Un restaurant din Bucuresti, printre cele mai bune 25 de restaurante din Europa

14 octombrie 2015 | Noutati

Este pentru prima oara cand un restaurant din Romania (Bucuresti) reuseste sa-si faca loc in lista celor mai importante restaurante de fine-dining din Europa.

Cei de la TripAdvisor au publicat topurile anuale in materie de calatorii, iar printre cele mai bune 25 de restaurante de fine-dining din Europa, The Artist ocupa locul 19.

The Artist // sursa foto: Facebook
The Artist // sursa foto: Facebook

Nu este deloc putin lucru, avand in vedere ca in acelasi top se afla unele dintre cele mai apreciate restaurante din lume, precum: Noma, Arzak sau El Celler de Can Roca – desemnat cel mai bun restaurant din lume in anul 2015.

El Celler de Can Roca s-a situat pe locul 9 in topul celor de la TripAdvisor.

Responsabil in bucataria The Artist este Chef Paul Oppenkamp (originar din oraselul Hoorn) care a absolvit Scoala de Arta Culinara din Heeruwgowaard, Olanda, si a lucrat in restaurante de la varsta de 14 ani.

Inainte de a-si deschide restaurantul din Bucuresti, Chef Paul Oppenkamp a lucrat pe The World – cel mai mare mega yacht privat din lume.

The Artist // sursa foto: Facebook
The Artist // sursa foto: Facebook

De asemenea, The Artist se diferentiaza de restul restaurantelor din Romania prin tehnicile de preparare, folosind elemente din gastronomia moleculara.

In 2014, The Artist a fost mentionat in topul celor mai bune restaurante din Bucuresti pentru „Cea mai buna bucatarie nespecifica in Bucuresti”.

Pe TripAdvisor, din cele 535 de review-uri, 423 il recomanda ca fiind excelent si 77 ca fiind foarte bun.