Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.613 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.115 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.699 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.149 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   780 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   968 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   821 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.869 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   986 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.974 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   778 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.632 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.045 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   757 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   963 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.195 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.567 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.767 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   997 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.318 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.155 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.206 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.119 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un restaurant care isi forteaza norocul, cu clienti pe care nu si-i merita



George Butunoiu  (Dec 2014)
3.655 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii
6 placut 
0 displacut 

 

Violetas Vintage Kitchen - bucatarie urbana si proasta in BucurestiBistroul Violeta, mai exact Violeta’s Bistro, a fost deschis prima data pe Calderon, la intersectia cu Batistei, pe atunci numindu-se Violeta’s Vintage Kitchen. A fost acum mai bine de doi ani cineva de la Restograf acolo si s-a intors foarte nervos, scriind apoi multe lucruri rele despre mancarea Violetei, si nu numai despre mancare. Noi avem toata simpatia pentru restaurantele mici, familiale, in care patronul e si bucatar si in care lucreaza, eventual, si cu restul familiei. E modelul clasic de restaurant atat in Vest, cat si in Orient, si e normal si bine sa fie asa. I-am incurajat intotdeauna cat de mult am putut, uneori chiar cu note mai mari decat meritau, mai ales ca sunt foarte putine astfel de restaurante la noi, si in Bucuresti, si in restul tarii. Si nu numai noi facem asta, ci vad ca de peste tot primesc atentie si laude, toata mass-media e cu ochii pe ei. Si e normal si bine sa fie asa. Insa cand cineva abuzeaza de aceasta incredere, si mai ales cand o face atat de grosolan, cum a fost la Violeta’s Vintage Kitchen de pe Calderon, asta ne scoate din sarite pe toti cei de la Restograf.

Acolo, pe Calderon, Violeta’s Vintage Kitchen avea o salita mica, era un fel de fast-food cu un fel de autoservire cu privirea din galantar. Intre timp s-au mutat intr-o casa intreaga si am citit ca au devenit un restaurant adevarat, asa ca m-am dus sa vad, cu multa curiozitate, mai ales ca multi au descris miscarea ca pe un mic eveniment.

Asadar, am ajuns in Bucurestiul vechi dintre Calea Calarasilor si Udriste, o zona plina de farmec, cu case vechi si strazi cu amintiri, orasul nostru din romanele de la liceu. Case de mica si foarte mica burghezie, cu cateva camere mici si o curticica in spate. Asa e si casa pe care scrie acum Violeta’s Bistro, renuntand la denumirea lunga, Violeta’s Vintage Kitchen. O casa fara etaj, curata si cocheta, renovata simplu, fara nimic ostentativ. Arata ca o casa de om, cu doua sali mici de o parte si de alta a unui hol central, mic si el. Mobila simpla si austera, cateva poze pe pereti, drept decor, un raft cu niste carti si CD-uri de vanzare si cu prospecte de la Sonoro, fete de masa cu patratele colorate sau cu dungi, adica exact ce te-ai astepta sa gasesti intr-un astfel de loc, o simplitate normala si calda, de mare efect pentru anumite categorii de bucuresteni, dupa cum bine se stie.

Dupa ce m-am bucurat pentru ce am vazut la Violeta’s Bistro, m-am uitat in meniu si m-am bucurat din nou: un meniu nu prea lung, bucatarie urbana, de Internet, cu o sectiune vegetariana si, parca, si vegana. Mancaruri relativ simple, fara nume bombastice si combinatii prea ciudate. Cam prea simple pentru un loc in care mancarea pare sa fie lucrul despre care se vorbeste si se scrie, in primul rand, insa am zis ca nu conteaza prea mult, poti face si niste chiftelute sau un ostropel dupa care sa te lingi pe degete si despre care sa povestesti si altora, la urma urmei.

Pana sa vina mancarea, despre care voi scrie mai jos, au intrat vreo doi clienti in sala goala de altcineva pana atunci. S-au uitat la mine, mi-au dat buna seara si s-au asezat la o masa. Cred ca a fost pentru prima data cand niste clienti care nu ma cunosc imi dau buna ziua intr-un restaurant. M-am bucurat iarasi, foarte tare. Apoi au mai venit doi, mi-au dat buna seara si ei, si apoi s-au asezat langa ceilalti. Foarte frumos lucru. Apoi a intrat cineva de la restaurant care parea un fel de sef acolo, barbatul Violetei, presupun eu. S-a uitat la mine o clipa, dupa care mi-a intors spatele si si-a vazut de treaba cu niste mese. M-a surprins, eram intr-un loc mic, in care te astepti ca gazda sa-ti dea macar buna ziua, mai ales daca te vede pentru prima data acolo. Chelnerita, insa, m-a facut sa le dau nota maxima la servicii, era exact ce speram sa gasesc acolo: cam neindemanatica si putin uituca, depasita de intrebari probabil nepuse pana atunci, insa naturala si binevoitoare, incadrata perfect in peisaj.

Mancarea pare facuta de mantuiala la Violeta’s Bistro, nu a fost buna. Asta nu e “mancare de casa”, “mancare cu suflet”, “mancare reinventata, sanatoasa si delicioasa”, ori alte asemenea, cum nu scapa ocazia sa o spuna de cate ori au ocazia. Despre rulourile de la inceput cred ca va puteti face o prima idee direct din poza; clatitele cu somon au fost banale, vitelul cu gutui a fel; supa de rata nu era cu rata, ci cu pui, si nici buna nu era. Painea, in mod deosebit, a fost proasta, foarte veche si, de aceea, si fara gust. Nu stiu cine gateste la Violeta’s Bistro, paote ca Violeta Dinca, poate barbatul ei, amandoi sau poate ca au angajat pe cineva, acum, fiindca ei, patronii, sunt faimosi. Insa e clar ca nu stiu ce e aceea o mancare buna, sau ca le e lene, vazand ca lumea vine oricum, sau si una si alta, sau altceva care imi scapa mie.

Poate ca oamenii vin la Violeta’s Bistro pentru altceva decat pentru a manca si accepta sa plateasca pe mancarea aceea insipida mai mult decat face. O masa in doi, cu un vin bun, te costa cel putin 200 de lei. Si iti pare rau dupa bani apoi. Se poate, insa, ca oamenii sa vina la Violeta’s Bistro pentru socializare. E un loc in care se aduna intelectualii tineri, sau aspirantii la acest statut. Toti cei din jur aveau toate trasaturile specifice, si chiar am recunoscut cateva fuguri publice. Unii jucau remi si niste jocuri cu cartonase. Presupun ca multi nu au observat ca au mancare banala in farfurie, or fi fost concentrati pe discutie sau pe cartonase, sau, pur si simplu, chiar credeau ca aceea e o mancare buna.

Violeta’s Bistro e, asadar, un loc frumos, placut si cu oameni civilizati, clienti pe care ii trateaza cu nepasare, in cel mai bun caz, dupa parerea mea. Poti face mancare mult mai buna, cu aceiasi bani, daca stii sa gatesti si daca chiar vrei asta. Oricum ar fi, cred ca Violeta Dinca abuzeaza mult prea tare de norocul pe care l-a avut pana acum.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Poate că în unele situații atmosfera contează mai mult pentru cei care preferă această locație decât meniul și mâncarea. Ori poate unii nu știu la ce să se aștepte și acceptă situați așa cum e ea acum.
Până la urmă, norocul reprezintă o resursă ce trebuie exploatată mereu. Poate că pe asta se bazează și Violeta Dinca.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 3 = zero