Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.606 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.111 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.697 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.144 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   780 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   967 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   820 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.867 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   984 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.969 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   777 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.630 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.585 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.042 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   757 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.193 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.563 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.724 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   997 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.307 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.131 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.201 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.118 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un italian primitor in Centrul Vechi – Bel Mondo



Simona M.  (Jan 2012)
19.312 Vizualizarivizualizari
12 Comentariicomentarii
25 placut 
20 displacut 

 

Am petrecut o dupa-amiaza foarte placuta la Bel Mondo, restaurant deschis in locul fostului Amsterdam Café din Str Covaci. Mi-a placut intotdeauna la Amsterdam Café si am avut senzatia ca o parte din atmosfera placuta de atunci s-a transmis pana in ziua de azi. Probabil ca de vina este si decorul, pe care cei de la Bel Mondo nu l-au schimbat prea mult – lambriurile de pe pereti, barul, chiar si corpurile de iluminat, au fost mostenite de la Amsterdam Café. Ambianta este mai degraba clasica si placuta, fara a da senzatia de vechi. Singurul lucru care strica armonia este un ecran imens pe care erau proiectate imagini fara sunet de la o televiziune de stiri, probabil ca sa nu ratam nici unul din dezastrele de inceput de an.

Revenind insa la lucrurile placute – mancarea pare preparata cu grija la Bel Mondo, si prezentata asemenea. Meniul cu specific italian este lung, cu paste, pizza, risotto, salate, preparate din carne, peste si desigur desert, plus o prima pagina cu noutati. Preturile sunt destul de mici: pastele si pizza sunt in jur de 20-25 de lei, vita cea mai scumpa este 39 de lei, fara garnitura, supele sunt pana la 12 lei (fara crutoane, care te taxeaza cu inca 2 lei), deserturile sunt maximum 18 lei, un espresso este 8 lei iar limonada 11 lei.

Am inceput cu o supa crema de rosii cu mozzarella, gustoasa si foarte cremoasa, decorata atat de frumos incat nu-ti venea sa-i strici desenul. La felul principal am luat muschi de vita cu funghi porcini, care fost foarte bun – carnea a fost frageda si gatita asa cum am cerut-o: medium-well. Ciupercile errau si ele proaspete si ti se topeau in gura. Desi portia a fost foarte mare, a costat doar 39 lei – nu m-am putut abtine sa nu o compar cu un restaurant “cu pretentii” unde am platit 90 de lei pe un muschi de vita nici pe departe la fel de bun. Prietena care ma insotea a luat tagliata de vita cu rucola si parmesan, care de asemenea a fost delicios.

La desert am comandat soufflé de ciocolata cu inghetata de vanilie, care, desi a fost ok, nu a fost chiar pe masura asteptarilor (care, recunosc, erau mari dupa primele feluri). Era atat de dulce, incat banuiesc ca a fost facut cu ciocolata cu lapte, si nu cu ciocolata amara asa cum mi-as fi dorit. Pentru iubitorii de ciocolata dulce insa, probabil ca souffle-ul ar fi fost tocmai bun. Si soufflé-ul a fost foarte mare, iar langa el am primit doua “bule” de inghetata, totul pentru doar 18 lei.

Fara vin, dar cu supa, fel principal (vita), desert, limonada si cafea am platit putin sub 100 de lei.

Serviciul a fost de asemenea o surpriza placuta. Domnisoara care ne-a servit a fost amabila atat cat trebuie, fara a deveni invaziva. Nu stiu daca toti chelnerii de acolo sunt asa, dar noi am avut noroc.

Nu cred ca Bel Mondo are pretentii de “fine dining” dar este un loc cald, cu mancare buna si preturi rezonabile, unde sigur voi reveni pentru o seara placuta cu prietenii.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Un restaurant minunat,calduros,este cam multa agitatie din partea sefilor…la un moment dat…dar dragilor,nu trebuie sa se vada ca sunt sefii pe acolo..la masa,sa-i strige mereu pe ospatari,ei se descurca excelent.Am fost aseara si a fost minunat,ospatarita a fost foarte degajata cu noi,cu servirea,parca ne cunosteam,zambea mereu,mancarea foarte buna,va recomand aceasta locatie.

Reply

AM FOST ACUM 2 ZILE,DAR NU MAI MERG.AM ASTEPTAT UN MENIU CAM 5 MIN,DUPA CARE OSPATARITA MI-INCURCAT COMANDA DE PIZZA…NU E NORMAL,DAR NU A FACUT NIMIC PENTRU A PLECA SI NOI ACASA CAT DE CAT MULTUMITI…NASOL RAU DE TOT.TREBUIE SA MAI LUCRATI LA…CEVA IN ACEASTA LOCATIE…PANA ACUM NU EREA CHIAR ASA DEZASTRU.

Reply

Un restaurant superb,mancare excelenta,deserturi minunate,ospatari tineri si frumosi,eleganti si respectuosi.O locatie unde sa mergi cu prietenii si sa mananci bine.Cu toate aceste comentarii pe cate le-am citit in defavoarea acestei locatii,sincera sa fiu nici mie nu mi-a mai venit sa merg acola,dar am spus sa mai incerc.Incercarea mea a fost de bun augur,am fost serviti foarte bine,mancarea super…oare de ce as putea sa ma plang?…de nimic,totul a fost foarte bine…Eu o sa merg in continuare si va recomand cu drag acest restaurant.Cu drag.Alina.

Reply

BelMondo este intr-adevar un restaurant dragut.Comentariile rautacioase se pot ivi usor si nu trebuie sa credem nici laudele si nici criticile,trebuie sa ne convingem noi.Mancarea este foarte buna.preturile sunt ok,iar personalul foarte dragut.Va recomand cu incredere sa gustati macar o data o pasta al forno sau un muschi de vita,iar la sfarsit un delicios soufle(dau aceste exemple deoarece atat am incercat,momenta).Eu o sa revin:)

Reply

Cea care a scris articolul de fond, sau cei care elogiaza acest local, ori n-au mai mancat niciodata la restaurant, ori au nimerit o perioada cand in bucatarie era un bucatar. Saptamana trecuta, cand am fost eu acolo, in loc de bucatar au pus un dobitoc, pentru ca mancarea a fost oribila. Voi cei care ati fost multumiti in luna ianuarie de calitatea mancarii trebuie sa mergeti din nou acolo. Daca va mentineti parerea inseamna ca veti aprecia si resturi din tomberoane….

Reply

Atmosfera este placuta, muzica italiana anii ’90 pe fundal, curatenie desavarsita, servire foarte buna. Preturile sunt intr-adevar relativ mici fata de multe localuri din zona, meniul destul de variat. Noi am comandat paste la cuptor si pizza si le-am primit instant, e drept ca la o ora in care nu prea era nimeni in restaurant. Pizza a fost buna, pastele (tortellini) nu prea aveau nimic special, nici compozitia nu era prea inchegata, carnea parea un muschi file de Aldis. Desertul cheese cake a fost bun. Il recomand pentru o masa obisnuita si destul de ieftina, fara mari pretentii.

Reply

    Ce am servit eu asta seara la Belmondo impreuna cu alti 14 colegi de serviciu: 5 portii de penne NEFIERTE, 3 portii de lasagna INGHETATA BOCNA la mijloc(furculita nu intra sub nici o forma in aceasta minunata lasagna) + 7 pizza f saracacioase si fara mozarella (pentru pizza noastra nu mai era, dar la vecinii de masa arata ataaat de bine….). Totul insotit de o servire extraordinar de proasta – initial ni s-a spus ca nu au pizza, dar apoi dupa 10 min de discutii intre chelnarii au avut si pizza (or fi pierdut’o pe podea in bucatarie), cand am dat inapoi pennele si lasagna am fost intampinati cu cel mai mare dispret din partea chelnerilor (adk…de ce nu intelegem ca pennele sunt aldente???chiar nu am mai mancat niciodata???? + ca am mai avut si tupeul sa facem scandal ca ce e cu felurile alea de mancare pentru care noi ar fi trebuit sa platim bani buni). Ce mai – noi clientii – niste nesimtiti ca nu am inteles rafinametul din gheata din lasagna….iar preturile pe masura rafinamentului – foarte mari in comparatie cu serviciile si calitatea.DAR – puteti linistit sa mergi cu un dusman acolo – sigur pleaca cu o durere de burta, o toxinfectie ceva…

    Reply

Preturile sunt intr-adevar relativ mici fata de multe localuri din zona, meniul destul de variat. Noi am comandat paste la cuptor si pizza si le-am primit instant, e drept ca la o ora in care nu prea era nimeni in restaurant. Pizza a fost buna, pastele (tortellini) nu prea aveau nimic special, nici compozitia nu era prea inchegata, carnea parea un muschi file de Aldis. Desertul cheese cake a fost bun. Il recomand pentru o masa obisnuita si destul de ieftina, fara mari pretentii.

Reply

Simona, m-ai facut curios.

Reply

Lipsea cu desavarsire un restaurant italienesc in centrul istoric,unde se mananca si bine si preturile sunt rezonabile!
Felicitari!

Reply

Felicitari! Din ceea ce am citit in articol se pare ca este un meniu care s-a inspirat si din meniurile restaurantelor din jur :)
Succes!

Reply

BEL MONDO SE PREZINTA ASA DEOARECE SE BUCURA IN PREZENT PENTRU CATEVA ZILE DE CONSULTANTZA RENUMITULUI CHEF DI CUCINA PIERO PALMIGIANI SUPRANUMIT SI BUCATARUL VIP -URILOR…O INVESTITIE BUNA FACUTA DE CEI DE LA BEL MONDO

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 − = four