Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.157 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   683 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.153 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.678 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   592 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   592 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   643 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.549 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   826 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.424 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.023 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.232 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   811 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   579 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   435 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   790 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.035 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.148 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   3.635 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   816 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.912 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   4.878 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   856 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   913 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un fast-food de lux in Herastrau



George Butunoiu  (Apr 2013)
7.270 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
3 placut 
0 displacut 

 

Am uitat sa intreb daca “Salt” trebuie considerat (citit) ca “sare” (adica aceea cu gust sarat) in engleza, sau ca “saritura” in romana. Eu cand am spus catorva oameni ca merg la “salt” am fost mustrat si mi-au atras atentia sa zic “solt”, ca sa nu par incult.

Asadar, am asteptat foarte mult sa vad acest restaurant deschis – sau redeschis, se poate spune si asa – cred ca le-a luat un an de zile, sau asa ceva, ca am pierdut sirul lunilor. Salt a luat locul fostului restaurant Bonton Palace si cred ca nu apartine celor care detin complexul cu acest nume din parcul Herastrau, adica Andrei Nastase (fiul lui Adrian Nastase, din Zambaccian) si Horia Constantinescu, ci e de inchiriat de la ei.

Ca sa fac o scurta recapitulare, in 2010 a fost finalizata si deschisa aceasta constructie imensa in coltul dinspre ambasada Chinei a faimosului parc, ca sa fie, probabil, cel mai exclusivist loc de adunare a lumii mondene din Bucuresti. Avea un restaurant foarte mare, pe care l-au vrut aproape unul de lux, de fine dining, galerii comerciale cu lucruri scumpe, o gradina interioara impresionanta pentru terasa si club in aer liber si margine de lac, evident. Probabil ca nu se potriveau cifrele din extrasele de cont cu cele din business plan, asa ca au divizat complexul si au dat o bucata celor de la Sushi Ko pentru a deschide un restaurant japonez, in iunie 2012, au mai pastrat ceva magazine, curtea cu terasa si clubul propriu-zis cred ca si le-au pastrat pentru ei, numite acum Bonton Lounge, iar localul fostului restaurant e acum Salt.

Salt e foarte mare si are si o bucata din gradina ca sa isi fac propria terasa. Totul arata destul de spectaculos: constructia e noua, moderna, foarte luminoasa, cu pereti de sticla pe doua laturi, si spre lac si spre lumea din gradina, arhitectura deosebita, amenajarea occidentala intareste atmosfera de bunastare din jur. Conceptul e surprinzator, insa foarte bine realizat si de efect: un fel de fel de fast-food de lux, cu mobilier si decoruri puse intr-o aparenta dezordine, nu e nimic inghesuit, ba dimpotriva… Nu mai insist pe ambianta, locul arata foarte bine, doar clientela eteorgena si cam pestrita poate ridica vreun semn de intrebare, insa e loc pentru toata lumea acolo.

Meniul e restrans si destul de « basic », semn ca mancatul la Salt e doar ca sa nu privesti in jur pe stomacul gol, si nu un scop in sine. La intrebarile mele repetate si insistente au continuat sa sustina ca e bucatarie internationala, insa pana la urma i-am trecu ca bucatarie americana principala, ca sa le fac un serviciu, pentru ca mi-a placut locul, totusi, chiar daca nu am mancat cine stie ce. Daca ii lasam la bucatarie internationala ar fi trebuit sa le pun o nota mai mica la mancare, cu cel putin un punct, si le-ar fi iesit *** in final, ceea ce ar fi, poate « misleading » pentru peisajul gastronomic bucurestean. Nu ma simt prea vinovat de asta, pentru ca meniul e american toata ziua, adica exact ce gasesti in 90% din restaurantele din acea parte de lume: multa carne, gratar, hamburgeri, paste, adica lucruri din acestea, ale zilelor noastre.

Noi am intrebat chelnerita ce e cel mai bun de mancare la Salt, ca asta vrem sa luam. A zis ca nu stie. Previzibil… M-am enervat si am insistat ca nu comand pana nu-mi spune ce e mai bun acolo, pentru ca de asta am venit, asta vreau sa mananc. A ramas traznita, uluita, stupefiata, inmarmurita, pietrificata, blocata, i s-a taiat respiratia si nu a mai fost in stare sa lege doua cuvinte, se uita speriata in jur cautand o scapare… Am salvat-o sugerandu-i sa se duca sa intrebe pe cineva de la bucatarie sau in alta parte. Ceea ce a si facut, intorcandu-se cu o informatie transmisa cam in sictir de un sef de sala, sau asa ceva, cum ca muschiul de vita ar fi cel mai bun lucru de mancat la Salt. Parca si cel mai scump din meniu, din cate imi aduc aminte. Asadar, am luat muschiul de vita, care nu a fost bun. Prin urmare, informatia prelucrata a devenit aceea ca cea mai buna mancare de la Salt, cu care se mandresc ei cel mai mult, nu e tocmai buna… Si supa de legume a fost la fel, niste bulete de crab au ajuns la pachet, iar hamburgerul a fost mult mai mare decat cel de la Mc Donald’s, dar nu mai bun. Insa cartofii de la fast-foodul pentru saraci sunt mai buni decat cei de la fast-foodul pentru bogati. Care bogati au parte si de o surpriza la Salt, si anume un meniu popular de pranz, cu supa, fel principal si desert la doar 5.3€ (24 de lei !). Nici celelalte preturi nu sunt mari la Salt, asa cum te-ai astepta. Nici mici nu sunt, pentru o mancare « americana », insa e absolut rezonabil. Probabil ca bauturile sunt scumpe, fiindca Salt e un loc de socializare, mai degraba, asa cum am scris si despre Biutiful by Fratelli, din Centrul Vechi. Am fi luat mai multe feluri, la banii acestia, ca sa ne edificam mai bine, insa aproape jumatate din ce am cerut nu mai aveau. Au spus ca in weekend localul a fost atat de plin incat au ras tot din frigidere si din camara si nu au avut timp sa se dezmeticeasca…

Serviciul a fost rapid, sunt multi chelneri; sau, mai bine spus, chelnerite, ca am vazut mai multe decat baieti. Au fost amabile toate, saritoare si muncitoare, se straduiau sa faca tot ce trebuie, doar ca cel putin doua pareau stresate si speriate rau, nu stiu de ce si de catre cine.

In concluzie, Salt e « aripa » fast-food a luxului din Herastrau, foarte reusita si o completare necesara a peisajului gastronomic din celebrul parc. Un lucru bine facut si, fara indoiala, cu multi, foarte multi bani.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am mancat si eu la Salt si am avut exact aceeasi impresie. Locul arata foarte bine, chiar m-a impresionat placut designul interior. Serviciul a fost ok – un chelner foarte amabil si saritor dar simplutz si fastacit in acelasi timp. Mancarea a fost insa o mare dezamagire – banala, chiar fada as putea spune. 3 stele mi se pare sincer prea mult.

Reply

Am fost si eu la lansare! A fost super!! Multe vedete invitate ca Natalia Mateut si Adriana Bahmuteanu!

Reply

“A ramas traznita, uluita, stupefiata, inmarmurita, pietrificata, blocata, i s-a taiat respiratia si nu a mai fost in stare sa lege doua cuvinte, se uita speriata in jur cautand o scapare…”

Genial,genial, genial…….!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 − = zero