Unde mâncăm o pizza bună, ca la ea acasă?

11 octombrie 2019 | Locuri cool

E posibil să găsești undeva o pizza mai bună decât la ea acasă, în Italia? Noi zicem că da!
Îți spunem unde imediat.

Este cineva care poate rezista mirosului unei pizza proaspăt scoasă din cuptor?! Nu cred. În plus, te scoate din încurcătură de multe ori – când îți vin niște musafiri surpriză, când îi faci ziua copilului cu vreo alți 20 de puști sau când efectiv nu ai timp să gătești. Dincolo de aspectul practic, ieșitul în oraș la o pizza este pretextul perfect pentru o seară de vineri, când pur și simplu vrei să stai cu prietenii să vă relaxați într-un local plăcut.
Și cum restaurante în care se mănâncă pizza sunt multe, noi am vrut să ți le recomandăm fix pe acelea care te surprind și te fac să te lingi pe degete la final.

Stadio – Restaurant cu Atrium

Deschis de ceva timp în București, Stadio – Restaurant cu Atrium și-a câștigat renumele de local unde se mănâncă bine. Situat la parterul clădirii Union (poți intra în restaurant fie de pe Ion Câmpineanu, fie din strada Academiei), are o atmosferă relaxată și cumva londoneză, smart-casual. Chiar și așa, restaurantul se prezintă ca unul italian, al anilor 1960, invadat de elementele unei bucătării industriale. Drept pentru care nu puteau lipsi din meniu bruschettele, pastele sau… pizza.

Noi îți recomandăm Pizza Stadio, făcută după o rețeta italiană, cu sosul secret Stadio, mozzarella, brânză cheddar, rucola, prosciutto crudo și câțiva stropi de ulei de busuioc. Are un gust deosebit și (ca toate preparatele Stadio) vine „ambalată” într-un format aparte. Nu e nevoie să ne crezi pe cuvânt. Mergi și încearcă!
Rezervă o masă la Stadio – Restaurant cu Atrium

Borgo Margherita

Restaurantul este deschis în două locații din București – unul pe Calea Călărași, altul pe Calea Vitan. Și la oricare dintre ele mergi, vei avea parte de „la vera pizza napoletana”. Benny, originar din Napoli, ne propune o pizza simplă, dar specială. Și atunci, cum de ce este așa de bună?

„Secretul pizzei este în apă. Secretul pizzei este făina. Secretul pizzei este drojdia. Secretul pizzei sunt roșiile. Secretul pizzei este busuiocul. Secretul pizzei este coacerea”.

Rețeta autentică, aluatul personalizat, ingredientele simple, coacerea în cuptor cu lemne – toate compun o pizza ca cea servită Reginei Margherita.
Rezervă o masă la Borgo Marherita

Trattoria Mezzaluna

Ca într-o adevărată trattorie, la Mezzaluna gastronomia de calitate se împletește cu rețetele clasice italienești. Situat pe Calea Dorobanți, restaurantul elegant, modern, are o atmosferă caldă, primitoare și o terasă. Mâncarea este excelentă – paste proaspete, salate echilibrate, toate cu ingrediente proaspete. Dar pizza este vedeta meniului. Noi am încercat pizza Mezzaluna (cu cremă de mascarpone, mozzarella, prosciutto crudo, gorgonzola și rucola) și pizza alla Verdure Arrostite (cu sos de roșii, mozzarella și legume la grătar). Excelente!
Rezervă o masă la Trattoria Mezzaluna

Dream by Sole d’Italia

Și dacă tot am pornit în căutarea bucătăriei italiene, atunci nu aveam cum să trecem pe lângă Dream by Sole d’Italia și să nu ne oprim. Este un restaurant din Drumul Taberei, dar merită drumul până acolo, căci are produse cu adevărat bune (inclusiv la preț!), fresh și atent pregătite, iar atmosfera este foarte prietenoasă și plăcută! Fiecare rețetă (și crede-mă, sunt multe preparate pe care merită să le încerci) este gândită de bucătarii restaurantului, iar dintre pizza noi îți recomandăm Tartufo (cu sos de roșii, mozzarella, prosciutto cotto, ciuperci, ardei gras, usturoi, ceapă verde și ulei de trufe) sau pizza Diavola.
Rezervă o masă la Dream by Sole d’Italia

Gustosi Momenti

Dacă vrei să mergi într-un loc cu o atmosferă foarte intimă, îți recomandăm Gustosi Momenti, un local cu specific italian tradițional (ca și proprietarul/chef-ul restaurantului), situat în zona Lacul Tei. Mâncarea este delicioasă, autentică și gustoasă, au și live music, prețurile sunt convenabile iar serviciile sunt foarte bune! În plus, a fost una dintre cele mai bune pizza pe care le-am mâncat, excepționale!
Rezervă o masă la Gustosi Momenti

Belli Siciliani

Dacă ai fost în Sicilia, atunci știi despre ce vorbim. Și, din fericire, rețetele italianului de la Belli Siciliani (de pe Mătăsari 47) respectă rețetele tradiționale. Este o gastronomie autentică, cu rețete și ingrediente exclusiv din Sicilia, iar localul te face imediat să te simți bine venit. Dacă vrei să trăiești o experiență autentică, într-un loc plin de culoare și savoare, atunci Belli Siciliani este ceea ce cauți. Toată mâncarea făcută de Domenico, bucătarul, este gustoasă, iar pizza nu face excepție. Nouă ne-a plăcut pizza Grande Bufala.
Rezervă o masă la Belli Siciliani

Bistro Magnolini

Situat în cartierul Tineretului, în imediata apropiere a parcului, Bistro Magnolini este un loc cochet și liniștit, cu preparate mediteraneene, meniu divers și servire bună. Pe lângă rețetele clasice, găsești și pizza cu fructe de mare dar și specialitatea casei, pizza Magnolini (cu sos de roșii, mozzarella, bocconcini, rucola, roșii cherry, prosciutto crudo și parmezan). Dacă ești în zonă, merită să încerci mâncarea de aici.
Rezervă o masă la Bistro Magnolini

Borsalino

Deși în Centrul Vechi găsești o mulțime de localuri, noi îți recomandăm să te abați câțiva pași și să intri la Borsalino dacă vrei să mănânci o pizza bună. Borsalino are specific italian și găsești niște paste de casă și niște burgeri în stil italian foarte bune! Cât privește pizza, pe lângă cele clasice sunt și cele „artizanale”, precum pizza cu broccoli și gorgonzola, cu vită și rucola, siciliană, calabrese și multe, multe altele – adevărul este că arată și sună atât de bine, încât le-aș fi încercat pe toate!
Rezervă o masă la Borsalino