca independent cine este sus numitul “musiu”, ce ramane trist, dar adevarat este situatia de la noi din tara.
    Si de ce nu am putea avea si noi ghid Michelin? Cum au toate alte tari europene?
    Ca si noi am fi teoretic europeni din 2007…
    Dar asta este o alta poveste mult prea lunga. Sa urmam sfatul dl fly mai bine – sa dormim. Si poate peste noapte cineva ne va ajuta…

    Reply

Ti se face mila!

Mila de tine insuti cind trebuie sa maninc in restaurante necunoscute in Bucuresti si sa “comunici” cu diversi ospatari etc….
Te intrebi cu ce ai gresit!

Si, ti se face mila si de acest Domn David Contant care pare tare nefericit pe plaiurile dimbovitene!!

Reply

Experienta te invata, mai degraba rea decat buna as zice eu. Din pacate Michelin si “Micul Paris” nu a fost inventat de acest domn. Poate am putea zice din fericire ca exista unii bucatari straini care vor sa imbine experienta “imperalista” cu specificul romanesc pentru a produce calitate. Ce este incredibil este ca Michelin nu au nici cea mai vaga dorinta sa vina la noi in tara. Poate ar trebui sa intrebam de ce? Sau mai degraba cum de in alte capitale in Europa se poate si la noi nu?

Reply

    Cat despre “stele verzi” Michelin, vor ajunge si la noi…. cand se vor termina autostrazile, adica peste 20 de ani. Michelinul te invita intai la drum dupa care iti spune unde sa faci nani si unde sa papi. Daca nu-s drumuri, Michelinul nu te trimite caine sur la vanatoare pe coclauri. Primul restaurant cu stele, la noi in tara va fi sigur in provincie.

    Reply

Eu as zice ca este un articol destul de obiectiv. Servirea lasa de dorit in majoritatea localurilor. Mancarea tine de multe ori mai mult de context decat de calitate.

Reply

Acest domn magrebian pare mai degraba sictirit de tara noastra decat bucuros ca a trait o experienta(buna-rea)de pe urma careia a castigat si ceva franci. Pare-mi-se ca sub comanda d-lui au tras obloanele niste carciumi bucurestene, sau ma-nsel?. Nici nu-i de mirare cand afirma ca la Bucuresti “nu reusesc cei buni ci doar cei mediocri”. Ma rog, iata ca se alatura si el grupului de comentatori ai “primitivei bucatarii romanesti” din care mai fac parte Mateo…(ex Mc Monis), Antonio Passareli si inca un belgian de pe la Lido-ul anilor ’90. Tonul sfidator si atitudinea dispretuitoare la adresa bucatariei romanesti(imprumutata in corpore de la vecinii imperialisti) a acestor bucatari straini mi se par de-a dreptul jignitoare. Iata si cirasa de pe tort: “calitatea mancarii din restaurantelor dintr-un oras poate fi evaluata in functie de numarul de restaurante frantuzesti din acea capitala” INCREDIBIL.

Reply

    Ai perfecta dreptate! Atitudinea domnului este tipic frantuzeasca. Un sictir incredibil, desi se pare ca a mancat de pe urma romanilor pe care ii dispretuieste, cativa ani buni si poate pleca oricand de aici daca tot ii displace atata!! Superioritatea asta o regasesti ori de cate ori mergi in vacanta la Paris sau in alte orase. N-am vazut la nici o alta natie atata superioritate, sfidare si pretentii inchipuite. In italia, Germania sau America nu vezi asemenea atitudine sfidatoare nici la ospatari, nici la taximetristi si nici la vanzatoarele din magazine. Domnului nu trebuie sa-i dorim decat sa aiba in continuare aceleasi “succesuri” ca si pana acum si e suficient 😀

    Reply

      Si noi sa ramanem in epoca di piatr Dar mereu cu cooada pe sus. mandria nu e maretie…si adevarul supara. O fi adevarat ce zice dl. francez? poate asta este intrebarea…

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five + = 7