Un restaurant indian cu mancare mai sofisticata

1 iunie 2014 | Noutati

Domnul FazzFazz’s e ultimul restaurant indian deschis in Bucuresti, pe Mihai Eminescu, aproape de Calea Dorobantilor, intr-o casa in care inainte a fost Pizza da Lorenzo, care a luat locul lui Trattoria Don Antonio, care a venit in locul lui Il Monello, care, si acesta a venit in locul altuia. Nu stiu daca a rezistat acolo un restaurant mai mult de un an, se pare ca nu aduce noroc locul cu pricina.

Fazz’s vine de la numele patronului, un indian numit domnul Fazz, care pare sa fie si bucatarul sef – oricum, cel care defineste conceptul culinar si care supravegheaza ce se intampla in bucatarie, daca nu gateste zi de zi chiar el.

Din cate imi dau seama, au fost putine schimbari in amenajare si in decoruri de la un restaurant la altul, mai toti au preluat ce era inainte, cu putine schimbari, de vreme ce localul era destul de bine amenajat si nu apuca sa se deterioreze in scurta viata a restaurantului de dinainte, mai ales ca nu trecea multa lume pe acolo, din cate am auzit. Asadar, si domnul Fazz a luat de bun ce a gasit acolo, a pus vreo doua statuete cu Buddha pe perete si dupa aceea s-a concentrat pe bucatarie. Restaurantul arata destul de bine, desi nu are ceva deosebit, e mai degraba cuminte si conservator. Oricum, tocmai din acest punct de vedere Fazz’s iese putin in evidenta printre celelalte restaurante indiene fiindca e foarte curat si ingrijit, nu bagi de seama din prima ca esti intr-un restaurant oriental, pana cand nu deschizi meniul.

Fazz’s se pozitioneaza ca un restaurant indian high-end, cu mancare ceva mai deosebita, mai sofisticata si mai fina decat la celelalte cateva restaurante indiene pe care le stiu in Bucuresti. Scot in evidenta ca au o bucatarie bengaleza – asta pentru cei care stiu cu ce este aceasta mancare bengaleza diferita de cea indiana, la modul general. A fost buna mancarea domnului Fazz. Sincer sa fiu, nota e pusa doar prin comparatie cu ce am mancat la altii indieni tot aici, in Bucuresti, nu stiu cum e bucataria indiana cea mai rafinata, probabil ca mult mai buna. Ma rog, vom vedea daca va fi cazul sa redistribuim notele restaurantelor indiene de la noi cand un astfel de restaurant se va deschide aici…

Preturile domnului Fazz sunt ceva mai marei decat ale celorlalte restaurante indiene. Totusi, au si niste meniuri fixe, rapide si ieftine pentru pranz, pe la vreo 20 de lei. O masa in doi, cu felurile de mancare mai sofisticate si cu o sticla de vin bun trebuie sa fie pe la vreo 300 de lei sau mai bine.

Serviciul a fost cam ciudat la Fazz’s, cu un chelner (presupun) indian destul de ametit, care nu parea sa inteleaga nimic din prima. S-a straduit, totusi, am trecut peste asta si am reusit sa incheiem masa rezonabil. Totul e lent la Fazz’s, pana si nota de plata a fost adusa dupa 20 de minute (pe ceas!). Aducandu-mi aminte, cred ca nota de la servicii e mai mare decat ar fi fost cazul, insa o putem considera de incurajare. Clienti putini, insa nu de mirare, dat fiind ca Fazz’s s-a deschis de curand.

Fazz’s este, asadar, unul dintre putinele restaurante indiene din Bucuresti, pozitionat spre partea de sus, atat cu bucataria, cat si cu ambianta. E de luat in calcul, evident, de catre toti cei care vor sa vada ce este cu aceasta bucatarie orientala. Speram ca lor sa le mearga bine in acel loc cu ghinion pentru restaurantele si trattoriile italienesti, totusi…

(poza domnului Fazz e luata de pe site-ul lor, www.fazzs.ro)