Unde ieșim în București la o cină festivă

20 decembrie 2019 | Locuri cool

Zilele acestea avem o mulțime de motive de a sărbători. Practic, sărim de la o cină festivă la alta… Crăciunul ne bate la ușă, Ștefanii și Ștefaniile se serbează și ei, iar Anul Nou sosește și el imediat.

Și cum mulți dintre noi ne bucurăm de zile libere, putem profita la maxim de ele petrecându-le în compania celor dragi. Tocmai de aceea noi venim cu câteva recomandări de restaurante numai bune pentru o astfel de cină festivă.

5 restaurante din București perfecte pentru o cină festivă

Este adevărat că, de regulă, prima zi de Crăciun o petrecem acasă, în familie. Căci unde are mâncarea gust mai bun decât ca acasă și cine știe să gătească mai bine decât mama?! Dar de pe 26 decembrie deja ne dorim să ieșim, să socializăm, să ne distrăm și cu prietenii.

Iar pentru că vrem să marcăm cumva aceste zile speciale, căutăm să ieșim la un restaurant care să aibă o atmosferă specială, mâncare bună, un loc în care să ne simțim deosebit.

Ce îți propunem noi este…

Upstairs Rooftop

vedere spre geamurile mari ce ofera o priveliste minunata asupra Bucurestiului, de la Upstairs Rooftop, un restaurant perfect pentru o cină festivă
Un decor frumos, gastronomie fusion și world-class cocktails – trei ingrediente pentru un restaurant reușit!

În zona Victoriei, pe strada Sevastopol, vei găsi acest restaurant de tip rooftop (așa cum îi spune și denumirea), care oferă o panoramă foarte frumoasă asupra străzilor vechi din centrul Bucureștiului. Acesta este și principalul motiv pentru care îți recomandăm Upstairs Rooftop, deși nu singurul – seara, aici totul capătă o notă de eleganță și glamour, perfectă pentru astfel de momente.

În ceea ce privește meniul, chiar ei îl descriu ca fiind punctul de întâlnire între Est și Vest, între Thai, bucătărie franțuzească și internațională. Adevărul este că ai suficiente variante încât să fii satisfăcut – de la salate și aperitive interesante, la paste, carne de vită sau fructe de mare și până la deserturi artizanale apetisante. Dacă mai pui la socoteală și cocktailurile deosebite, noi zicem că iese o combinație reușită!

 Rezervă o masă la Upstairs Rooftop 

Nor – Sky Casual Restaurant

vedere de ansamblu din restaurantul Nor, cu mese asezate langa ferestrele mari si corpuri de iluminat in prim plan
NOR a devenit un punct de referință pentru București pentru că este cel mai înalt loc unde poți lua masa!

De la un restaurant de rooftop urcăm câțiva pași mai sus (sau mai bine spus, câțiva metri). Nor se află la etajul 36 al Sky Tower, din zona Floreasca, și este un restaurant la înălțime atât la propriu, cât și la figurat. Pentru că ce putem să-ți spunem, cu siguranță, este că e cel mai rezervat restaurant din Restograf și are aproape 900 de review-uri. Și pe bună dreptate! În primul rând, priveliștea este de milioane! În al doilea rând, este amenajat atât de bine și de frumos, încât nu are cum să nu-ți placă (iar canapelele mari și confortabile, din piele, sunt perfecte pentru un grup mai mare)! În al treilea rând, dar nu cel din urmă, au un meniu foarte bine gândit și pus la punct – atât cât să fie interesant, să aducă ceva nou, dar să și păstreze bunul gust și savoarea preparatelor. Așa că dacă vrei să te simți special, mergi la Nor!   

 Rezervă o masă la Nor – Sky Casual Restaurant 

Taverna Sârbului

imagine din interiorul restaurantului Taverna Sarbului, cu mese de lemn in prim plan si semineu mare, alb, in plan secundar
Se zice că o farfurie cu mâncare face, uneori, cât o călătorie. Iar o masă la Taverna Sârbului poate echivala cu o excursie – gustoasă – chiar în inima Serbiei.

Coborâm înapoi pe pământ și ne îndreptăm către Taverna Sârbului, din zona Piața Presei Libere. Și chiar dacă este un restaurant cu specific sârbesc, te vei simți imediat ca într-un restaurant de la munte, de la noi. Spațiul generos, mobilierul de lemn, acoperișul din lemn, sau șemineul care dă locului un farmec aparte – toate se potrivesc de minune pentru o seară de iarnă petrecută în compania prietenilor! Așa cum spuneam, în meniu vei găsi tot felul de preparate sârbești, dar nici mâncarea românească nu se lasă mai prejos și vine cu tot ce are ea mai bun și mai tradițional! Gustări, ciorbe, specialități, dar și pește sau preparate la grătar… ai foarte multe opțiuni și îți va fi greu să te decizi pe care să-l încerci!

 Rezervă o masă la Taverna Sârbului 

Il Calcio by Mr. Val – Herăstrău

Imagine de ansamblu din restaurantul Il Calcio by mr. Val, cu multe mese de lemn si ferestre mari in fundal, un loc perfect pentru o cină festivă
Restaurantul are 190 de locuri la interior și se pot organiza aici inclusiv petreceri private.

Dacă ți-ai făcut plinul de preparate tradiționale românești la masa de Crăciun, ce ai zice să schimbi un pic registrul și să mergi către bucătăria italiană? În zona Herăstrău, pe Șoseaua Nordului, vei găsi una dintre cele patru locații ale restaurantului Il Calcio by Mr. Val. Noi l-am ales pe cel din Herăstrău pentru că ne place în mod deosebit felul în care este amenajat localul – cumva rustic, dar foarte elegant! În plus, are una dintre cele mai frumoase terase din acest parc și loc de joacă pentru copii (iar dacă ai și tu unul – sau mai mulți – știi cât de important este acest aspect!). Valentin Sălăgean, fondatorul Trattoria Il Calcio, vine aici cu un concept nou și un meniu contemporan, în care gastronomia italiană se împletește frumos cu cea asiatică și internațională. Un melanj de succes, care acoperă mai toate gusturile. Iar preparatele sunt foarte gustoase!

 Rezervă o masă la Il Calcio by Mr. Val – Herăstrău 

RosT

Imagine din interiorul restaurantului Rost, cu mese si scaune capitonate si decoratiuni pe pereti
La RosT, fiecare preparat spune o poveste, iar prospețimea ingredientelor și reinventarea rețetelor tradiționale desăvârșesc preparatele.

Revenim la bucătăria românească, însă de data aceasta dusă la rang de fine dining. De fapt, la RosT – restaurant tot din zona Herăstrău – ai să găsești un mix între bucătăria modernă și cea tradițională. Chef Alexandru Niță nu lasă nimic la voia întâmplării și reușește să reinterpreteze rețetele clasice românești într-un mod cu totul nou și surprinzător. Restaurantul este gândit ca unul de destinație, în care vii să ai parte de o experiență completă și complexă, asemenea unei călătorii din trecut spre prezent, care să-ți trezească emoții și să-ți dea acea stare de bine pe care o căutăm cu toții. De altfel, pe lângă meniul à la carte, poți comanda și meniul „experiență”, o colecție de preparate fabuloase! Nici locația nu se lasă mai prejos, căci restaurantul se află într-o frumoasă casă boierească, de un farmec aparte.

 Rezervă o masă la RosT