Un restaurant angajeaza bunici din toata lumea pe posturi de bucatari

1 Noiembrie 2016 | News

Exista o vorba care spune ca cea mai buna mancare e ca “ca la mama acasa” sau “asa cum o facea bunica“.

Un anteprenor din Statele Unite a facut un business de succes din aceasta idee, aplicand-o la propriu.

Restaurantul se numeste Enoteca Maria, e deschis de ani buni de zile in New York si, in loc sa caute chefi renumiti, angajeaza bunici care sa gateasca felurile de mancare din meniu.

restaurant
Enoteca Maria // sursa foto: enotecamaria.com

Jody Scaravella, proprietarul  restaurantului, a facut acest lucru dupa ce si-a pierdut si mama si bunica. El spune ca astfel a gasit un pic de alinare.

Initial, Scaravella a angajat in bucataria restaurantului doar bunici din Italia, dar, cum ideea a prins foarte bine, s-a hotarat sa angajeze bunici din toate colturile lumii.

In acest moment, la Enoteca Maria gatesc prin rotatie bunici din 30 de tari diferite precum Italia, Polonia, Siria, Nigeria, Venezuela, Algeria etc.

De fiecare data cand aceste doamne intra in bucatarie si gatesc, traditii de sute de ani se materializeaza si ies din degetele lor“, spune Scaravella si are mare dreptate.

N-ar fi rau ca aceasta idee sa fie copiata si de un proprietar de restaurant de la noi. Ce ziceti?