Ce faci de Revelion? Vrei la Mare? Vrei la Soare?
(Dec 2017)
   757 vizite  0 comentarii   

  Da, ai citit bine! Anul acesta, urmând tradiția petrecerilor de Revelion din anii trecuți, Stadio – Restaurant cu Atrium îți promite pentru 2018 și mai multă distracție! Au pregătit un Beach Party, în care au recreat atmosfera de la mare, pe care o iubești atât de mult...

............................................citeste tot

O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   1.114 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   1.628 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   11.726 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   1.273 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   1.063 vizite  1 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   746 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   1.127 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   1.200 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   606 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   793 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   700 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.410 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.318 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   5.046 vizite  1 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   782 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.764 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   745 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   1.298 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   604 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   1.361 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   749 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   500 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   680 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un nou restaurant romanesc serios in Bucuresti



(Dec 2013)
3.633 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

World Trade Center Bucuresti deschide restaurantul romanescLa Șipote

La Sipote - Restaurant romanesc top Pullmann Hotel - Bucuresti 06World Trade Center Bucuresti a deschis un nou restaurant in cadrul Hotelului Pullman: La Șipote, cu specific romanesc. Nascut dintr-o idee indrazneata si mai putin obisnuita in peisajul gastronomic autohton, noul restaurant a fost creat ca un loc ce omagiaza personalitatea unui mare roman, compozitorul Ciprian Porumbescu, in aceeasi masura in care este un loc de rasfat culinar. La Șipote are un parfum aparte, materializare a unui concept special, rotund: pe de o parte, reflecta opera si personalitatea compozitorului Ciprian Porumbescu, inclusiv prin numele pe care l-a primit – pentru ca numele localitatii in care s-a nascut, de fapt, Ciprian Porumbescu, este Șipotele Sucevei – iar pe de alta, imbina elegant si original specificul romanesc traditional cu arta si cultura romanilor dintr-o epoca de exceptie.

World Trade Center continua, prin noul restaurant deschis la Hotel Pullman, o traditie, pentru ca in trecut, pe locul in care se afla acum complexul, a existat un han celebru printre drumetii ce veneau spre Bucuresti – Hanul Prahova, care a si rezistat, adaptandu-se vremurilor, pana in perioada moderna, cand in zona a fost construit Hipodromul Regal, si chiar mai tarziu.

La Șipote este un restaurant cu specific romanesc cu aerul unei case boieresti din vremurile cele mai de fala ale Bucurestiului, pe vremea cand inca mai era numit Micul Paris. Intregul decor interior, mobilierul, decoratiunile, sunt modernizari ale elementelor traditionale romanesti, de aceea regasim mult lemn sculptat, motive populare stilizate, bogatul port popular romanesc, obiecte de uz casnic ce azi se mai gasesc doar in cateva locuri din tara sau la muzee.

Cristina Chiriac si Nicoleta MunteanuAcest restaurant este materializarea dorintei World Trade Center Bucuresti de a avea o oferta gastronomica absolut completa si adresata unor categorii de public cat mai largi. “La Șipote” este un restaurant romanesc special, diferit de ceea ce avem in acest moment in Bucuresti, pentru ca ne-am dorit sa cream un loc in care designul original si menu-ul sa creeze starea perfecta, fie ca e vorba de o masa de afaceri, fie ca o familie vine sa se relaxeze aici, fie ca avem o petrecere de inalta tinuta,” a spus Cristina Chiriac, General Manager World Trade Center Bucuresti.

Meniul restaurantului “La Șipote” pastreaza si el tot ce are mai bun gastronomia romaneasca numita clasica sau traditionala, cu feluri specifice, pe care insa le imbogateste in adaptari moderne si o prezentare indrazneata. Regasim in meniu, asadar, gustari precum pastrama, sorici sau slaninuta cu ceapa, si feluri populare, precum tochitura si sarmalele cu mamaliguta. Totul este pregatit cu ingrediente de calitate aleasa.

World Trade Center Bucuresti face, astfel, un pas intr-o zona aparte in ceea ce priveste directia culinara bucuresteana, creand o locatie care abordeaza conceptul de gastronomie dintr-o perspectiva inedita si curajoasa.

“Ideea acestui nou restaurant mi-a placut din primul moment si am sustinut-o, si cred ca noua noastra locatie ii va cuceri imediat si pe cei care-i vor trece pragul, ” spune Nicoleta Munteanu, avocat, partener Euro INSOL, administratorul judiciar al WTCB. “O echipa curajoasa de arhitecti, designeri, furnizori si mesteri populari, coordonati de echipa WTCB, a facut posibila realizarea intr-un timp foarte scurt a restaurantului cu un nume atit de cald,” a incheiat Nicoleta Munteanu.

Și, ca sa omagieze cum se cuvine personalitatea si opera compozitorului ce a lasat romanilor “Balada”, „Rapsodia romana” sau opereta „Crai Nou”, La Șipote se pot vedea originale si cópii ale unor rare fotografii de familie ale compozitorului, ale unora dintre manuscrisele operelor sale sau ale diplomelor de scoala si jurnalelor personale ale lui Ciprian Porumbescu, puse cu multa gratie la dispozitie de catre urmasii compozitorului, doamna Nina Cionca, nepoata acestuia, si domnul Wolfgang Koch, fiul acesteia.

In plus, locatia ilustreaza ceea ce a fost, dupa parerea cunoscatorilor, epoca cea mai placuta simturilor si sufletului din istoria Capitalei, astfel ca peretii restaurantului sunt decorati cu imagini ale Bucurestiului de altadata, tablouri celebre ale unor importanti pictori romani, portrete sau litografii.

Restaurantul, discret si cochet, poate gazdui peste 60 de persoane, care sa se bucure de atmosfera de altadata, in sala principala si separeu, fiind atat un loc potrivit pentru momente de relaxare cu prietenii sau cu familia, cat si unul perfect pentru mese de afaceri, evenimente corporate sau VIP si asa mai departe.

Fragment din jurnalul lui Ciprian Porumbescu - original

Fragment din jurnalul lui Ciprian Porumbescu – original

 

Restaurant La Șipote 

Hotel Pullman
Piata Montreal, Nr. 10, Bucuresti
Informatii si rezervari la telefon 021 202 1630.

(comunicat de presa)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four + 9 =